Herkesi ilgilendiren haber! Torba yasa teklifleri kabul edildi

Ekonomide düzenlemeler içeren torba teklif komisyonda kabul edildi. Ekonomiden eğitime kadar birçok alanda değişikliğe gidilecek.

Çevre Kanunu kapsamında "geri kazanım katılım" payları, ürünün piyasaya sürüldüğü tarihi takip eden ayın 24'üncü gününün sonuna kadar ilgililerin gelir veya kurumlar vergisi yönünden bağlı olduğu vergi dairesine, gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunmayanlar tarafından ise Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenecek vergi dairesine beyan edilerek aynı ayın sonuna kadar ödenecek.

Katılım payının süresinde beyan edilmediğinin ya da eksik beyan edildiğinin tespiti halinde beyan edilmeyen ya da eksik beyan edilen katılım payının bir ay içinde ödenmesi gerektiği ilgiliye tebliğ edilecek. Süresinde beyan edilmeyen ya da eksik beyan edilen katılım payının beyan edilmesi gereken son günden ödendiği tarihe kadar geçen süre için Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51. maddesine göre hesaplanacak gecikme zammı oranında faiz uygulanarak aynı kanuna göre tahsil edilecek. Bu madde kapsamında tahsil edilen tutarlar genel bütçeye gelir olarak kaydedilecek

Eklenme: 2019.02.20 10:23
Son Güncellenme: 2019.02.20 10:28
Kategori: Haber

Öne Çıkan Galeriler

Acun Ilıcalı'nın amcası Gürbüz Ilıcalı hayat...
Acun Ilıcalı'nın amcası Gürbüz Ilıcalı hayat...