İstanbul polisinin baş belaları yakalandı

İstanbul polisinin baş belaları yakalandı

İSTANBUL'da polisle girdiği çatışma sonucu yakalanan 3 kişinin azılı hırsız olduğu ortaya çıktı.

2013.02.21 13:55 - Son Güncellenme: 2013.02.21 13:55 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
İstanbul polisinin baş belaları yakalandı

Yakalanan şüphelilerin Kağıthane'de meydana gelen bir kuyumcu hırsızlığı ile iki ayrı sigara hırsızlığını gerçekleştirdikleri iddiasıyla polis tarafından arandıkları belirlendi. Şüphelilerin daha önceden çok sayıda polise geliş kayıtları olduğu belirtildi.

Kasımpaşa, Sütlüce mahallesinde dün gece polisin "Dur" ihtarına uymayan bir otomobil kaçmaya başlamış kovalamaca yaklaşık bir saat sürmüştü. Olay sırasında önünü kesmeye çalışan iki polis otosunu çarparak hurda haline getiren ve bir polis memurunu yaralayan 3 kişi, biri yaralı olarak yakalanmıştı. Olay sırasında şüphelilerin bulunduğu araçtan polise ateş açılmıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin azılı hırsız olduğu ve polis tarafından arandıkları belirtildi. Halen hastanede tedavisi için hastanede tutulan şüphelilerden Ümit C.(25)'nin daha önceden 8 kez polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi. Şüphelinin işlediği iddia edilen suçlar arasında sigara hırsızlığı , otodan hırsızlık, işyerinden hırsızlık gibi suçlar bulunduğu öğrenildi. Öte yandan Hırsızlık Büro Amirliğinde gözaltında tutulan Güngör Y.(26) ile Mevlüt K.(27)'nın 2007 yılında hırsızlık çetesine yönelik yapılan "Alabora" ismi verilen bir operasyonda gözaltına alındıkları ve haklarında işlem yapıldığı belirtildi.

Polis yakalanan şüphelilerin 5 Şubat 2011 tarihinde Kağıthane'de kar maskeli ve silahlı kişiler tarafından gerçekleştirilen ve 700 gram altının çalındığı kuyumcu hırsızlığı olayıyla ilgili arandıklarını söyledi. Bu olay sırasında şüpheliler iki kişiyi de silahla tehdit ederek polisi aramalarını engellemişlerdi. Şüphelilerin ayrıca bu olaydan bir hafta sonra Sefaköy ve Alibeyköy ilçelerinde meydana gelen iki ayrı sigara hırsızlığı olayıyla ilgilide arandıkları öğrenildi. Yetkililer şüphelilerin bu olaylarda kullandıkları ve çalıntı olduğu tespit edilen jaguar marka otomobilinde ele geçirildiği belirtildi.

Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirttiler.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.02.21 13:55 - Son Güncellenme: 2013.02.21 13:55 - HABER MERKEZİ
A