İnegöl OSB Orhangazi'ye model olacak

İnegöl OSB Orhangazi'ye model olacak

Orhangazili sanayiciler İnegöl ilçesindeki organize sanayi bölgelerini inceledi.

2011.11.02 14:51 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
İnegöl OSB Orhangazi'ye model olacak

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Ergün Efendioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl'ı ziyaret etti. İTSO yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyaretin ardından OTSO üyeleri İnegöl'deki OSB'leri inceledi. OTSO Başkanı Ergün Efendioğlu, İnegöl'ün Türkiye'ye örnek olacak bir sanayileşme içinde olduğunu söyledi.
Orhangazi'de İnegöl'deki gibi bir sanayileşme olmadığını belirten Efendioğlu, "Limanlara ve gümrüğe çok yakın olan Orhangazi'de de İnegöl'deki gibi bir sanayileşme olması için OTSO olarak bir çalışma başlattık. Orhangazi'de bir OSB kurulmasını arzuluyoruz. Bu nedenle İnegöl'deki sanayileşmeyi yerinde görüp bu sanayileşmede büyük katkısı olan İTSO Başkanı Metin Anıl ve yönetim kurulu üyelerinden bilgi almak istedik" dedi.
İTSO Başkanı Metin Anıl ise, OTSO üyelerinin yaptığı ziyaretten memnuniyet duyduklarını söyledi. İnegöl'ün 1 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip olduğunu söyleyen Anıl, İnegöl olarak 2023 yılı için en az 3 milyar TL'lik ihracat hedeflediklerini, bunun 1 milyar dolarının da mobilya olacağını belirterek, "İnegöl dinamikleri olarak bugüne kadar koyduğumuz bütün hedeflere ulaştık. Bu hedeflere ulaşmamızın en önemli sırrı İTSO yönetimi olarak ilçeyi yönetenler ile sıkı bir iş birliği içinde olmamızdır" dedi.
İTSO'nun 1890 yılında kurulduğunu söyleyen Anıl, ilçede mobilya sektörünün geçmişinin 100 yıla dayandığını belirtti. İnegöl OSB'nin 1970'li yıllarda kurulduğunu hatırlatan Anıl, tekstil, otomotiv yan sanayii ve mobilya başta olmak üzere oldukça çeşitli sektörlerde üretim yapan 120 dolayında büyük çaplı çaplı sanayi tesisine sahip olduklarını vurguladı. Anıl, İnegöl'de ayrıca irili ufaklı 500 dolayında mobilya üretimi yapan tesis olduğunu belirterek, "Mobilya sektörünün önünü daha çok açabilmek için İnegöl dinamikleriyle birlikte Mobilya İhtisas OSB'yi de kurduk" dedi.
İnegöl'deki sanayi tesislerinin atık sularını temizlemek için genel arıtma tesisi de yaptıklarını ve iki yıl önce tesisin kapasiteni 10 kat daha arttırdıklarını anlatan Anıl, "İTSO olarak bu çalışmaları yaparken siyaseti sürekli geri plana atarak İnegöl'ü yöneten kadrolar ve siyasetçiler ile uyumlu bir çalışma içindeyiz. İçimizde farklı siyasi partilere mensup üye ve yöneticilerimiz var. Ben İTSO Başkanı olarak 4 farklı siyasi partiden seçilen belediye başkanları ile çalıştım. Hepsiyle iş birliği yaptık, İnegöl sanayii bu sayede gıpta edilen bir seviyeye ulaştı" diye konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.11.02 14:51 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A