Finansın yeni merkezi İstanbul olacak

Finansın yeni merkezi İstanbul olacak

TİM Başkanı Büyükekşi, "2023 yılına kadar Londra gibi İstanbul'un da finans konusuda önemli bir şehir olması son derece önemli" dedi.

2013.05.02 11:27 - Son Güncellenme: 2013.05.02 11:27 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Finansın yeni merkezi İstanbul olacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın adının 5 Nisan'da değiştirildiğini hatırlatarak, bundan sonra yeni bir yönetim anlayışına geçildiğini kaydetti.

Bundan sonra sadece menkul değil, altın borsası, İzmir'de faaliyete gösteren Vadeli İşlemler Borsası'nın, Borsa İstanbul'da birleşeceğini ifade eden Büyükekşi, şöyle konuştu:
"Daha sonra çelikle, bakırla ve diğer değerli madenlerin de borsası oluşturulup burada bütün borsalar birleşmiş olacak. Özellikle İstanbul'un 2023'de önemli bir finans merkezi olması düşünülüyor. Bu yolda önemli ve büyük bir adım atıldı. Hükümet, uyuşmazlıkların tahkim ya da alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleriyle çözülmesini sağlamak amacıyla İstanbul Tahkim Merkezi'nin kurulmasına ilişkin kanun tasarısını Meclis'e sevk etti. Bu çok önemli. Bunların hepsi Türkiye'de, İstanbul'un bir finans merkezi olması yolunda önemli atılımlar. 2023 yılına kadar Londra gibi İstanbul'un da finans konusunda önemli bir şehir olması, dünyada sayılı borsalardan birinin burada olması son derece önemlidir. İhracat da buradan çok etkili olacak. Borsa İstanbul, dünyanın sayısı borsalarından biri olacak."

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.05.02 11:27 - Son Güncellenme: 2013.05.02 11:27 - HABER MERKEZİ
A