Bursa'da şehir merkezinde kar yağışı başladı

Bursa'da şehir merkezinde kar yağışı başladı

Bursa'da beklenen kar yağışı, saat 12.30 itibariyle şehir merkezinde başladı.

2021.01.14 12:50 - Son Güncellenme: 2021.01.14 13:44 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da şehir merkezinde kar yağışı başladı
01:26 Bursa İnegöl'de kar yağışı başladı

İLGİLİ VİDEO

Bursa İnegöl'de kar yağışı başladı

02:04 Bursa Uludağ'da kar yarım metreyi aştı

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'da kar yarım metreyi aştı

Bursa'da Cuma günü beklenen kar yağışı, 1 gün öncesinden kendisini gösterdi. Saat 12.30 sıralarında şehrin doğu kesimleri olan Yıldırım ilçesi Mollaarap, Teleferik, Akçağlayan, Yeni Mahalle ve Namazgah Mahalleleri'nde kar yağışı başladı.

4 gün sürecek olan kar yağışının, yarın sabah saatlerinde şiddetini arttırması ve şehir merkezinde 20 santimetre kar kalınlığının oluşması bekleniyor.

İnegöl'de de kar yağışı etkili oluyor

Aylardır yağmur ve kara hasret kalan vatandaşlar yağışların başlamasıyla sevindi. Bir gün önce lodos etkisini gösterirken ardından yerini yağmura bıraktı. Hava sıcaklığı ise 7-8 derece birden düştü. Beklenen kar yağışı başladı. Bursa-Ankara yolu Ümitalan mevkiinde ve Mezitler bölgesinde kar yavaş yavaş hızını artırarak devam ediyor.

Yağışlar önümüzdeki saatlerde ilçe genelinde de etkili olması bekleniyor. Yüksek kesimlerde ise kar dün geceden bu yana ara ara yağıyor. Yağışların devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den Bursa'ya 'kar' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa'da gece saatlerinde başlaması beklenen kuvvetli kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar devam edeceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre bu gece saatlerinden itibaren Marmara'nın güneyinde beklenen kar yağışının, yarın öğle saatlerine kadar Bursa, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.14 12:50 - Son Güncellenme: 2021.01.14 13:44 - HABER MERKEZİ
A