Amazon'dan sürekli bedava ürün gönderilen çift korkuyor

Amazon'dan sürekli bedava ürün gönderilen çift korkuyor

ABD'de yaşayan Gallivan çifti bir süredir gelen bedava Amazon paketleriyle ilgili endişeye kapıldıklarını belirtti. İlk olarak plastik bir vantilatörün geldiği çifte 20 ayrı kutu teslim edildi. İçlerinde bluetooth hoparlör, şarj edilebilir köpek tasması gibi ürünlerin bulunduğu paketleri kimin yolladığı belli değil

2018.02.09 10:29 - Son Güncellenme: 2018.02.09 10:30 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Amazon'dan sürekli bedava ürün gönderilen çift korkuyor

Massachusetts'te oturan 68 yaşındaki Kelly Gallivan ve 70 yaşındaki eşi Mike Gallivan evlerine Amazon'dan sürekli bedava kargo geldiğini söyledi.

Şu ana dek 20 teslimat alan çifte gelen kutularda ne bir fatura ne de gönderen ismi bulunuyor. Alıcının Mike Gallivan olduğu Amazon kutularında ise yok yok.

Evlerine gönderilen ilk ürünün USB ile bilgisayara da bağlanabilen bir plastik vantilatör olduğunu belirten çifte gelenler arasında vakumlu bilgisayar temizleyici, Bluetooth hoparlör, yeniden şarj edilebilir köpek tasması, USB destekli nemlendirme cihazı, çeşitli ampuller, cep feneri, TV koruyucu gibi ürünler var. 

Başlarda tuhaftı. Sonra eğlenceli oldu. Artık korkutucu bir hâl aldı

Çift bu ürünler için herhangi bir kargo ya da ürün ücreti ödemese de bir tür dolandırıcılığa alet edilmiş olabileceklerini düşünüyor ve özel yaşamlarının tehdit altında olabileceğinden korkuyor.

Ürünlerin bazılarının işe yaramayan türden cihazlar olduğunu bazılarının ise oldukça işlevsel olduğunu belirten Gallivanlar, Bluetooth hoparlör ve el fenerini kullandıklarını ancak diğer ürünleri sokağa bırakacaklarını belirtti.

KANADALI ÖĞRENCİLER DE ŞİKAYETÇİ

Yoğun bakım hemşireliğinden emekli çifte sürekli gelen gizemli paketler ilk değil. Amazon etiketli paketler Kanada üniversitelerindeki pek çok öğrenci birliğine de gönderilmişti.

İçlerinde seks oyuncaklarından iPod kılıflarına dek pek çok ürün bulunan paketlerin sahibini bulmak için öğrenci işleri başkan yardımcısı Shawn Wiskar yurtlarda kapı kapı dolaştıklarını dahi söylüyor.

Haberin ilk olarak yayımlandığı ve Amazon'un sahibi Jeff Bezos'un sahibi olduğu Washington Post gazetesi konuyla ilgili Amazon yetkililerinden herhangi bir açıklama gelmediğini belirtti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.02.09 10:29 - Son Güncellenme: 2018.02.09 10:30 - HABER MERKEZİ
A