Finalspor adalet istiyor!

Finalspor adalet istiyor!

Finalspor, Sigortamnet maçında hakemlerin verdiği kararlara sert tepki gösterdi.

2021.10.11 15:54 - Son Güncellenme: 2021.10.11 15:55 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Finalspor adalet istiyor!

HABER MERKEZİ / BURSADA BUGÜN

Türkiye Basketbol Ligi'nde, evinde SigortamNet'e uzatmada 104-98 yenilen Finalspor, hakemlerin verdiği kararlara sert tepki gösterdi.

"BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA"

Bursa ekibi, hakemlerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumu olan "Final Eğitim Kurumları" sponsorluğunda misyonumuz 15 yıldır "iyi birer birey ve sporcu" yetiştirmek olmuştur. Bugüne kadar basketbol sahası dışında tek bir kötü olayla adımız anılmamıştır. Bundan sonra da anılmayacaktır. Final Gençlik ve Spor Kulübü olarak A Takım ve altyapısıyla Türk basketboluna ve gençlerine hizmet etmek en öncelikli görevimiz olmuştur.

Yıllardır önceliğimiz basketbol camiasında objektif ve adil bir biçimde olaylara sükunet içerisinde yaklaşarak örnek birer rol model olmaktır ve hep öyle de olmaya devam edecektir.
Bugüne kadar yaşadığımız olumsuz durumlar karşısında kötü örnek teşkil edebileceğini düşünerek diğer kulüpler ve temsilcileri gibi hakem camiasına kamuoyu önünde sesimizi hiç yükseltmedik. Geçtiğimiz sezondan itibaren özellikle hakem olaylarına yaklaşımımız ve tutumumuz her zaman bir eğitimciye yakışır biçimde oldu. Fakat süreçte gördük ki sesimizi yükseltmeyişimiz karşı taraftan aynı titizlikle cevap bulmadı. Bu hafta sonu oynanan maça mücadelenin ciddiyetinden uzak hakem atamaları ve kritik anlarda verilen kararlar bardağı taşıran son damla olmuştur."

"SADECE HAKKIMIZI İSTİYORUZ"

"Basketbolun sahada kazanılan veya kaybedilen bir oyun olduğunu biliyoruz ve biz sadece hakkımız olanı istiyoruz daha fazlasını değil. Sezonun henüz başında yaşanan bu adaletsiz tutumun gelecek maçlarda yaşanmamasını temenni ediyor, tüm basketbol hakem camiasını bu konuda hassasiyete davet ediyoruz ve takipçisi olacağımızın da bilinmesini isteriz."

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2021.10.11 15:54 - Son Güncellenme: 2021.10.11 15:55 - HABER MERKEZİ
A