Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi senelerdir tamamlanmayı beklerken inşaatın durdurulma kararı verildi. Hastane hakkında gelişmeleri Bursada Bugün'e açıklayan CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin inşaatına dair gelişmelere ve hastane inşaatında çalışan işçilerin sorunlarına değindi.
Bursa halkının yıllardır açılmasını beklediği, 2017'de temelinin atıldığı ve 2019'da inşaatına başlanan Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin inşaatının durdurulmasının üzerine CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ve hastane inşaatında çalışan mağdur işçiler, Bursada Bugün'e açıklamalarda bulundu.
"31 MART ÖNCESİ SÖYLENEN ŞEYLER HASTANEYE YAPILMADI"
CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, 25-26 Mayıs tarihilerinde buraya geldiklerini ve çalışan işçilerin sıkıntıları olduğuna değinerek, "Burada ödemelerde bir sıkıntı, ana yükleniciyle taşeronlar arasında bir sıkıntı oldu. Gerçekten de hastanenin tamamlanma oranının 31 Mart seçimleri öncesi söylendiği gibi olmadığını yerinde gördük. Şimdi geldiğimizde ise ana yükleyicinin battığını dolayısıyla da şantiyenin kapandığını, kapanmasıyla birlikte sürecin ne olacağı ile ilgili bir belirsizlik var ortada. Bir önceki gelişimizde de söyledik Ali Osman Sönmez Hastanesi, Bursa'nın bir şehir hastanesine yakın hasta sayısını karşılayacak ama 2019 tarihinden beri devam eden ve bir türlü tamamlanamayan dolayısıyla buraya yapılan yatırımın, geri dönüşünün geç olduğu aynı zamanda da Bursa'da bir yoğun bakım sıkıntısı, yatak sıkıntısına da önemli bir çözüm üretecek hastanemizde şantiye durmuş vaziyette" şeklinde açıklamalarda bulundu.
"ŞANTİYE DURDUĞU ZAMAN KAMU ZARARI OLUŞUYOR"
Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin kamu zararı oluşturduğunu vurgulayan Vekil Öztürk, "Buradaki arkadaşlar şantiyede kullanmadıkları malzemeleri farklı şantiyelerde kullanmak gibi bir konuda da sıkıntı çıktığını çünkü burada şantiye durduğu için kamu zararı oluşmaması sebebiyle il sağlık müdürümüzle de konuştum malzemeleri giriş çıkışının durdurulduğunu sadece alet edevatlarla ilgili sıkıntı yaşanmadığını belirtti. ama buradaki arkadaşların bu konuda da sıkıntı yaşadığını konuştuk" dedi.
"HASTANENİN BİTİŞİ YÜZDE 87'LERDE FAKAT 13'Ü HALA TAMAMLANAMIYOR"
CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, "Buradan Bakanlığa, Cumhurbaşkanının verdiği sözün yerine getirilmediğini ve getirilme süresinin de gittikçe arttığını bir kez daha buradan tüm kamuoyuna duyurmak istiyorum. Gerçekten de çok emek verilen ve çok yatırım yapılan bir hastane var ancak ortada yüzde 87'lere gelmiş yüzde 13'nün tamamlanması gereken ama bir şekilde sorunlar oluşmuş. Ana yükleyicinin de haklı nedenleri vardır eminim. Çünkü Türkiye'de ciddi bir enflasyon üstü bir ortam, fiyat karmaşası yaşanan bir ortam var" dedi.
"TÜİK VERİLERİNE BAKILDIĞINDA HİZMET EDEN VE ÇALIŞANIN BATMAMASI İMKANSIZ"
TÜİK verilerine değinen Vekil Öztürk, "Her zaman söylüyorum TÜİK hepimizin hayatına müdahale ediyor. hepimizi fakirleştiriyor bir yandan da herkesi batırıyor. Hizmet edenin de çalışanın da batmaması imkansız. Yeni yüklenici de ne kadar bir fiyata bunu tamamlayacak, takip edeceğiz. Bunun bedelini kamu olarak Bursa halkı olarak ödeyeceğiz" şeklinde açıkladı.
VEKİL ÖZTÜRK, SAĞLIK BAKANLIĞI'NA SESLENDİ
Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunan CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, "Ben buradan Sağlık Bakanı ve yöneticilere sesleniyorum, bir an önce buraya gelin, sorunlarını ivedilikle çözelim ve hastanenin bir an evvel hizmete girmesi için kaynaklarımızı kullanalım. Bu hastaneye çok ihtiyacımız var. Emekçi arkadaşlarımızın da çok emeği var. Seçim öncesi '3 ay sonra hasta kabulüne başlayacağız' denildi fakat ne kadar geçtiği ortada. Bursa'da yoğun bir şekilde oluşan yatak eksikliğine de bu hastane çok iyi gelecek" açıklamalarıyla Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin acilen çalışmalarına devam edilip bitirilmesi gerektiğini vurguladı.
"TEDARİKÇİ VE TAŞERON FİRMALAR BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ"
Tedarikçi firmalardan birinde çalışan bir işçi, "Hastaneye yaklaşık 2019 yılından beri hizmet veriyoruz.Bursa'da bu hastane herkesin dilinde bitmeyen hastane olarak kaldı. Buradaki taşeron firmalar olsun tedarikçi firmalar olsun büyük zararlar gördü. Bu zararlara dair sesimizi duyuramıyoruz.Kimse destek olmuyor, bir çözüm üretmiyor. Ana firma tarafından battı sağlık bakanlığı tarafından da batırıldığını düşünüyoruz. Sağlık Bakanlığı fark istemiş vermemiş, bize söylenenleri söylüyorum. Bize aktarılanlar bu şekildeydi" açıklamalarıyla mağduriyetlerini dile getirdi.
"BURADA TERK EDİLDİK, YETKİLİLER TELEFONLARI YÜZÜMÜZE KAPATIYOR"
İnşaatta görev yapan bir işçi, "Ben çoluk çocuğumu bıraktım Diyarbakır'dan geldim. 62-63 gündür buradayım. 10 milyon civarı bir alacağım var. Burada terk edildik. Borcumuz insanlara çoğaldı, borcumuzu ödeyemiyoruz. Ödeyemediğimiz için ben evime gidemiyorum. Bizimle ilgilenen yok. arıyoruz yetkilileri para yok diye telefonları kapatıyorlar. Herkes benim gibi perişan ve bekliyor. ne Sağlık Bakanlığı ne de başkaları gelip bir şey demiyor, bilgi vermiyor" dedi.
Bursa Bölge, 2024.08.20 15:55