Nilüfer Yolum
nyolum@gmail.com
6-12 Ekim haftası gökyüzü neler anlatıyor?
06 Ekim 2025 Pazartesi, 12:58
Koç Dolunayı: Tamam mı, Devam mı?
Gecenin içinden bir ses yankılanıyor Ya tamam de, ya devam et.
7 Ekim 2025'te Koç burcunda gerçekleşen bu Dolunay aslında gökyüzünün bize sorduğu kadim bir sorudur.
Artık bitmesi gereken şeylerde neden hâlâ tutunuyorsun?
Yoksa içindeki o ilahi kıvılcım, yeniden başlaman için mi yanıyor?
Koç ilk burçtur, ama Dolunay bir tamamlanmadır.
Bu yüzden bu döngü, başlangıçla bitişin aynı anda yaşandığı paradokstur.
Bir şey biter, bir şey doğar.
Bu, kaderin en dürüst aynasıdır.
Koç Dolunayı sana şöyle der
Cesur ol.
Artık seni yormuş olan yükleri bırak.
Eyleme geç, ama yönünü Hakk'a çevir.
Bu ateş, intikam değil -- arınma ateşidir.
Yanarak değil, yanılsamayı yakarak temizlenirsin.
Ben ve Biz Arasında Bir Terazi
Güneş Terazi'de, Ay Koç'ta parlıyor.
Bir yanda ben var, öte yanda biz
Evren seni bu iki kelimenin arasına koyuyor ve izliyor...
Kendini kaybetmeden sevebiliyor musun?
Sevgi adına özünden vazgeçiyor musun?
İşte bu Dolunay, ilişkilerde tamam mı, devam mı?sorusunu netleştiriyor.
Birlikte yürüyenler daha da kenetlenirken, yolu ayrılanlar artık ilahi izinle ayrılıyor.
Her şeyin bir vakti vardır, diyor Kur'an.
Ve her şey o vaktin geldiğinde tamam olur.
Ruhun Karar Anı
Koç Dolunayı'nın ruhsal düzlemdeki çağrısı,
kendine sadakat ile ilgilidir.
Artık başkaları için susan, erteleyen, bekleyen taraf bitiyor.
Bu Dolunay, senin Evet Ya Rab diyerek yeniden ayağa kalktığın andır.
Tamam dediğin her şeyde aslında bir doğuş gizlidir.
Devam dediğin her şeyde ise bir teslimiyet.
Dolunay, bu iki kelimeyi bir terazinin kefesine koyar.
Ve der ki
Hangisinde kalbin daha huzurluysa, orası senin doğrudur.
Burçlara Göre Koç Dolunayı Etkileri
Koç
Kendi hayatının iplerini eline alma zamanı. Uzun süredir içini sıkan bir konuda artık yeter deme gücü bulabilirsin. Cesaretle başladığın şeylerin meyvesini alırken, geçmişe ait yükleri bırak.Yeni hayallerinizi gerçekleştirmek için adım atmaktan çekinmeyin .
Olumlama: Kendi ışığımla yürüyorum; yönümü Allah'ın rehberliğine teslim ediyorum.
Boğa
İç dünyanda bastırdığın duygular yüzeye çıkıyor. Maddi-manevi güven arayışında yeni bir sayfa açabilirsin. Bazen sabır, bazen teslimiyet seni zenginleştirir. Kendinizi değiştirmek için bu haftayı iyi değerlendirin.Duygusal ilişkilerde öz güveninizin parlayacağı bir dönemdesiniz.
Olumlama: Korkularımı bırakıyor, bolluğun ilahi akışına güveniyorum.
İkizler
Sosyal çevren ve dostluklarında görünmeyen gerçekler beliriyor. Artık kiminle aynı yolda yürüyeceğini seçiyorsun. Söylediklerinin gücü artıyor kelimelerin dua gibi yankılanıyor. İkili ve duygusal ilişkilerde yeni karalar alabilirsiniz maddi açıdan yılın en şanslı burcu olduğunuzu hatırlatmak isterim.
Olumlama: Dilimi hakikate, niyetimi ışığa yönlendiriyorum.
Yengeç
Kariyerinde veya ev-aile dengesinde büyük farkındalıklar oluşabilir. Kontrol etmeye çalıştığın alanlarda bırakmayı öğreniyorsun. Gerçek başarı, huzurla gelen güçtür. Kariyer ve iş konusunda çok enerjiksiniz bildiğiniz konularda ısrarcı olmak size iyi gelecektir.
Olumlama: Köklerimden güç alıyor, kaderimin akışına teslim oluyorum.
Aslan
Hayat seni kendi hakikatini savunmaya çağırıyor. İnançlarını, yönünü, hedeflerini yeniden tanımlayabilirsin. Özgüvenin ışığıyla yol al fakat kibir ateşine dikkat et. Eğitim ve beklediğiniz işlerden olumlu sonuçlar hafta ortasında sizi mutlu edecek.Aile ve yuva evinizde yeni gelişmeler sizi bekliyor.
Olumlama: Işığımı tevazu ile taşırım; yolum ilahi rehberlikle aydınlanır.
Başak
Paylaşımlar, borçlar, duygusal bağlar alanında bir dönüşüm kapısı açılıyor. Kontrol yerine kabule geçtiğinde huzur geliyor. Ruhun sadeleşmek istiyor.Uranüs sizi şaşırtmaya biraz daha devam edecek.
Parasal konularda yaşayacağınız süprizler olabilir. Venüsün burcunuzda olması sizi toplum içerisinde daha görünür yapıyor.
Olumlama: Teslimiyetin içinde gerçek gücü buluyorum.
Terazi
Karşıt burcundaki bu Dolunay, ilişkilerde son kararlarını getirebilir. Artık dengeyi kurmak için fedakârlık değil, özdeğer gerekiyor. Sevgi, önce kendinden başlar.Burcunuzun tam karşısında gerçekleşen dolunay ikili ve duygusal ilişkilerinizde bir çok konuyu ortayı çıkmasına yardımcı olacak.
Ve kendinizi çok güzel ifade etmenizi sağlayacak.
Olumlama: Kendimi seviyorum; sevgiyle kurulan bağlara izin veriyorum.
Akrep
Ruhsal ve fiziksel arınma zamanı. Gizli kalan konular açığa çıkabilir. Bedenini, zihnini ve kalbini şifalandırırken yenileniyorsun.Burcunuzda hareket eden mars size hareketlilik sağlıyor.Gündelik hayatınızda agresif olmamaya dikkat edin.Yaşadığınız sağlık sorunları varsa şifalanma enerjisi çok yüksek.Uzun sür4dir gelmeyen parlarınız gelebilir.
Olumlama: Her sonlanma bir doğuş her karanlıkta ilahi nur var.
Yay
Kalbinin çocuk yanını yeniden hatırlıyorsun. Aşk, yaratıcılık ve umut yeniden yeşeriyor. Cesur ol ve duygularını sahiplen. Eski konular ve ilişkilerden arınma zamanı.Aşk ve sosyal hayatınızda yeni başlangıçlar size mutluluk verecek.Parasal konuların açılmaya başladığını göreceksiniz sadaka vermek bu hafta sizi daha ileriye taşıyacaktır.
Olumlama: Sevincimle yaratıyorum; Allah'ın neşesini içimde hissediyorum.
Oğlak
Ev, yuva, aile temalarında taşlar yer değiştiriyor. Köklerinin seni nasıl şekillendirdiğini fark ediyorsun. Bazen bir duvar yıkılır, yerini dua alır. Ailede yaşanacak değişime direnmek yerine teslim olmak çok fayda sağlayacaktır.Yenilenme size çok iyi gelecek.
Olumlama: Yuvam kalbimdedir; her yerde Allah'ın korumasındayım.
Kova
İletişim, kardeşlik, yakın çevreyle ilişkilerde dürüstlük zamanı. Söylediklerinle gerçeği mi, korkunu mu besliyorsun? Bu Dolunay, kalpten konuşma cesareti veriyor.Ani bir değişim ve kadersel karşılaşmalarla yep yeni bir yola evrilebilirsiniz.
Olumlama: Sözlerim şifa taşır; her iletişimde sevgi rehberimdir.
Balık
Para, değer ve özsaygı alanında aydınlanma yaşıyorsun. Gerçek bolluğun kalpte olduğunu fark ediyorsun. Kendini değersiz hissettiren tüm düşünceleri bırak. Burcunuzun karşısındaki venüs size şans dağıtıyor .Finasal alanda yeni bir başlangıç var.Aşk kapınızı her an açabilir.Haftanın en şanslı burcu sizsiniz.
Olumlama: Değerimi Rabbimin nazarında bilirim; bolluk bana kolayca akar.
Son Söz
Koç Dolunayı, kaderin kırılma noktasıdır.
Ya geçmişin zincirlerinden kurtulur, ya da cesaretle yeniden doğarsın.
Ama artık aynı kalamazsın.
Gökyüzü bize ne fısıldıyor: Bazen tamam demek de bir doğuştur,
bazen devam etmek de bir sonlanmadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1-7 ARALIK HAFTASI
30 Kasım 2025 Pazar, 22:13
24 Kasım haftası: İlahi düzenin suları akıyor kaderin kapıları açılıyor!
24 Kasım 2025 Pazartesi, 08:55
17 Kasım Haftası: Sözün kaderi yazdığı hafta
16 Kasım 2025 Pazar, 16:14
Bu hafta 10 Kasım.
10 Kasım 2025 Pazartesi, 01:40
Boğa Dolunayı - 5 Kasım 2025! Değerine dön, güvenini hatırla
03 Kasım 2025 Pazartesi, 12:17
Türkiye Cumhuriyeti Haftası
27 Ekim 2025 Pazartesi, 01:14
21 Ekim haftası terazi yeni ayı kalbinle yenilen
20 Ekim 2025 Pazartesi, 11:36
13-19 Ekim Gökyüzü: Dengeyi Bulan Kazanır
13 Ekim 2025 Pazartesi, 12:20
29. Ekim haftası gökyüzü bize ne anlatıyor?
28 Eylül 2025 Pazar, 12:15
İlahi bir zamanın kapısında! 21 Eylül 2025 Başak Burcu 29° Güneş Tutulması
20 Eylül 2025 Cumartesi, 10:37