Nilüfer Yolum
nyolum@gmail.com

15-21 Aralık Haftası: Gücün sükûnetle buluştuğu eşik

15 Aralık 2025 Pazartesi, 10:29

Bazı haftalar vardır... Bizi hızlandırmaz; olgunlaştırır. Koşturmaz; yerimize sağlam basmayı öğretir.

15-21 Aralık haftası tam olarak böyle bir zaman dilimi.

Mars'ın Oğlak burcundaki yolculuğu ile birlikte gökyüzü bize şunu fısıldıyor: Artık acele değil, istikrar zamanı. Tepki değil, bilinçli eylem zamanı.

Bu hafta gücümüzü nasıl kullandığımız, enerjimizi nereye yönelttiğimiz kader çizgimizi belirliyor.

Mars Oğlak'ta bize bağırmıyor; sessizce soruyor:

Gerçekten ne istiyorsun ve bunun için ne kadar sorumluluk alabilirsin?

Güç, Kontrol Değil; Sorumluluk Alabilmektir

Bu gökyüzü altında güç; başkasına hükmetmek değil, kendi iradesinin direksiyonuna geçebilmektir. Enerjimizi savurmak yerine yapılandırmayı, duygularımızla değil hedeflerimizle hareket etmeyi öğreniyoruz.

Küçük ama kararlı adımlar... Bugün atılan bu adımlar, 2026'nın temel taşlarını oluşturuyor.

Güneş - Satürn Karesi: Gerçekle Yüzleşmeden İlerleme Yok

Haftanın en öğretici ama en dürüst açısı: Güneş - Satürn karesi. Bu açı, bizi durdurmak için değil; olgunlaştırmak için çalışır.

Bu hafta:

Kendimize dair görmezden geldiklerimizle yüzleşebiliriz.

Bazı ilişkilerde mesafe, soğukluk ya da sınavlar yaşayabiliriz

Ben gerçekten bu yükü taşımak istiyor muyum?" sorusu kalbimizde yankılanabilir.

Satürn burada şunu söyler: Gerçekçi değilsen, sağlam da değilsin.

Ama korkmayın...

Bu yüzleşmeler bir cezalandırma değil, geleceğe daha hafif yürüyebilmemiz için yapılan bir iç temizliktir.

Hafta Sonu Yay Yeniayı: Umudu Yeniden Hatırlamak

Tüm bu ciddiyetin ardından gökyüzü nefes aldırıyor. Hafta sonu gerçekleşecek Yay Yeniayı, kalbimize umut serpiyor.

Bu Yeniay:

İnancı tazeler

Umudu hatırlatır

Daha büyük bir resim var dedirtir

Yay enerjisi bize şunu öğretir:

Geçmişten ders al ama orada kalma.

Yaraları inkâr etme ama onlarla da yürüme.

Yeni yıl yaklaşırken, bu Yeniay bize içsel bir hazırlık sunuyor:

"Yükünü bırak, niyetini al ve yola çık."

Bu Haftanın Ana Cümlesi: Gücümü bilinçle kullanıyor, geleceğimi sağlam adımlarla inşa ediyorum.

Koç ve Yükselen Kоç:

Bu hafta zihnin oldukça aktif; planlar, fikirler, yapılacaklar üst üste gelebilir. Ama her şeye aynı anda yüklenmek seni yorar. Destek aslında etrafında var; sadece fark etmeye ihtiyacın olabilir. Bir konuda gurur yapıp geri çekilmek yerine konuşmayı seçersen çözüm hızlanır. İş tarafında cesaret isteyen ama karşılığı olan bir fırsat kapıda.

Olumlama: Enerjimi doğru yere yönlendiriyor, sabırla ilerliyorum.

Boğa ve Yükselen Boğa:

Duygusal dalgalanmalar bu hafta sana bir şey anlatmak istiyor. İç dünyanı toparlama, bazı defterleri kapatma enerjisi güçlü. İşle ilgili beklediğin bir mesaj ya da adım nihayet geliyor. Seni yoran insanlardan uzak durdukça enerjin hızla yerine geliyor. Maddi konularda küçük bir düzenleme yeterli.

Olumlama: Beni yoranı bırakıyor, bana iyi geleni seçiyorum.

İkizler ve Yükselen İkizler:

Sosyal hayatın hareketleniyor; yeni insanlar, yeni konuşmalar, yeni fikirler... Kafanı karıştıran konular biraz bekleyince netleşiyor. Bir arkadaşla yapılacak bir konuşma zihnini açabilir. Enerjin yüksek ama dağınıklık yorabilir; küçük bir plan büyük fark yaratır.

Olumlama: Zihnim sakinleştikçe yolum netleşiyor.

Yengeç ve Yükselen Yengeç:

İş ve kariyer tarafında görünürlüğün artıyor; yaptıkların fark ediliyor. Biraz stres yaşansa da sonuçlar tatmin edici. Aileyle ilgili küçük bir sorumluluk gündeme gelebilir ama düşündüğünden kolay ilerler. Duygularını paylaşmak seni hafifletecek. Maddi bir gelişme kapıda.

Olumlama: Duygularımı bastırmadan, güvenle ifade ediyorum.

Aslan ve Yükselen Aslan:

Yeni şeylere merakın artıyor; eğitim, seyahat, projeler seni besliyor. Enerjin güzel ama dağınıklık dikkatini bölebilir; biraz düzen iyi gelir. Birinin sözü seni düşündürebilir; haftanın ortasında gelecekle ilgili bir karar gündeme gelebilir. Gereksiz tartışmalardan uzak dur. Hafta sonu motive edici bir gelişme var.

Olumlama: Işığımı doğru yere yönlendiriyorum.

Başak ve Yükselen Başak:

İçsel bir çözülme sürecindesin; kafandaki düğümler yavaş yavaş açılıyor. Parayla ilgili bir konu zaman tanıdıkça netleşiyor. Yakın çevrenden biri şaşırtıcı davranabilir ama sakin kalırsan her şey yoluna girer. Kendine yüklediğin sorumlulukları biraz azaltman gerekiyor.

Olumlama: Her şeyi tek başıma taşımak zorunda değilim.

Terazi ve Yükselen Terazi:

İlişkiler bu hafta sahnede. Açık bir konuşma gerekebilir ama sanıldığı kadar gergin değil. Karşı taraf seni anlamaya çalışıyor. Günlük hayatta kendini fazla zorladığını fark edebilirsin; yorulunca durmayı bil. Hafta ortasında şaşırtıcı bir mesaj ya da ziyaret olabilir.

Olumlama: Sınırlarım beni koruyor, ilişkilerim beni büyütüyor.

Akrep ve Yükselen Akrep:

İş yoğunluğu artıyor ama doğru planlamayla her şey yönetilebilir. Küçük sağlık sinyallerini ihmal etme. Hakkını savunman gereken bir durum olabilir; sakinlik kazandırır. Maddi konularda rahatlatıcı bir gelişme mümkün. Hafta ortasında moral yükselten bir haber geliyor.

Olumlama: Sakin kaldıkça gücüm artıyor.

Yay ve Yükselen Yay:

Enerjin yüksek; fırsatlar önüne geliyor. Aşk ve sosyal hayat hareketli, biri sana ilgi gösterebilir. Yaratıcılığın artıyor; yeni bir fikir heyecan verebilir. Risk alırken biraz fren faydalı. Hafta sonu keyifli ve motive edici.

Olumlama: Heyecanımı bilgelikle dengeliyorum.

Oğlak ve Yükselen:

Oğlak Ev, aile ve düzen konuları öne çıkıyor. Yavaş ama doğru adımlarla ilerliyorsun. Hafta ortasında yapılacak içten bir konuşma çok iyi gelir. Duygusal olarak kabul gördüğünü fark edebilirsin. Maddi alanda küçük ama sevindirici bir gelişme mümkün.

Olumlama: Emeklerimin karşılığını güvenle alıyorum.

Kova ve Yükselen:

Kova Telefonun susmayabilir; görüşmeler, fikirler, planlar artıyor. Aklına gelen bir fikir ciddi bir projeye dönüşebilir. Kendini net ifade ettikçe işler hızlanıyor. Hafta ortasında gündemini değiştiren bir haber olabilir. Hafta sonu kısa bir değişiklik iyi gelir.

Olumlama: Zihnim açık, yolum akışta.

Balık ve Yükselen:

Balık Maddi konuları toparlama ihtiyacı hissedebilirsin ama panik yok. Birinin senden yardım istemesi kalbini Isıtacak. İş sorumluluklarını düzenlemek rahatlatıcı. Hafta ortasında huzur veren bir enerji geliyor. Hafta sonu içsel dinginlik hâkim.

Olumlama: "Güvendeyim, akış beni taşıyor."

Yazarın Diğer Yazıları

18 Ocak Oğlak Yeniayı: Sükûtla gelen ciddiyet
17 Ocak 2026 Cumartesi, 23:54

5 Ocak Haftası | Ego mu, bilinç mi?
05 Ocak 2026 Pazartesi, 08:50

2026: Göğün açtığı eşik - Kaderin Kova kapısı
28 Aralık 2025 Pazar, 14:59

8-14 Aralık Haftası - Mars & Satürn Karesi: Kaderin Sarsıldığı Hafta
08 Aralık 2025 Pazartesi, 07:55

1-7 ARALIK HAFTASI
30 Kasım 2025 Pazar, 22:13

24 Kasım haftası: İlahi düzenin suları akıyor kaderin kapıları açılıyor!
24 Kasım 2025 Pazartesi, 08:55

17 Kasım Haftası: Sözün kaderi yazdığı hafta
16 Kasım 2025 Pazar, 16:14

Bu hafta 10 Kasım.
10 Kasım 2025 Pazartesi, 01:40

Boğa Dolunayı - 5 Kasım 2025! Değerine dön, güvenini hatırla
03 Kasım 2025 Pazartesi, 12:17

Türkiye Cumhuriyeti Haftası
27 Ekim 2025 Pazartesi, 01:14

Tüm Yazılar