Nilüfer Yolum
nyolum@gmail.com

5 Ocak Haftası | Ego mu, bilinç mi?

05 Ocak 2026 Pazartesi, 08:50

Bu dönem, yalnızca gündelik yaşamda değil; düşüncelerimizde, kararlarımızda ve duygusal tepkilerimizde de daha uyanık olmamız gereken bir süreci işaret ediyor. Son zamanlarda dünyada yaşanan ani ve sert gelişmeler, bunun tek seferlik değil, arka arkaya yaşanacak daha büyük bir dönüşüm zincirinin parçası olduğunu gösteriyor.

Bu haftaya girdiğimizde, pazartesiden itibaren otorite, güç ve yönetim temaları daha görünür hâle geliyor. Özellikle günün ilerleyen saatlerinde egonun yükseldiği, insanların daha hızlı ve sert tepkiler verdiği bir atmosfer oluşuyor. Bu yüzden bu hafta, ego kontrolü ve bilinçli duruş en önemli başlıklarımızdan biri.

Haftanın asıl belirleyici teması ise çok daha uzun vadeli bir süreci başlatıyor. Mars'la bağlantılı bu değişim, önümüzdeki birkaç yıl boyunca nasıl mücadele ettiğimizi, hedeflerimize nasıl ilerlediğimizi ve gücü nasıl kullandığımızı belirleyecek. Bu süreçte enerji daha sert, daha uçlarda çalışıyor. İnsanlar ya aşırı hırslı, ya aşırı tepkisel ya da kontrol etme ihtiyacıyla hareket etmeye meyilli olabilir.

Bu enerjinin gölge tarafında güç savaşları, manipülasyon, baskı ve (ben bilirim) tavrı öne çıkarken; aydınlık tarafında ise doğru kullanıldığında net hedefler koymak, disiplinli ilerlemek ve yolundan sapmadan kararlılıkla yürümek mümkün.

Bu hafta iletişim ve ilişkiler üzerinde de ciddi bir baskı var. Söylenen sözler daha sert algılanabilir, yanlış anlaşılmalar artabilir. Bu nedenle kelimelerimizi seçerek konuşmak, gereksiz tartışmalardan uzak durmak büyük önem taşıyor.

Maddi konularda ise dengesizlikler ön planda. Bu hafta risk almak, büyük hamleler yapmak için uygun değil. Eldekini korumak, mevcut düzeni sağlam tutmak çok daha bilinçli bir yaklaşım olur.

Ulaşım, trafik, hava koşulları ve gündelik telaşlarda da dikkatli olmak gereken bir haftadayız. Acele, dalgınlık ve öfke, kazalara açık bir zemin yaratabilir.

İlişkiler cephesinde geçmişten kalan meseleler yeniden gündeme gelebilir. Bastırılmış duygular ve söylenmemiş sözler açığa çıkabilir. Bu süreçte intikamla değil, farkındalıkla hareket etmek ilişkilerin geleceği açısından belirleyici olacak.

Bu hafta gökyüzündeki hareketlilik, yalnızca bireysel ve toplumsal gündemleri değil, yeryüzünün kendi tepkilerini de tetikleyebilecek bir atmosfer oluşturuyor.Büyük yıkımlar şeklinde değil; ancak ürküten, dikkat çekici sismik hareketlilikler gündeme gelebilir. Küçük depremler, yer altı hareketleri, heyelanlar ve aktif volkanik bölgelerde artan hareketlilik bu sürecin doğal yansımaları arasında yer alıyor. Bu tür zamanlar, doğanın da tıpkı insan gibi biriken enerjiyi boşaltma ihtiyacına işaret eder.

Bu tabloya eşlik eden bir diğer önemli sembol ise gökyüzünde beliren kuyruklu yıldız. 9 Ocak civarında Güneş'e en yakın konumuna gelen ve Şubat ayı boyunca etkisini sürdürecek olan bu göksel fenomen, tarih boyunca saklı kalan konuların açığa çıkması, bastırılan meselelerin görünür hâle gelmesi ile ilişkilendirilmiştir. Özellikle tutulma mevsimine yakın zamanlarda gözlemlenen kuyruklu yıldızlar, hem bireysel hem de kolektif düzeyde artık gizli kalmayan başlıkları gündeme taşır.

Bu nedenle önümüzdeki günlerde ani gelişmeler, beklenmedik açıklamalar ya da uzun süredir üstü örtülmüş konuların bir anda görünür olması şaşırtıcı olmayacaktır. Hem yeryüzünde hem de insan psikolojisinde yaşanan bu hareketlilik, korkutmak için değil; uyandırmak, fark ettirmek ve bilinç kazandırmak için çalışır.

Bu süreç bizden şunu ister:

Olan bitene paniğe kapılarak değil, farkındalıkla bakmak.

Çünkü bu tür dönemler, yalnızca sarsan değil; doğru okunduğunda uyandıran zamanlardır.

Özetle bu hafta bizden şunu istiyor:

Daha sakin olmak, daha bilinçli kararlar almak, sözümüze ve tepkimize sahip çıkmak.

Zorlayıcı; ama doğru yönetildiğinde olgunlaştırıcı bir süreç.

Hepimize kolay gelsin.

♈ Yükselen Koçlar ve Koç burçları

Bu hafta içsel gerilim hızla dışa vurulabilir, özellikle otorite figürleriyle çatışma riski yüksek. Aceleyle verilen tepkiler geri dönüşü zor sonuçlar doğurabilir. Gücünü kanıtlamaya çalışmak yerine yönünü netleştirmen gerekiyor. Duygusal patlamalar yerine bilinçli duruş seni korur.

Olumlama: Gücümü öfkeyle değil, bilinçle kullanıyorum.

♉ Yükselen Boğalar ve Boğa burçları

Güven ihtiyacın artarken maddi konular seni zihinsel olarak yorabilir. Bu hafta risk almak yerine mevcut düzeni sağlam tutmak önemli. Ani harcamalar ve duygusal kararlar sonradan pişmanlık getirebilir. Sabır ve yavaşlık senin lehine çalışıyor.

Olumlama: Sahip olduklarımı bilgelikle koruyorum.

♊ Yükselen İkizler ve İkizler burçları

İletişim çok yoğun ama aynı oranda kırılgan. Yanlış bir kelime büyük bir yanlış anlaşılmaya dönüşebilir. Söylemek kadar susmak da bu hafta önemli bir beceri. Trafik, yazışmalar ve sözleşmeler ekstra dikkat istiyor.

Olumlama: Sözlerim bilinçten, kalbimden çıkıyor.

♋ Yükselen Yengeçler ve Yengeç burçları

Geçmişe ait duygular bu hafta güçlü şekilde tetiklenebilir. Aile, kökler ve eski kırgınlıklar yeniden gündeme gelebilir. Aynı döngüyü sürdürmek yerine farklı bir duygusal tepki seçmek şifa getirir. Kendini korumak bencillik değildir.

Olumlama: Geçmişi sevgiyle bırakıyor, kendimi koruyorum.

♌ Yükselen Aslanlar ve Aslan burçları

Ego ile kalp arasında net bir sınavdan geçiyorsun. Haklı çıkma arzusu ilişkilerde sertleşmeye yol açabilir. Liderlik bu hafta yumuşak güçle kazanılır. Geri adım atmak kayıp değil, bilgeliktir.

Olumlama: Işığımı dengeli ve bilinçli şekilde yansıtıyorum.

♍ Yükselen Başaklar ve Başak burçları

Her şeyi düzeltme çaban bu hafta seni fazlasıyla yorabilir. Kontrol edemediklerine direnmek yerine kabullenmek ruhunu rahatlatır. İş ortamında eleştirel dil gerginlik yaratabilir. Akışa güvenmek sandığından daha çok kapı açar.

Olumlama: Bırakmanın da bir güç olduğunu biliyorum.

♎ Yükselen Teraziler ve Terazi burçları

İlişkilerde bastırılan konular görünür hâle geliyor. Sessiz kalmak ya da herkesi memnun etmeye çalışmak çözüm olmayabilir. Netlik, doğru zamanda kurulan cümlelerle gelir. Sınır koymak dengeyi yeniden kurar.

Olumlama: Kendimi net ve dengeli ifade ediyorum.

♏ Yükselen Akrepler ve Akrep burçları

Bu hafta güç temaları çok belirgin. Bastırılmış öfke ya şifaya ya krize dönüşebilir. İntikam dürtüsü yükseldiğinde durmak ve gözlem yapmak gerekiyor. Dönüşüm ancak bilinçle mümkün.

Olumlama: Gücümü yıkıma değil, dönüşüme yönlendiriyorum.

♐ Yükselen Yaylar ve Yay burçları

Aşırı iyimserlik ve abartı bu hafta seni yanıltabilir. Gerçekleri görmezden gelmek yerine yüzleşmek uzun vadede rahatlatır. Maddi ve hukuki konularda temkinli olmak şart. Büyüme bu hafta sınır koymakla gelir.

Olumlama: Gerçekle temas hâlindeyim ve dengedeyim.

♑ Yükselen Oğlaklar ve Oğlak burçları

Sorumluluklar ağırlaşırken baskı hissi artabilir. Her yükü tek başına taşımaya çalışmak tükenmişlik yaratır. Kontrolü paylaşmak seni zayıflatmaz, güçlendirir. Planlı ve sakin ilerlemek kazandırır.

Olumlama: Yüklerimi bilinçle seçiyorum.

♒ Yükselen Kovalar ve Kova burçları

Zihinsel gerginlik sosyal çevrede ani kopuşlara neden olabilir. Her fikri savunmak zorunda değilsin. Geri çekilmek ve gözlem yapmak bu hafta sana netlik kazandırır. Sessizlik iç dengeyi getirir.

Olumlama: Alanımı ve enerjimi bilinçle koruyorum.

♓ Yükselen Balıklar ve Balık burçları

Empati kapasiten çok yüksek ama sınırlar zorlanıyor. Başkalarının yükünü almak seni ruhsal olarak yorabilir. Kendini geri çekmek kaçış değil, özbakımdır. Şefkat önce kendinle başlar.

Olumlama: Şefkatliyim ve sınırlarım sağlam.

Son söz:

Bu hafta yaşananlar bize şunu hatırlatıyor: Hem gökyüzünde hem yeryüzünde hareket var, ama asıl sınav bizim içimizde. Sarsılan şey dünya değil; farkındalıkla bakmayan bilinçtir. Panik değil, uyanıklık; korku değil, bilinç zamanı.

Yazarın Diğer Yazıları

18 Ocak Oğlak Yeniayı: Sükûtla gelen ciddiyet
17 Ocak 2026 Cumartesi, 23:54

2026: Göğün açtığı eşik - Kaderin Kova kapısı
28 Aralık 2025 Pazar, 14:59

15-21 Aralık Haftası: Gücün sükûnetle buluştuğu eşik
15 Aralık 2025 Pazartesi, 10:29

8-14 Aralık Haftası - Mars & Satürn Karesi: Kaderin Sarsıldığı Hafta
08 Aralık 2025 Pazartesi, 07:55

1-7 ARALIK HAFTASI
30 Kasım 2025 Pazar, 22:13

24 Kasım haftası: İlahi düzenin suları akıyor kaderin kapıları açılıyor!
24 Kasım 2025 Pazartesi, 08:55

17 Kasım Haftası: Sözün kaderi yazdığı hafta
16 Kasım 2025 Pazar, 16:14

Bu hafta 10 Kasım.
10 Kasım 2025 Pazartesi, 01:40

Boğa Dolunayı - 5 Kasım 2025! Değerine dön, güvenini hatırla
03 Kasım 2025 Pazartesi, 12:17

Türkiye Cumhuriyeti Haftası
27 Ekim 2025 Pazartesi, 01:14

Tüm Yazılar