İYİ Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Demirhisar: 15 sene önce bıraktığım Mudanya'da hiçbir şey yapılmamış

İYİ Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Demirhisar: 15 sene önce bıraktığım Mudanya'da hiçbir şey yapılmamış

Aysın Komitgan'ın sunduğu 'Biz Bize' programının bugünkü konuğu İYİ Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Erol Demirhisar oldu. Demirhisar, "15 sene önce bıraktığım Mudanya'da hiçbir şey yapılmamış. Dikkat ediyorum biz Mudanyalılar Cumartesi ve Pazar günleri sokağa çıkmamaya başladık" diye konuştu.

2024.03.12 18:17 - Son Güncellenme: 2024.03.12 18:34 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
İYİ Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Demirhisar: 15 sene önce bıraktığım Mudanya'da hiçbir şey yapılmamış
46:22 İYİ Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Demirhisar: 15 sene önce bıraktığım Mudanya'da hiçbir şey yapılmamış

İLGİLİ VİDEO

İYİ Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Demirhisar: 15 sene önce bıraktığım Mudanya'da hiçbir şey yapılmamış

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

Biz Bize programının bugünkü konuğu İYİ Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Erol Demirhisar oldu.

İYİ Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Erol Demirhisar'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Köşemize çekilmiş, yapılanları seyrediyorduk. 10 senedir Mudanya'da bir emir yönetim bazı insanları çok rahatsız etmeye başladı. Gezerken birçok insanla "Ne olacak bu halimiz, ne yapacağız?" diye sorular sormaya başladılar. Bu kadar kısa zamanda Mudanya'da 47 yerleşik biriminde 1 tanesi hariç hepsini tek tek ziyaret ettim. Hepsinde gördüğüm ilgi bundan daha evvel yokladığım, konuştuğum dostlarımın benimle birlikte olmaları Mudanya'da bir değişim rüzgârı estirmek lazımmış. O da bu dönem bana nasip oldu. Ben Mudanyalıya hizmet etmekten hep keyif aldım, hep özledim. Çünkü bir seçimde partimin oyun yüzden 1,5'ken Mudanyalı bana yüzde 34,5 oy verdi. O yük hala omuzlarımda. Çok şeye ihtiyacımız var, belediye binamız bile yok.

"15 SENE ÖNCE BIRAKTIĞIM MUDANYA'DA HİÇBİR ŞEY YAPILMAMIŞ"

15 sene önce bıraktığım Mudanya'da hiçbir şey yapılmamış. Dikkat ediyorum biz Mudanyalılar Cumartesi ve Pazar günleri sokağa çıkmamaya başladık. Gelen Bursalılar hava almak istiyorlar, haklılar. O yüzden sokağa çıkmamaya başladık. Çoğumuz günlerimizi evde geçiriyoruz çünkü adım atılacak yer yok. Bana hiçbir şey yapılmadı diyen, yolu açamam diyen arkadaşım da maalesef hiçbir dokunuş yapamadı. Bunun aksine Mudanya'da her şey berbat. Bütün bu şartlarda "Ben iyiyim, ben çok şey yaptım, birileri kötü" demek yakışmıyor. Beni Mudanyalı zaten tanıyor, yapabileceksem yaparım. Mudanya'da bir değişim lazımdı, şayet bunu becerebilirsek çok daha mutlu olacağım. 

"ŞAPKAYI ÖNÜMÜZE KOYUP DÜŞÜNMEMİZ LAZIM"

Ben 2. Dönem Belediye Başkanlığımda vatandaşa sormuştum. "İlk önceliğiniz nedir?" diye ve oradan çıkan sonuç kapalı pazar yeriydi. Kapalı Pazar yeri yaptık ama hala mahkemesi devam ediyor. Beraat ettim her şey bitti ama tekrar şikâyet edildim. Birilerinin para kazansın diye bir şeyler yapılıyor. Bunları vatandaşlarımızın bilmesinde fayda var.  Kapalı pazarın önünde de büyük bir alan var otopark yeri gibi ama Büyükşehir Belediyesi getirdi, bariyerleri koydu ve "Burası ücretlidir" dedi.  Şayet biz seçilirsek ertesi gün Belediye Başkanını gideceğiz ve rica edeceğiz. Bizim pazarımız haftada 1 gün, hiç olmazsa Cuma günü burası ücretsiz olsun benim insanlarımda da rahat rahat alışveriş yapsın. Buna hiçbir Belediye Başkanının karşı çıkacağını düşünmüyorum.  Şapkayı önümüze koyup düşünmemiz lazım ve Mudanyalılara danışmamız lazım. Daha güzel bir Mudanya'yı nasıl yaşatabilir olmanın derdi içinde olacağız. 

"MUDANYA'DA BİR YAPI STOKU YOK"

Akademik odaların hepsinde görüş birliği içindeyiz. Onların yardımıyla deprem işini çözmek niyetindeyim. Mudanya'da bir yapı stoku yok. Bunu mutlaka belirlememiz lazım, derdimiz büyük. Bu işlerin üstesinden geleceğiz. Deprem bizi de sallamaya başladı. Bu deprem nasıl olsa bir gün vuracak diye söylüyorlar. Yapı stokunu belirleyip Mudanya'da bazı yerlerde apartmanlar yeniden yıkılıp yapılmaya başlandı. 1999 yılından sonra yapılan binalar tamam ama öncesinde yapılan binalarda risk var. O riskleri alarak bunları yapmak mecburiyetindeyiz. 

"VATANDAŞ KENDİSİNE İLGİ GÖSTERİLMESİNİ İSTİYOR"

Çok samimi söylüyorum bunu vatandaşın istediği pek bir şey yok. Vatandaş kendisine ilgi gösterilmesini istiyor, vatandaş derdinin dinlenmesini istiyor. Vatandaşın derdini dinlemezseniz, derdine çare bulamazsınız o insan mutsuz oluyor. Her şey yapılamaz mutlaka ama dinleyeceğim dinlemek mecburiyetindeyim. Böyle bir Mudanya'da yaşamak istiyorum. 

"BU İŞTEN ALNIMIZ AKIYLA ÇIKACAĞIZ"

Mudanya seçmeni şöyle düşünüyor; "2 dönem bize belediye başkanlığı yaptı, kendisinden hiçbir kötülük görmedik" 47 tane yerleşim birimini gezdim 15 sene önce gitmediğim mahalle de bile "Erol abi hoş geldin" diyenlerle karşılaşıyorum. Oya döner mi dönmez mi bilmiyorum. Görünen o ki bu işten alnımız akıyla çıkacağız. O kadar da açık ve net söylüyorum. 

Benim esas yapmak istediğim özellikle bu dönemde aday olmamın sebebi de budur; yukardan 2 tane aday getirdiler koydular. "Buyurun bunlara oy verin" ben mecbur değilim. Mudanya bugüne kadar tarihinde hiç dışarıdan gelen bir adayla yönetilmemiş.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.03.12 18:17 - Son Güncellenme: 2024.03.12 18:34 - MAHMUT VURAL
A