Yıldırım Belediyesi'nden Okul Sporları İlçe Şenlikleri 

Yıldırım Belediyesi'nden Okul Sporları İlçe Şenlikleri 

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen Okul Sporları İlçe Şenlikleri'nde malzeme dağıtımı ve ödül töreni gerçekleşti.

2024.04.25 13:15 - Son Güncellenme: 2024.04.25 13:45 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Yıldırım Belediyesi'nden Okul Sporları İlçe Şenlikleri 

CEREN SÜMBÜL -  MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

Yıldırım Belediyesi tarafından Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'nde düzenlenen Okul Sporları İlçe Şenlikleri'nde malzeme dağıtımı ve ödül töreni Bursalı vatandaşların ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. 

Yıldırım Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen okul sporları ilçe şenlikleri malzeme dağıtımı ve ödül törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen ve çok sayıda okuldan öğrenci katıldı. 

Tören öncesi öğrenciler, kendi spor kategorilerinde final mücadelesi için yarıştı.

Finale çıkmayı başaran okullar ödül töreni öncesi kıyasıya mücadele etti.


Final mücadelesinin tamamlanmasının ardından ödül törenine geçildi. 

Ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Göreve geldiğimizden bu yana parlayan bir yıldırım inşa etmek için; imar uygulamalarından kentsel dönüşüme, kütüphanelerden kültür merkezlerine, park ve bahçelerden meydan düzenlemelerine, pazar alanlarından spor tesislerine, çevre yatırımlarından sosyal projelere kadar çok sayıda hizmeti ilçemize kazandırdık. Tüm bu çalışmaları yaparken, tek gayemiz insanlarımızı daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenli ve daha sağlıklı yaşam alanlarına kavuşturmaktı. Hamdolsun geride bıraktığımız 5 yılda ilçemizin marka değerini yükselten birçok projeye imza attık. Yenilerini kazandırmak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz.

"ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ BİZİM GELECEĞİMİZ"

Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim geleceğimiz. Onlar için yapılan her yatırım ülkemizin ve milletimizin geleceğine yapılmış yatırımdır. Söz konusu çocuklarımız ve gençlerimiz olduğunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımızı özellikle vurgulamak istiyorum. Bugün baktığımızda Bursa'nın en güzel kütüphaneleri de spor kompleksleri de Yıldırım'da. Çocuklarımızın ve gençlerimizin; fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimlerinde sporun ayrı bir önemi var. Bu nedenle Yıldırım'ı bir spor kenti yapmak ve sporu tabana yaymak için çalışmalarımız sürüyor. Tüm hemşehrilerimizin kolaylıkla ulaşabileceği spor tesislerini ilçemize kazandırırken yenilerini inşa etmeye devam ediyoruz.

"YILDIRIM İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Göreve geldiğimiz 2019 yılından bu yana başta Bursa'nın en büyük spor kompleksi Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi olmak üzere 23 spor tesisi hayata geçirdik. 7'den 70'e herkesin spor yaptığı ve spor tesislerinden istifade edebildiği bir Yıldırım için çalışmaya devam edeceğiz. Hamdolsun spora yaptığımız yatırımlar meyvelerini veriyor. 2024 yılı itibarıyla; lisanslı sporcu sayımız 4 bin 454 olurken, sporcularımız 3 bin 440 madalya ve 198 kupa kazandı. 11 tesiste düzenlediğimiz yaz ve kış spor okullarında 20 farklı branşta 169.941 çocuğa, sosyal sorumluluk projelerinde 32.177 çocuğa, özel gereksinimli çocuklarda 1.636 çocuk ve ailesine, kadın spor merkezlerimizde 55.704 kadına, 5 yılda 259 bin 458 vatandaşa spor ve eğitim hizmeti verildi.


Okul sporları ilçe şenlikleri'ne 32 okul, 145 takım ile lise kategorisinde 1.308 gencimiz katılmış 180 maçta kıyasıya yarışmıştı. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiğimiz final programı lise kısmını görkemli bir finale taçlandırmıştık. Bugün gerçekleştirdiğimiz okul sporları ilçe şenlikleri ilkokul kısmına toplamda 39 okul, 890 sporcu katıldı. Ortaokul kategorisinde yarışmalar devam ediyor. Önümüzdeki haftalarda 46 okul, 191 takımdan toplamda 1944 sporcunun katılımı ile ortaokul kategorisinde de final programı yapacağız. Okul sporları ilçe şenlikleri ile toplamda 4142 gencimizi sporla buluşturmuş olacağız.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.25 13:15 - Son Güncellenme: 2024.04.25 13:45 - CEREN SÜMBÜL
A