Uludağ'da sezon kapandı! Pistler bomboş kaldı

Uludağ'da sezon kapandı! Pistler bomboş kaldı

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden olan Uludağ'da sezonun bitmesiyle birlikte pistler boş kalırken, oteller kapıları bir sonraki sezona kadar kapattı. Son iki gündeki kar yağışı ile birlikte kar kalınlığı ise 58 santimetre olarak ölçüldü.

2024.03.23 10:16 - Son Güncellenme: 2024.03.23 10:41 - Bursa Bölge - İHA
A
Uludağ'da sezon kapandı! Pistler bomboş kaldı
03:46 Uludağ'da sezon kapandı! Pistler bomboş kaldı

İLGİLİ VİDEO

Uludağ'da sezon kapandı! Pistler bomboş kaldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Uludağ Oteller Bölgesinde kar kalınlığı, son yağışların ardından 58 santimetreye yükseldi. Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 4, en yüksek sıfırın üstünde 4 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da kar yağışının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Çocuklarıyla birlikte eğlenmek için Uludağ'a gelen Sevdi Mutlu, "Çocukları eğlendirmeye çalışıyoruz, kayak yapıyoruz. Bugün fazla kar yağdığından dolayı kayamadık. Kaymak için kendimize zemin yapıyoruz. Çocuklar insan arıyorlar. İlk geldiğimizde kimse yoktu çocuklar korktu. Ama insanları görünce alışmaya başladılar. Genelde ocak şubat aylarında kar yağdığı zaman geliyoruz. Şu an otelde kalanlar için Uludağ'a gelmek mantıksız. Kayak pistleri, faaliyetler ve eğlence mekanları kapalı. Bursa'da yaşayanların gelmesi uygun. 2-3 saatliğine günübirlik eğlenip gidebilirler" dedi.

Öte yandan Uludağ'da konaklama fiyatlarının çok yüksek olmasının da rezervasyonlarda etkili olduğu ifade edildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.03.23 10:16 - Son Güncellenme: 2024.03.23 10:41 - İHA
A