TÜRK-İŞ'ten 1 Mayısa özel açıklama 

TÜRK-İŞ'ten 1 Mayısa özel açıklama 

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)  "Ekonomik krizin nedeni biz değiliz" konulu basın açıklaması gerçekleştirildi.

2024.04.29 10:27 - Son Güncellenme: 2024.04.29 11:17 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
TÜRK-İŞ'ten 1 Mayısa özel açıklama 
01:35 TÜRK-İŞ'ten 1 Mayısa özel açıklama 

İLGİLİ VİDEO

TÜRK-İŞ'ten 1 Mayısa özel açıklama 

MAHMUT VURAL - CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

TÜRK-İŞ 1 Mayıs öncesi "Ekonomik krizin nedeni biz değiliz" konulu basın açıklamasını Merinospark Restoran'da düzenlendi.

Yapılan açıklamaya Türk-İş Bursa 8. Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Türk-İş Sendikası Bursa Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer'in konuşmasından satır başları şöyle;

"1 Mayıs'ta ki pankartımız, afişimiz; ekonomik krizin nedeni biz değiliz. Yoksulluğa, hayat pahalılığına, vergide adaletsizliğe, esnek çalışmaya kayıt dışı istihdama, taşeron sendikasılaşmaya dur diyoruz. İnsan onuruna yakışır, yaşam ve çalışma şartları istiyoruz. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın Türk-İş pankartıyla hastane alanında, FSM'den, 1 Mayıs sabahı saat 8.30'da kortej ile başlayacak. Sabah 10 gibi yürüyüşle hastane alanına girip programımıza devam edeceğiz.

"SEBEBİ BİZ DEĞİLİZ"

6 buçuk milyar dolara denk gelen paranın TCMB'den çekilmesinin sebebi bizler değiliz. En son tarihinde ilk kez bu kadar büyük zarar açıklayan TCMB'nin 800 küsur milyarlık zarar etmesininin sebebi de bizder değiliz. Bu açığın sebebi bizler değiliz. Bunun sebebi kimlerse onlar ödemek zorunda. TÜİK diye bir kuruluşu var. Her dönem enflasyonu açıklıyor. 87 yılında ben iş hayatıma başladığımda toplu iş sözleşmesiyle ilgili hep şuna bakardım; Nerede biteceği değil, Ikinci, üçüncü, dördüncü altı aylarda hangi şekilde bana zam vereceğine bakardım. Çünkü eğer bir kayıp oluşursa nasıl telafi ederim? 

"İNSANLARI EMEKLİ ETTİLER"

Vergiden adalet yok. Bizim maaşlarımızdan çatır çatır kesip alıyorlar ve bunun sorumlusu biz değiliz. Onun için birinci konumuz alanlarda 1 Mayıs'ta vergideki adaletsizlik olacak. EYT dediler insanları emekli ettiler. Haktır değildir ama olması gereken de budur. Kademeli emekliyi getirirler, sonunda zamanında yola çıkanların hakkı geri iade edilmiş oldu.

"ESNAFLAR BAŞLADIĞI NOKTAYA GİDİYOR"

Emeklinin 123 lirası, bugün 55 lira para alır duruma gelmiş. Emeklinin elindeki para gitmiş. TÜİK öyle açıklamış, böyle açıklamış. Onun dışında esnaf olanlar başladığı noktaya da gidiyor. 

"EĞİTİMDE ADALET İSTİYORUZ"

Sağlıkta hizmet istiyoruz. SGK'da 2 saat ilaç kuyruğundan kurtuldum diye sevinenlerin bugün o sevinçlerini 6 aydan randevu alamayıp 1 buçuk yılda tahlil için sırada bekleyenlerin daha yüksek sesle konuşmasını istiyoruz. Bunların sebebi biz değiliz. Eğitimde eşitlik istiyoruz. Eğitimde adalet istiyoruz. Düne kadar ücretlerimiz belli bir noktadaydı. Alım gücümüz farklıydı. Bir sürü arkadaşımızın, çalışan emekçinin çoluğu çocuğu özel okullara gidenler de vardı. Maalesef şu anda devlet yurdu bulamayan bir üniversite öğrencisini bile okutmak artık çok zor duruma geldi. Eğitim istiyoruz. Adalet istiyoruz. Terazisi herkese eşit olsun. Tarikatlardaki müritlere göre, vakıflardaki yardımlara göre kişilerin yaptıkları suçları bedeli belirlenmesin. İş sağlığı istiyoruz."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.29 10:27 - Son Güncellenme: 2024.04.29 11:17 - MAHMUT VURAL
A