Türk Dünyası Bursa Kocayayla'da buluştu

Türk Dünyası Bursa Kocayayla'da buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 17 sivil toplum kuruluşunun paydaş olduğu 1. Türk Dünyası Piknik Şöleni, geçtiğimiz hafta Keles Kocayayla'da düzenlendi. Yörük kültürünün usta sanatçısı Menteşeli Cengiz'in konseriyle taçlanan şölene yüzlerce kişi katıldı.

2023.07.13 12:58 - Son Güncellenme: 2023.07.13 12:58 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Türk Dünyası Bursa Kocayayla'da buluştu

Bu yıl ilki düzenlenen geleneksel Türk Dünyası Piknik Şöleni geçtiğimiz hafta, yayla şenliklerinin Bursa'daki adresi olan Keles Kocayayla'da gerçekleşti. 18 paydaş STK'nın organizasyonu olan şölene Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Sekreteri Cemal Akkuş, Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan,BİLDEF Genel Başkanı Ramazan Alp ile Türki Cumhuriyetlerden yüzlerce kişi katıldı.

"TÜRK DÜNYASI VE MÜSLÜMANLARLA KUCAKLAŞMAYA GELDİK"

Türk Dünyası Yörük Derneği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, "Burada Türk Dünyası'ndan gelen öğrenciler var, dernekler var. Biz dünya ile Türkler ve müslümanlarla kucaklaşmaya söz verdik. Biz hasbihal etmeye, konuşmaya geldik. Yörük Türkmen Derneği olarak bundan fazlasıyla mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Türk Dünyası Yörük Türkmen Derneği Genel Sekreteri Cemal Akkuş, Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği bu etkinliği önümüzdeki yıllarda genişleterek devam ettirmeyi ve Kocayayla'yı Türk Dünyasının buluşma noktası yapmayı hedeflediğini söyledi.

KELES VE KOCAYAYLA'NIN BİLİNMEYEN ÖZELLİKLERİNİ AÇIKLADI

Keles ve Kocayayla'nın bilinmeyen özelliklerini açıklayan Akkuş, "Bilmeyenler için Kocayayla ovası Orhan Gazi'nin düğününün yapıldığı yerdir, Keles, Özbekistan'ın Keles ilinden gelen halkın buraya yerleşmesi sonucu ismini almıştır. Burada soydaşlarımız ile bir arada olmaktan dolayı memnuniyetlerimi iletmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Menteşeli Cengiz'in nağmeleriyle şenlenen program, Türk Cumhuriyetlerin bayrakları ve yöresel kıyafetli katılımcıların yer almasıyla renkli görüntülere sahne oldu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2023.07.13 12:58 - Son Güncellenme: 2023.07.13 12:58 - HABER MERKEZİ
A