Tüketicinin kafe ve restoran boykotu etki gösterecek mi?

Tüketicinin kafe ve restoran boykotu etki gösterecek mi?

Vatandaşlar kafe ve restoranların uygulamış olduğu fahiş fiyatlardan dolayı 20 ve 21 Nisan tarihlerinde boykot çağırısında bulundu. Durumla ilgili Bursa Tüketici Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz Bursada Bugün'e konuştu. Yılmaz, "Bu fiyatlar bu şekilde devam ederse zaten satın alma gücü düşmüş olan tüketicinin boykot etmek dışında başka çaresi kalmıyor. Yapacak tek şey boykot etmek" dedi.

2024.04.19 17:14 - Son Güncellenme: 2024.04.19 17:19 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Tüketicinin kafe ve restoran boykotu etki gösterecek mi?

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

Sosyal medya mecralarında vatandaşlar restoranların ve kafelerin uygulamış olduğu fahiş fiyatlara tepki gösterdi. Alınan kararla 20 ve 21 Nisan tarihlerinde kafe ve restoranlar boykot edilerek gidilmeme kararı alınıldı. Durumla ilgili Bursa Tüketici Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz Bursada Bugün'e konuştu. Yılmaz, "Piyasaların sürekli istikrarsız bir şekilde fiyatları artırması tüketicinin de tepkisine neden oluyor. Boykotu bu nedenle lokantalardaki ve çarşıdaki dizginlenemez fiyatlara karşı bir tepki olarak değerlendiriyorum. Burada devlete de düşen bir görev var. Pahalı, fahiş fiyatlara karşı mücadele ederken en azından lokantalarda yemek yiyen vatandaştan fiş ve fatura talep ederek vergilerin iadesi gerekir diye düşünüyorum" dedi.

"YAPACAK TEK ŞEY BOYKOT ETMEK"

Yılmaz, boykotun etki yaratmasının tüketicilerin tepkisinin gücüne bağlı olduğunu söyledi.  Yılmaz, "Eğer yürüyorsa tüketici dernekleri de bundan sonra daha aktif görev üstlenirler. Bu fiyatlar bu şekilde devam ederse zaten satın alma gücü düşmüş olan tüketicinin boykot etmek dışında başka çaresi kalmıyor. Yapacak tek şey boykot etmek. Büyük bir çoğunluğu zaten bu yerlere gitmeyerek sessiz bir tepkisini koyuyor. Ama gücü olup da bu duruma tepki koyuyorsa bu da daha önemli, altı çizilmesi gereken bir durum" diye belirtti.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.19 17:14 - Son Güncellenme: 2024.04.19 17:19 - CEREN SÜMBÜL
A