Prof. Dr. Cevat Yakut son yolculuğuna uğurlandı

Prof. Dr. Cevat Yakut son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Cevat Yakut, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

2024.05.09 15:10 - Son Güncellenme: 2024.05.09 15:11 - Güncel - DHA
A
Prof. Dr. Cevat Yakut son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye'de ilk kalp nakli yapan cerrahlardan olan Prof. Dr. Cevat Yakut, 82 yaşında kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Cevat Yakut için Levent Barbaros Hayrettin paşa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Yakut'un eşi Çiğdem Yakut, oğulları Artuk ve Sartuk Yakut, eski bakan Mehmet Ağar, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan ve Yakut'un yakınları katıldı. Helallik alınmasının ardından cenaze namazı kılındı. Cevat Yakut'un Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Yakut, defnedilmek üzere Ulus Mezarlığı'na götürüldü.

"BÖYLE BİR DEĞERİ KAYBETTİĞİMİZ İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜZ"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Sağlık sektöründe Türkiye'ye örnek olmuş çok sayıda çalışmaları var. Bugün bildiğimiz ne kadar ünlü varsa ya kendilerine ya da yakınlarına mutlaka bir şekilde eli dokunmuştur. Açık kalp ameliyatı, kalp nakli konusunda Türkiye'ye ilkleri getiren öncülerden bir kişiydi. Çok üzüldük kendisine, böyle bir değeri kaybettiğimiz için. Mekanı cennet olsun inşallah. Allah rahmet eylesin" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.05.09 15:10 - Son Güncellenme: 2024.05.09 15:11 - DHA
A