Portekiz Golden Visa: Bilmek İsteyeceğiniz Her Şey

Portekiz Golden Visa: Bilmek İsteyeceğiniz Her Şey

Kasım 2012'de başlatılan Portekiz Golden Visa Programı, Portekiz'de 500.000 Euro'luk fon yatırımı karşılığında önce oturma izni vererek Avrupa vatandaşlığının önünü açmaktadır.

2024.04.25 23:19 - Son Güncellenme: 2024.04.25 23:21 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Portekiz Golden Visa: Bilmek İsteyeceğiniz Her Şey

Kasım 2012'de başlatılan Portekiz Golden Visa Programı, Portekiz'de 500.000 Euro'luk fon yatırımı karşılığında önce oturma izni vererek Avrupa vatandaşlığının önünü açmaktadır. Aile fertlerinizi de ek bir yatırım yapmadan bu oturum programına dâhil edebilirsiniz. Portekiz Golden Visa programında Portekiz'de yaşamadan hem Schengen bölgesinde vizesiz seyahat etmenize olanak hem de beş yıl bitiminde ailece Portekiz pasaportuna başvurma hakkı tanır.

Bu yazımızla, Portekiz Golden Visa programının ne olduğunu, kimlerin başvurabileceğini, fon yatırımında nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenerek yatırımınızı bilinçli olarak yapabilirsiniz.

Golden Visa Portekiz Avantajları:

Portekiz'de Yaşama Hakkı

Portekiz Golden Visa oturum izni sizin ve ailenizin Portekiz'de bir Portekizli gibi yaşamasına imkan tanır. Ülkede dilediğiniz kadar kalabilirsiniz, bir sınırlama bulunmaz. En önemlisi, Portekiz'de yaşamak gibi bir gerekliliğiniz yoksa Golden Visa oturum izni sayesinde Türkiye'den taşınmadan 5 yıl gibi kısa bir süre sonrasında Portekiz pasaportuna yani AB vatandaşlığı hakkı doğar. Aslına bakarsanız, bu detay hiçbir ülkenin Golden Visa programında mevcut değildir. Yunanistan, İspanya ve Malta programlarında ülkede yaşama zorunluluğu bulunmaktadır. Portekiz'de yılda sadece 7 gün bulunmak vatandaşlık başvurusu için yeterlidir. Portekiz vatandaşlık hakkı, Avrupa'nın tüm ülkelerinde yaşama üstelik sağlık ve eğitim gibi kamu hizmetlerinde yardımlarıyla birlikte gelir.

Portekiz Golden Visa'ya Uzaktan Başvuru

Portekiz Golden Visa'ya Portekiz'e gelme zorunluluğu olmadan uzaktan başvurabilirsiniz. Başvuru süreci sırasında Portekiz'e gitmek zorunda değilsiniz. Arzu edilmesi durumunda yani içinizin rahat etmesi için Portekiz'e gitmenizi öneririz.

Portekiz Golden Visa'nın Faydaları:

  1. Ailece Vizesiz Seyahat

Portekiz Golden Visa, size ve aile fertlerinize vizeye ihtiyaç duymadan, 27 Avrupa ülkesinden oluşan Schengen bölgesinde özgürce seyahat etme hakkı sunar.

  1. Aile Birleşimi

Portekiz Golden Visa başvurusuna tüm aile fertleri dâhil edilebilir mi?
- Evet, eşinizi ve 24 yaşından küçük evli olmayan çocuklarınızı programa dâhil edebilirsiniz. Bu detay, tüm aile üyelerinizin Golden Visa oturum kartlarının ve 5 yıl sonra elde edilecek Portekiz pasaportunun tüm avantajlarından yararlanılabileceği anlamına gelmektedir.

Portekiz Golden Visa programı ek olarak, genişletilmiş aile birleşmesine de olanak sağlar. Başvuru sahibi anne-babasını ve hatta eşinin anne-babasını da sürece dâhil edebilir. Böylece ek bir yatırıma gerek duyulmadan ebeveynlerin de oturum kartı ve çifte vatandaşlık alabilecekleri anlamına gelir.

  1. Türkiye'den taşınmadan Avrupa pasaportuna sahip olabilme

Avrupa'daki Golden Visa programları arasında Portekiz Golden Visa Programı Türkiye'den taşınmadan Avrupa pasaportuna ulaştıran tek programdır.  Portekiz vatandaşlığına yani Avrupa vatandaşlığına başvurabilmek için Portekiz'de yılda sadece 7 gün bulunmanız yeterlidir. Bu süre Yunanistan'da 7 yıl boyunca her sene en az 183 gün bulunmayı zorunlu kılar. Bir başka ifadeyle Yunanistan pasaportu için Yunanistan'da 7 yıl yaşanmalıdır.

  1. Çifte Vergilendirme Anlaşması

Türkiye ile Portekiz arasında çifte vergilendirme anlaşması mevcuttur. Portekiz Golden Visa onaylı fonlar vergiden muaftır. Portekiz'de yaşanması durumunda fon gelirlerinde vergi oranı % 10'dur.  

2024 Portekiz Golden Visa İstatistikleri:

2012 ve 2023 yılları arasında Portekiz'de toplam 12.718 ana başvuru sahibi Golden Visa oturum kartı aldı. 2023 yılı itibarıyla ana başvuru sahipleri ve aile üyelerine toplam 33.142 Portekiz Golden Visa oturum kartı verilmiş oldu. Böylece Portekiz'e 6.4 milyar Euro'yu aşan fon akışı sağlandı ve Portekiz ekonomisi güçlendirildi.

 

Portekiz Golden Visa'ya Başvuran Milliyetler

Portekiz'e en fazla başvuru şu ülkelerden geldi:

Çin: 5.407 ana başvuru sahibi

Brezilya: 1.256

Amerika: 781

Türkiye: 613

Güney Afrika: 574

2024 Portekiz Golden Visa Programı İçin Uygunluk Kriterleri

Portekiz'de Golden Visa almaya hak kazanmak için aşağıdaki gereksinimleri karşılamanız gerekir:

  • AB/AEA üyesi olmayan bir ülkenin vatandaşı olmak
  • Minimum 18 yaşında olmak
  • Temiz bir adli sicil geçmişine sahip olmak

Portekiz Golden Visa almanızı sağlayan yatırım türleri şunları içerir:

  1. Toplamda 500.000 Euro tutarında fon yatırımında bulunmak

Veya

  1. 250.000 Euro'luk Portekiz kültür mirasına hibede bulunmak

 

EUPorto: Biz Kimiz ve Ne Yapıyoruz

Portekiz Golden Visa uzmanı EUPorto olarak, sunduğumuz lokal yatırım fonları ve bağımsız danışmanlık hizmetimizle, yatırımcılarımızın hayallerini ve gelecekteki planlarını hayata geçirebilmeleri konusunda destek oluyoruz.

Portekiz Golden Visa sürecinde doğru fonların seçilmesi, oturma izni ve vatandaşlık işlemlerinin son derece ciddi sorumlulukla yönetilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle, EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında aktiftir. Tüm Golden Visa sürecinde rehber edindiğimiz ilkelerimiz, bağımsızlık, lokal uzmanlık ve şeffaflık prensipleri üzerine kuruludur. İlkelerimiz, EUPorto isminin Portekiz Golden Visa alanında, sadece Portekiz lokalliğine odaklı olmasından kaynaklı Türkiye'de en çok tercih edilen marka olmasını sağlamıştır.

EUPorto'nun yenilikçi, sektöründe fark yaratan, Portekiz'in en lokal yatırım fırsatı seçeneklerini yatırımcılarının beklentilere göre günceller. Yatırımcılarının memnuniyeti en temel önceliğidir. 2017'den günümüze yatırım aracılığıyla 200'den fazla ailenin Portekiz Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlamıştır.

Yatırımcılarına tercih ettikleri yatırım fonlarını, avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimini bilinçli bir şekilde yapar.

Gerek Portekiz borsası fonu gerekse Portekiz kamu banka destekli Golden Visa ile uyumlu fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook'ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2024.04.25 23:19 - Son Güncellenme: 2024.04.25 23:21 - HABER MERKEZİ
A