Paris'teki İran Büyükelçiliği'nde canlı bomba paniği

Paris'teki İran Büyükelçiliği'nde canlı bomba paniği

Fransa'da polis suikast saldırısı tehdidi sonrası, Paris'teki İran Büyükelçiliği kordon altına aldı. Adı açıklanmayan şahsın, gerçekte patlayıcı taşımadığının anlaşılması üzerine güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

2024.04.19 17:05 - Son Güncellenme: 2024.04.19 17:11 - Dünya - MİLLİYET
A
Paris'teki İran Büyükelçiliği'nde canlı bomba paniği

İsrail'in İran'a gerçekleştirdiği saldırının ardından Fransa'nın başkenti Paris'teki İran Büyükelçiliği'ne el bombalı bir kişinin girmeye çalıştığı kaydetti.

İran'ın Paris Büyükelçiliği önüne gelen bir adam, kendini havaya uçuracağını söyleyince büyük bir panik yaşandı. Fransız radyosu Europe 1, polisin büyükelçilik çevresini kordona aldığını ve halkın bölgeye girişine izin verilmediğini duyurdu. Tehdit sebebiyle bölgedeki bir metro istasyonunun da kapatıldığı gelen bilgiler arasında. Dakikalar sonra üzerinde bomba olduğunu söyleyen şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı.

Uluslararası medyaya konuşan bir polis kaynağı, suikast eylemcisi olduğundan şüphelenilen bir şahsın yerel saatle 11.00 civarında konsolosluğa girdiğini, üzerinde el bombası ve patlayıcı yelek taşıdığını aktardı.

Ancak daha sonra bir başka polis kaynağı, konsolosluktan çıkan kişinin özel polis güçleri tarafından arandığını ve aslında patlayıcı taşımadığının anlaşıldığını bildirdi. Kimliğiyle ilgili bilgi verilmeyen şahıs, güvenlik güçlerince gözaltına alındı. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2024.04.19 17:05 - Son Güncellenme: 2024.04.19 17:11 - MİLLİYET
A