Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi'nden 3 Fidan etkinliği

Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi'nden 3 Fidan etkinliği

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi tarafından 3 Fidan Anma Etkinliği gerçekleştirildi.

2024.05.05 18:19 - Son Güncellenme: 2024.05.05 19:23 - Bursa Bölge - MERVE DENİZ EKİCİ
A
Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi'nden 3 Fidan etkinliği
01:24 Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi'nden 3 Fidan etkinliği -2

İLGİLİ VİDEO

Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi'nden 3 Fidan etkinliği -2

00:16 Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi'nden 3 Fidan etkinliği

İLGİLİ VİDEO

Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi'nden 3 Fidan etkinliği

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi; Üç Fidan Gençlik Parkı'nda Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için anma etkinliği gerçekleştirildi. 

Gerçekleşen anma törenine Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. 

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından anma töreni başladı. 

"SÖZÜMÜZ DEVRİM OLACAK"

Bursa Devrimci Gençlik Örgütleri adına Emin İşlek ve Ebrar Gül açılış konuşmasını gerçekleştirdi. İşlek ve Gül, "O dönemin devrimci gençleri, Denizler, Mahirler, eşit ve özgür bir ülke için mücadele ettiler. Emperyalizme karşı 'Tam bağımsız Türkiye' diye haykırdılar. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam zamanında asla geri dönmediler. Deniz Gezmiş'in son sözleri, devrimci gençlere ışık tutuyor. Hukuksuz bir şekilde yapılan gözaltılar, hala Türkiye'de. Dindar-kindar nesil projesini hayata geçirdiler. ÇEDES'le laik eğitimden vazgeçilmiştir. Sermayeye ucuz işçi sunan iktidar, sermayeden yana tercih yapmıştır. Müfredata müdahele ederek kayyum işçiliğini aşılamıştır. Tam bağımsız Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz. Gençlerin, halkların kardeşliğini savunacağız. Denizlerin 50 yıl önce başlattığı mücadele hala sürüyor. Denizlere verdiğimiz sözü unutmadık, sözümüz devrim olacak. Mücadeleleri, inançları ve kararlılıkları mücadelemize ışık tutacak" ifadelerini kullandılar. 

"GENÇLER SAVAŞA KARŞI BARIŞIN SESİ OLUYOR"

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, "Dün olduğu gibi bugün de tam bağımsız Türkiye için mücadele etmeye devam ediyoruz. Emperyalizm arasında hiç ayrım gözetmeksizin başlattığı duruş örnek oluyor. Ülkemizde gençler yine sokaktalar ve savaşa karşı barışın sesi oluyorlar. Denizlerin düşlediği tam bağımsız Türkiye için mücadele edeceğiz. Bugün burada bulunan herkes Denizlerin mimarının bir parçasıdır. Önümüze engeller çıksa bile hiç yorulmadan devam etmeye kararlıyız" dedi. 

"O KUŞAĞIN RUHUNU YENİDEN DİRİLTMEYİ ARZULUYORUZ"

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, "Buraya gelirken düşüncelere daldım, o günlere gittim. 68-78 kuşağı bir şeyler için mücadele ediyorlardı. Hiçbir beklemeden sadece özgür bir dünya olsun istiyorlardı. O kuşağın 'dava' bakış açıları buydu. Şu anda da o dava için mücadele eden arkadaşlarım burada. Mücadelesini yaparlarken öylesine inançlılardı ki, idama giderken bile tam bağımsız Türkiye diyecek kadar inançlıydılar. Umutsuz bir ortama kadar geldi Türk gençliği. Son yerel seçimlerde başka bir şey oldu ve hepinizin katkılarıyla Bursa ve Türkiye'nin rengi değişti. Gençlerimiz ve insanlarımızın umutlarını yeşertti. Saray rejiminin yıkılacağına dair umutlar yeşerdi. O kahraman kuşak gibi anlayışa yönelmeye ihtiyacımız var. Yeni büyük bir baharı yaşayacağımıza inanıyorum. Sömürüsüz bir ülke olacağına inanıyorum. Biz 78 kuşağıyız. Yeniden o ruhu diriltmeyi arzuluyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 'Denizlere Çıkar Sokaklar' adlı söyleşi yapıldı. Konuşmacılar Oktay Kaynak, Celal Beşiktepe ve Hacı Tonak, 6 Mayıs 1972 tarihinde yaşananları anlattılar.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.05 18:19 - Son Güncellenme: 2024.05.05 19:23 - MERVE DENİZ EKİCİ
A