Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Kanar 5 yıllık hizmetlerini anlattı

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Kanar 5 yıllık hizmetlerini anlattı

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde 5 yıllık başkanlık döneminde yaptığı icraatları anlatarak belediye başkanlığına veda etti.

2024.01.19 10:13 - Son Güncellenme: 2024.01.19 15:19 - Bursa Bölge - ELİF BAYRIK
A
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Kanar 5 yıllık hizmetlerini anlattı
01:14 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Kanar son 5 yıllık hizmetlerini anlatıyor

İLGİLİ VİDEO

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Kanar son 5 yıllık hizmetlerini anlatıyor

HABER MERKEZİ / BURSADA BUGÜN

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın, 31 Mart yerel seçimleri öncesi 5 yıl boyunca gerçekleştirdiği hizmetlerini anlattığı program Nilüfer Ramada Hotel'de gerçekleşti. 

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Şunu baştan söyleyeyim bir Belediye Başkanı olmak için önce hayalinizin olması lazım. Sonra bütçenizin olması lazım. Şehirden biraz size bahsedeceğim. Altyapıyı kazdıkça gördük ki benim amacım olan altyapı bir zaman sonra daha farklı projelerle, daha farklı sıkıntılarla araca dönüştü.

"MADEN OCAĞI "

Bir maden ocağını belki de bittiğinde Dünya'ya başvuracağımız bir maden ocağının şu anda yapımınI başlattık. Altında da kalmış, kazılmış, bırakılmış anı şu anda ilçemizde planlanan şekilde devam ediyor. Bu şekilde de bu altı kalan yerlerin yapılamayan yerleri planlamaya devam edecek. 

"TURİZM BAKANLIĞINDA 4 YILDAN BERİ UĞRAŞIYORUZ"

Turizm Bakanlığı'ndan 4 yıldan beri uğraşıyoruz ve bu alanların koruma amaçlı imar planı onaylandı. İnşallah yirmi beş binliği onaylandı. Bir biri beş binliği Bursa'da bir bölü bölümeyi musallat olduğu zaman. Ancak işe başlayabileceğiz.

Tarım ve sanayi şehri istediğimiz yerde şu anda yoktu. Mustafakempaşa Belediyesi'ne ait şu anki, yeni parayla 1 milyar TL değerinde bir arsa kamuoyuna yapıldı ve inşallah burayı, sanayi alanları, imar alanlarını onaylanan 400'den tek parça dört yüzüncü bir alanı diğer az önce işin başında anlattığım konut şehri düşük yoğunluklu, konut şehri. ve Mustafa Kemal Paşa'nın istihdamı, sanayi şehri böylece üst ölçekte falan planlandı ve hayata geçirildi. Lafta kalmadı. Hayatta en sevdiğim şey. Yapılacak şeyler. Yapıldı, edildi, onaylandı. Şu anda ilk aşaması bitti, hepsi hazır. Hatta az önce bahsettiğim düşük unuttuğu. Projede bile müteahhit işine başladı.

SÖZ VERDİM, KAZACAKTIM, KAZIMI BİTİRDİM"

Bursa'da olduğu gibi Mustafakemalpaşa İlçesi öncelikle çok tehlikeli, çok riskli bir deprem bölgesi. Peki ne yaptık? Önce kentsel dönüşüm. Müteahhit hizmeti var burada. Söz verdim, kazacaktım, kazımı bitirdim.

"DESTEĞİMİZİ SAĞLADIK"

Baktık ki çiftçiden başka herkes bütün meslek grupları hayvancılık yapıyor. Çiftçi yatırımını tarlaya vermiş. Aslında çiftçinin bilgilenmesi lazım. Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Orman Müdürlüğü bütün ilgili kurumları bu noktada birleştirdik. Kime ne teşvik ediyorsa desteğimizi sağladık.

"KOLAY OLSAYDI HERKES YAPARDI"

Hiçbir şekilde isyan etmedik. Kolay olsaydı herkes yapardı. Mottamız bu. Çünkü şehri tam anlamıyla şantiye alanına çevirmek hiç kolay geldik. İlçenin alt yapısı yüzde 30 kaldı. Altyapının benim amacım olarak girdiğimizde gördük ki, iyi ki altayapıya girmişiz. Herkesin önem verdiği şeyi fark ettik. 

"AŞ EVİ KURDUK"

Sosyal bakımdanda ilçemizin bir yardım ve paylaşım noktasında eksikliğini gördük alt yapıdan sonra en önem verdiğim proje bir aş evi, gıda, giysi bankasının olduğu bir aş evi kurduk. 383 aileye 3 öğün sıcak yemek veriyoruz. Bütün ilçenin zekatlarını, hayırlarını verdiği bir aş evine sahip olduk. 6 aylık bir et stoğuna sahibiz. Hayır severlerimize teşekkür ediyorum. 

"5 SENE BOYUNCA ÇALIŞTIK"

Şehri büyütüp şehre değer katmaya çalışıyoruz, istikarasızlık şehrin büyümesini engelleyen bir şey Mustafakemalpaşa özel ve güzel bir yer. Bu yer için 5 sene boyunca çalıştık.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.01.19 10:13 - Son Güncellenme: 2024.01.19 15:19 - ELİF BAYRIK
A