Meteoroloji'den 9 kent için uyarı üstüne uyarı! Uludağ'da kar yağışı etkili oldu

Meteoroloji'den 9 kent için uyarı üstüne uyarı! Uludağ'da kar yağışı etkili oldu

Meteoroloji haritayı güncelledi. Sıcaklıklar düşmeye devam ederken bir yeni uyarı daha geldi. Mayıs ayı gelmesine rağmen bugün ve yarın için 9 kentte sağanak ve kar yağışı uyarısı yapıldı, 18 kent için sarı alarm verildi. Bursa Uludağ'da ise kar yağışı etkili oldu, hava sıcaklığı 4 ile 8 derece arasında ölçüldü. İşte İstanbul, Ankara başta olmak üzere kar beklenen iller ve yurt genelindeki hava durumu detayları...

2024.05.05 12:07 - Son Güncellenme: 2024.05.05 12:21 - Güncel - MİLLİYET
A
Meteoroloji'den 9 kent için uyarı üstüne uyarı! Uludağ'da kar yağışı etkili oldu

Mayıs ayı gelmesine rağmen bugün ve yarın için 9 kentte sağanak ve kar yağışı uyarısı yapıldı, 18 kent için sarı alarm verildi. Bursa Uludağ'da ise kar yağışı etkili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır'ın doğu, Erzurum'un batı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batıdan, Marmara'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.05.05 12:07 - Son Güncellenme: 2024.05.05 12:21 - MİLLİYET
A