Kestel'de seçim öncesi CHP aday adayları arasında sular durulmuyor

Kestel'de seçim öncesi CHP aday adayları arasında sular durulmuyor

Bursa Kestel'de CHP İlçe Başkanı Hatice Doğan'ın genelgeye rağmen belediye başkanlığına aday olması Kestel siyaset sahnesinde CHP için akıllara birçok soru getirdi. İsmi geçen diğer iki aday olan Ümit Eriş ve Akan Ayaz ile Hatice Doğan'ın çekişmesi partiye zarar verip Kestel'i CHP adına kaybettirir mi?

2023.12.16 11:08 - Son Güncellenme: 2023.12.16 11:08 - Bursa Bölge - ZEYNEP ÇELİK
A
Kestel'de seçim öncesi CHP aday adayları arasında sular durulmuyor

HABER MERKEZİ / BURSADA BUGÜN

2024 yerel seçimlerine yaklaştıkça Bursa'da ilçe belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinde partiler arasında olduğu kadar parti içlerinde de rekabet ve anlaşmazlık ortaya çıkıyor. Bunun bir örneği Kestel'de kendini gösteriyor. 

CHP'nin mevcut İlçe Başkanı Hatice Doğan, CHP Genel Merkezi'nin 3 Temmuz genelgesinde yer alan, "Belediye Başkan Adayı olmayı düşünenler ilçe başkanlığına aday olamaz" maddesine rağmen Kestel Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Doğan'ın, Kestel'de çoğu CHP'liden "Aday olursa oy vermeyiz" yaklaşımı ile karşılık bulan başvurusunda parti için önemli olan bir nokta da AK Parti karşısında güçlü bir isim olacağı düşünülen Akan Ayaz'a engel teşkil ediyor olması.

Adaylığını açıklamayı düşünen Kestel Aile Sağlığı Merkezi doktoru Ümit Eriş ile birlikte ismi geçen Kestel Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Akan Ayaz'ın adaylığını halkın talep ediyor oluşu ve farklı siyasi görüşteki vatandaşın da mutabık olduğu konuşulanlar arasında. 

CHP'nin kongre sürecinde değişimden yana olmayan Hatice Doğan'ın kazanma ihtimali yüksek bir adayın önünü neden açmıyor olduğu ve "CHP'yi Kestel'de iktidara taşımaya engel oluyor mu?" sorusu cevap ve çözüm bekleyenler arasında.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2023.12.16 11:08 - Son Güncellenme: 2023.12.16 11:08 - ZEYNEP ÇELİK
A