Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır: 1 dönem daha hizmet vermek isterim

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır: 1 dönem daha hizmet vermek isterim

Bursada Bugün genel yayın yönetmeni Aysın Komitgan ve köşe yazarı Hasan Boztürk'ün sunduğu 'Biz Bize' programının konuğu Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır oldu.

2023.12.28 20:47 - Son Güncellenme: 2023.12.28 21:20 - Bursa Bölge - ŞEYMA POLAT
A
Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır: 1 dönem daha hizmet vermek isterim

HABER MERKEZİ / BURSADA BUGÜN

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, gündemi ve gelen soruları değerlendirdi. Tanır, Kestel için sanayi, tarım ve kırsal turizmin merkezi olduğunu söyledi.

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır'ın konuşmalarından satır başları şöyle;

"400 gram ekmek hala 1TL"

Önder Tanır, "Biz seçim beyannamesinde bunu söylemiştik seçim bitene kadar bu fiyat politikası devam edecek. Ekmek, su, hava insanoğlunun ihtiyaç duyduğu en temel sayabileceğimiz 3 unsur insanların bu 3 temel şeye hiç ücret vermeden ulaşması gerekiyor. Aslında diğer belediyelerimizde bunu yapabilir kendi buğdayımızı üretmek mali açıdan bizi çok rahatlatıyor. Bir diğer seçim beyannamemizde yeni evlenen çiftler için düğün salonlarının fiyatını düşüreceğimizi söylemiştik bunu da gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Önder Tanır ayrıca Kestel'e bir alışveriş merkezi yapılması konusunda da önemli mesafe katettiklerini dile getirerek sözlerine devam etti.

Tanır, "Dar gelirli hemşehrilerimize hayırseverlerin yardımıyla sıcak yemekler ulaştırıyoruz, diğer taraftan sosyal destek kartlarımız var bunlarla ailelerimize destek veriyoruz. Bir taraftan bakkal defteri sildirme hedefimiz vardı bakkal amcalarımızın, teyzelerimizin defterlerini kapatıyoruz bir çok alanda hemşehrilerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz" dedi.

Öğrenci dostu belediye olduklarını da ifade eden Tanır, "Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz, sınav ücretleri üniversite sınavı dahil olmak üzere öğrencilerimizin sınav harçlarını kapatıyoruz. Diğer taraftan ilçemizde oturup dışarıda okuyan kardeşlerimizin abonman kartlarını alıp 12 ay kullanabilecek şekilde tahsis ettik" dedi.

"Hava kirliliği sadece Kestel'in sorunu değil"

Önder Tanır, "Hava kirliliğinin sorunu sadece Kestel değil, etkilenende sadece Kestel değil bu konuda diğer belediyelerimizin de bizim de çalışmalarımız oluyor. Arkadaşlarımız bu konu için sahada çalışmalarını sürdürüyor, bu sorunun çözümü herkesin topyekün ilgilenmesi" ifadelerini kullanarak sözlerine devam etti. 

"İlçemizde 6 kriteri ölçebilen hava kalitesi ölçüm istasyonu var. Havayı kirleten sanayicilerimizi denetleme işlemleri yapılıyor, diğer taraftan bakanlığımızın yetkisinde olan cezalandırma işlemleri yapılıyor. Bu bir süreç gelinen nokta asla tatmin edici bir seviyede değil, bu süreç  inşallah çok uzun sürmeyecek" şeklinde konuştu.

"Kestel meydanı hizmete girdi"

Mayıs seçimleri öncesinde Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla meydan projesinin açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Önder Tanır, "Kestel meydanın hayatın en yoğun geçtiği bir buluşma noktası şekliyle hayata geçti, aynı zamanda 6 bin metrekare yukarıda 6 bin metrekare aşağıda olmak üzere toplam 12 bin metrelik bir otoparkımız oldu. Otoparkın içerisinde elektrikli araçlarında şarj olacağı bir yer var, bu otoparkın kapasitesi 400 araç" dedi.

Önder Tanır, Kestel'in ileride otopark sorunun kalmayacağını belirtti.

Önder Tanır, "Göreve ilk başladığımızda küçük bir alanda sokak hayvanlarımıza hizmet veriliyordu, Bursa'da iddiası olan bir ilçeye bunun yakışmayacağını düşünerek yaklaşık 10 dönümlük bir arazi tespit edip burada projeyi etaplandırdık. İkinci etapta ise sahipli hayvanlarımızla ilgili bir hayvan hastanesi ihtiyacının olduğunu görüyoruz diğer yandan ise seyahate çıkacak hemşehrilerimizin hayvanlarını ücreti mukabilinde bırakacağı bir hayvan oteli düşünüyoruz" diyerek konuştu.

Deprem konusuna da değinen Tanır, 1999 öncesi yapılmış binaların imar planlarının olduğunu söyledi.

"1 dönem daha hizmet vermek isterim"

Önder Tanır, "Bir seçim beyannamesiyle vatandaşımızın karşısına çıktık, çok şükürde fazlasını yaptık büyüklerimiz ve halkımız takdir ederse 1 dönem daha Kestel'e hizmet etmek isterim" diyerek sözlerini noktaladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2023.12.28 20:47 - Son Güncellenme: 2023.12.28 21:20 - ŞEYMA POLAT
A