İznik gölü için yeni tehlike! Çekilmenin bu yaz artmasından endişe ediliyor

İznik gölü için yeni tehlike! Çekilmenin bu yaz artmasından endişe ediliyor

Türkiye'nin 5. Marmara Bölgesinin ise en büyük gölü olan İznik Gölü'nde yaşanan çekilme halen devam ediyor. Geride kalan kış mevsiminde yeterli kar yağışların olmaması nedeniyle önümüzdeki yaz gölün daha da çekilmesi düşünülürken İznik Gölü ile ilgili takibini sürdüren Bursada Bugün'e konuşan vatandaşlar yetkililerin geç kalınmadan müdahale etmesini istiyor.

2024.03.09 16:54 - Son Güncellenme: 2024.03.09 17:10 - Bursa Bölge - FATİH MISIR
A
İznik gölü için yeni tehlike! Çekilmenin bu yaz artmasından endişe ediliyor
04:38 İznik gölü için yeni tehlike! Çekilmenin bu yaz artmasından endişe ediliyor

İLGİLİ VİDEO

İznik gölü için yeni tehlike! Çekilmenin bu yaz artmasından endişe ediliyor

FATİH MISIR / BURSADA BUGÜN

Yaklaşık 10 yıldır yağış yetersizliği başta olmak üzere birden fazla sebebe bağlı olarak çekilmesinin günden güne artığı İznik gölünde bu durum son zamanlarda artık korkutucu boyuta ulaşmış durumda.

İznik gölünün hemen yanında bulunan ve özellikle bahar ile yaz dönemlerinde çok sayıda misafiri ağırlayan piknik alanına gelen vatandaşlar, İznik gölünde yaşanan çekilme hakkında yaptığı açıklamalarda durumun gün geçtikçe daha da kötüye gideceğini söyleyip bir an önce çekilmenin durdurulması gerektiği konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Bir vatandaş yaptığı açıklamada gölün çekilmesini mevsim şartlarının yanı sıra gölden su çeken işletmelerin sebep olmasına bağlarken, satıldığını söylediği göl suyunun artık o firmalara verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Bir diğer vatandaş ise İznik gölünün sadece bir noktadan değil göl çevresinin tüm noktalarından çekilmeye devam ettiğini vurgulayıp, "gelecekte çocuklarımıza bırakacak bir gölümüz olmayacak"  diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

İznik gölünün Orhangazi sahilinde bulunan ve geçtiğimiz yıllarda İznik ile Orhangazi arasında yolcu taşımacılığı yapan yolcu feribotunun bağlı olduğu iskelenin yaşanan çekilme nedeniyle artık tamamına yakını karada kalırken, göl kenarına giden ziyaretçiler  yaşanması muhtemel bir çevre felaketinin geç kalınmadan önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.03.09 16:54 - Son Güncellenme: 2024.03.09 17:10 - FATİH MISIR
A