İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Özel'den Oto Test Merkezi alanına yeni proje

İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Özel'den Oto Test Merkezi alanına yeni proje

İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Ercan Özel, Bursada Bugün'e ziyarette bulundu. Özel, gerçekleştirdiği ziyarette Yenişehir'in bir tarım ilçesi olduğuna dikkat çekerek, rafa kalkan Yenişehir Oto Test Merkezi alanında gerçekleştirmek istediği projeleri anlattı.

2023.12.27 17:59 - Son Güncellenme: 2023.12.28 23:20 - Bursa Bölge - SİMLANUR İNCE
A
İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Özel'den Oto Test Merkezi alanına yeni proje

SİMLANUR İNCE / BURSADA BUGÜN

İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Ercan Özel, Bursada Bugün'e gerçekleştirdiği ziyarette, Yenişehir için plan ve projelerini Bursada Bugün ekibiyle paylaştı. Özel, Yenişehir'in bir tarım ilçesi olduğuna vurgu yaparak, ilçelerinin tarıma dayalı bir organize sanayi bölgesi ve lojistik merkezi ihtiyacının olduğuna dikkat çekti.

Yenişehir'i marka kent yapma hedefiyle yola çıkan Özel, Yenişehir'i üstü tozlanmış bir hazine olarak nitelendirdi. Yenişehir'in en büyük ihtiyacının tarıma dayalı bir organize sanayi bölgesi olduğunu belirten Özel, "Yenişehir'de önemli bir istihdam sorunu var. Tarımı artırmalıyız, Yenişehir ova olarak Türkiye'nin en büyük üçüncü ovası. Bir sopa bile dikseniz filizlenebilir. Bu verimli toprakları değerlendirip istihdamı artırmalıyız" ifadelerini kullandı.

Tarımı kalkındırırsak, Yenişehir'i de kalkındırırız diyen Özel, 2013 yılından beri yapılması planlanan fakat rafa kalkan Yenişehir Oto Test Merkezi'nin bulunduğu alanın, 3 bin dönümüne tarıma dayalı bir organize sanayi bölgesi, 2 bin dönümüne ise tarıma dayalı işletmeler yapmayı hedeflediklerini aktardı.

"YENİŞEHİR'İN LOJİSTİK MERKEZİNE İHTİYACI VAR"

Yenişehir'de lojistik merkezinin de olmadığını ifade eden Özel, gerekli olan her şeyin Yenişehir'de olduğu bilgisini verdi. Lojistik merkezi için hava yolu, demir yolu, deniz yolu ve kara yolu ihtiyacının olduğunu söyleyen Özel, "Bunların hepsi Yenişehir'de mevcut. Gemlik Körfezi, Yenişehir'e yaklaşık 25 dakika mesafede. Hava yolu dibimizde, tren yolu da biterse tüm ihtiyaçlar sağlanmış olacak" dedi.

"HER PARTİNİN ADAYIYIZ"

Yenişehir'de herkesin her partinin adayıyız şeklinde konuşan Özel, "Parti rozetimizi çıkardık, ay yıldızlı rozetimizi taktık. Ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Partileri değil, kişileri ve yapacaklarımızı öne çıkaracağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2023.12.27 17:59 - Son Güncellenme: 2023.12.28 23:20 - SİMLANUR İNCE
A