İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Ercan Özel: Yine başardık

İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Ercan Özel: Yine başardık

İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Ercan Özel, "Akbıyık'ta yıllardır yaşanan ve sıkıntının giderilmesi için Yenişehir Belediyesine defalarca başvurulduğu halde; 'bizi ilgilendiren bir konu değil" denilerek görmezden gelinen çevre ve halk sağlığı sorununu, İYİ Parti olarak çözüme kavuşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

2024.01.16 13:44 - Son Güncellenme: 2024.01.16 14:09 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Ercan Özel: Yine başardık

İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Ercan Özel'in paylaşımı şöyle;

Geçtiğimiz yıl Akbıyıklılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin İYİ Partiyi ziyareti kapsamında Akbıyık Mahallesi'nde ki tüm evlerin kanalizasyon ve lağım giderlerinin yerleşim yerinin hemen yanında ki dereye döküldüğü bizlere ifade edilerek destek istendi.

LAĞIM VE KANALİZASYON SULARI ORHANİYE GÖLETİNE DÖKÜLÜYORDU

Bu dere suyu ile binlerce dönüm arazinin sulandığı, hayvanların içmesuyu olarak kullandığı ve suyun Orhaniye Göletine döküldüğü bilgisi verildi.  Orhaniye göletinden yüzlerce kişinin balık tutarak yediği ve yine o bölgede binlerce dönüm tarım arazisinde ki ürünlerin bu bakteri ve mikroplarla dolu su ile sulandığını düşündüğümüzde sorunun ne kadar ciddi bir boyuta ulaştığını gözlemledik. İnceleme ve yerinde tespit yapmak için Akbıyık'a gittiğimizde Muhtarımız ve mahalle sakinlerimizden de aynı şikayeti dinledik. 

SORUNU ÇÖZECEĞİME DAİR SÖZ VERDİM 

Kendilerine bu sorunu çözebileceğimi söylediğimde ilk etapta inanmak istemediler. Başta Yenişehir Belediyesi olmak üzere diğer yetki sahiplerine defalarca söylendiği halde onlar çözemedi. Siz nasıl çözeceksiniz? dediklerinde ise ; "Bizim işimiz belediyecilik, siz hiç merak etmeyin. Yakında köyünüze BUSKİ'den ve BÜYÜKŞEHİR'den yetkililer gelecek. Onlara sıkıntılarınızı ve ne istediğinizi detaylı olarak anlatın. Onlar gereken ne varsa yapacaklar. Bu sorununuzu gidereceğim" dedim.

Sıkıntının çözümü noktasında birşey yapmayacaklarını düşündüğümüz halde yine de ilk olarak Yenişehir Belediyesine önerge vererek BUSKİ ile organize bir şekilde başta Akbıyık ve Orhaniye'yi ardından tüm ilçemizi ilgilendiren bu önemli sorunun giderilmesini istedik. Maalesef her zamanki gibi olumlu bir cevap alamadık. 

BUSKİ VE BÜYÜKŞEHİR YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜK

Ardından Büyükşehir Belediyesine aynı önergeyi vererek ve yetkililerle bizzat görüşüp, konunun takipçisi olarak Çevre ve Sağlık Komisyonuna hızlı bir şekilde havale edilmesini ve sorunun komisyonda görüşülmesini sağladık.  Söz verdiğimiz gibi sonucunda birkaç ay içerisinde Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Çevre Komisyonu üyeleri, BUSKİ ve BÜYÜKŞEHİR Yetkilileri Akbıyık'a gelerek teknik incelemelerde bulundular. Ne yazık ki inceleme yapmak ve ilçemizin bir sorununu çözmek için Büyükşehirden şehrimize gelen heyete Yenişehir Belediyesinden kimsenin eşlik etmemesi o dönem bizleri ziyadesiyle rahatsız etti. 

Yetkililerin yer tespitinin ve bizlerinde ısrarla takibimizin ardından ise kısa süre içerisinde kapalı kanalizasyon boruları ile foseptik çukuru projesi Akbıyık mahallemizde hayata geçirildi. Şuan dere pırıl pırıl oldukça berrak bir şekilde akıyor. Böylelikle bizlerde Akbıyık ve çevre mahalleler için oldukça önemli olan çevre ve halk sağlığı sorununu uzun uğraşlarımız sonucunda çözüme kavuşturmuş olduk. 

HALKIMIZIN TAKDİRİ VE AHDE VEFASI HERŞEYİN ÜSTÜNDE

Yaptığımız bu çalışma dolayısıyla Akbıyık Mahallemizden bizleri arayarak teşekkür eden; "Bizleri şaşırttın, kahvede köylüler senden bahsediyor, yetkililer yapamadı, sen yaptın helal olsun sana evladım." diyerek ahde vefa gösteren, tüm büyüklerimin ellerinden öpüyorum. 

Biz şuan bile bu sorunları çözebiliyor ve halkımızın sorunlarını giderebiliyorsak, görevi devralacağımız 74 gün sonra ilçemiz adına yaşanacak olumlu gelişmeleri tüm halkımız açık bir şekilde görebiliyor. 

Yenişehir halkı kalkınan, gelişen, sorunları hızlı bir şekilde giderilen Yenişehir için gün saymaya başladı bile. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.01.16 13:44 - Son Güncellenme: 2024.01.16 14:09 - HABER MERKEZİ
A