HEKTAŞ'ın yeni tesislerine tepkiler sürerken İznik gölü yakınına yeni bir işletme daha!  

HEKTAŞ'ın yeni tesislerine tepkiler sürerken İznik gölü yakınına yeni bir işletme daha!  

Türkiye'nin 5. Marmara Bölgesi'nin ise en büyük gölü olan İznik Gölü'nde son yıllarda yaşanan çekilmeye, gölün çevresinde bulunan işletmelerin büyük derecede olumsuz katkı sağladığı tartışmaları devam ederken geçtiğimiz hafta kamuoyunda HEKTAŞ tarafından İznik Gölü kenarına yeni bir tesis kurulacağı ve üretimindeki ihtiyaç olan suyu gölden kullanacağı konusu gündeme gelmişti. Şimdi ise yine İznik Gölü'ne yakın bir noktaya farklı bir firma tarafından Mukavva Karton ve Çatı Tipi GES işletmesinin kurulması için girişimlerin başlandığı ve firmaya ÇED gerekli değildir raporunun verildiği öğrenildi.

2024.04.29 17:26 - Son Güncellenme: 2024.04.29 17:38 - Bursa Bölge - FATİH MISIR
A
HEKTAŞ'ın yeni tesislerine tepkiler sürerken İznik gölü yakınına yeni bir işletme daha!  

Orhangazi İznik Gölü sahiline yaklaşık 100 metre mesafedeki bir arsaya, geçtiğimiz aylarda Albayrak firmasının kurmayı planladığı işletmeden vazgeçildiği öğrenildi, ancak aynı noktaya bu kez Varaka Kağıt Sanayi A.Ş. tarafından Mukavva Karton ve Çatı Tipi GES işletmesinin kurulacağının planlandığı ortaya çıktı. 

Söz konusu arsada kurulması için girişimlerinin başlandığı işletmeye, Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdürlüğü Aralık 2023 tarihli raporunda da yer alan bilgilere göre ÇED raporu gerekli değildir yazısının verildiği ortaya çıktı.

Son zamanlarda birden fazla sebebe bağlı olarak çekilmesi ile dikkatleri üzerine çeken İznik Gölü'nün yakınlarında ki işletmelerin bu çekilmeye doğrudan etki ettiği tartışmalarına HEKTAŞ'ın yeni tesis yapacağı ve suyu da gölden kullanacağı konusu eklenirken, bu kez yine göle yakın bir noktaya kurulması planlanan Mukava Karton işletmesi projeside  göl ile ilgili devam eden söz konusu tartışmalara eklenmiş oldu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.29 17:26 - Son Güncellenme: 2024.04.29 17:38 - FATİH MISIR
A