Gürsu Belediye Başkanı Işık projelerini anlattı: Hizmet kalitemizi arttırıyoruz

Gürsu Belediye Başkanı Işık projelerini anlattı: Hizmet kalitemizi arttırıyoruz

AK Parti'den yeniden aday gösterilen mevcut Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık'ın proje tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

2024.03.08 20:49 - Son Güncellenme: 2024.03.08 21:39 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Gürsu Belediye Başkanı Işık projelerini anlattı: Hizmet kalitemizi arttırıyoruz

MAHMUT VURAL - CEREN SÜMBÜL  / BURSADA BUGÜN

AK Parti'den yeniden aday gösterilen mevcut Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık'ın proje tanıtım toplantısı Gürsu Kapalı Salonu'nda düzenlendi.

Yapılan lansman tanıtımına AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekilli Ahmet Kılıç, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve çok sayıda partili katıldı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık'ın konuşmasından satır başları şöyle;

İlk projemiz halihazırda devam eden kent meydanı. Kent meydanı projemizde artık sona geldik. Projemizin önündeki en büyük engel, PTT binası idi. Orada yıkımı gerçekleştirdik. Yeni PTT binasının yapımına hızla başladık. Yapımında da sona gelindi. 550 hisse kamulaştırma ve imar uygulamaları sayesinde çözüme kavuşturuldu. Belediye binamızın önündeki yaklaşık 10 dönümlük alanda otoparktan, yeşil alana, sosyal alanlardan dinlenme alanlarına kadar her detayın düşünüldüğü bir meydan yapacağız. 

"GELİŞMİŞ BİR PAZAR YERİ İNŞA EDECEĞİZ"

Kapalı pazar alanı İstiklal Mahallesi'nde bulunan mevcut kâdeme binasını kaldırarak yerine hemşehrilerimizin ihtiyacını karşılayacak şekilde modern ve gelişmiş bir pazar yeri inşa edeceğiz. Ayrıca Zafer Mahallemizde bulunan kapalı pazar yeri yanındaki alana entegre bir pazar alanı daha kazandıracağız. Güvenli huzurlu konut vatandaşlarımızın güvenli ve ekonomik konut talebini karşılamak amacı ile belediyemize ait alanlarda yapacağımız projelerle onlara destek olacağız. Hastane yolu üzerinde ilçemize renk katacak çarşı park ile vatandaşlarımızın dinlenme, sosyalleşme, alışveriş gibi ihtiyaçlarını karşılayacağız. İçinde eczane, ATM, benzin istasyonu, sosyal tesis gibi ihtiyaç giderilecek alanlar olacak.

"HİZMET KALİTEMİZİ ARTTIRIYORUZ"

Hizmet kalitemizi arttırıyoruz. Mevcut belediye kademe binamızı yenileyerek modern ve ihtiyaca yönelik yeni bir bina daha inşa edeceğiz.

"BİR ŞEHİR PARKI YAPACAĞIZ"

Bizim dönemimizde 15 mahallemize 22 park yaptık. Toplam yeşil alan ölçümümüz 650 bin metrekare. Göreve geldiğimizde kişi başına düşen yeşil alan 3,6 metrekare idi. Şimdi ise 6,4 metrekare. Bu rakamları arttırıyoruz. Gelişen ve nüfusu artan Gürsu için revize edeceğimiz alanda bir şehir parkı yapacağız. Bu parkımızda 15 bin metrekarelik alan içinde spor ve sosyal alanlarla donatılmış birbirinden güzel yaşam alanları olacak.

"YEREL TURİZMİ CANLANDIRACAĞIZ"

Tarihi Taş Köprü Sokağımızda yer alan yeni merkezimizde, yerel ürünlerle Türk mutfağını ve dünya mutfağını harmanlayarak, hizmet sektörüne nitelikli iş gücü kazandırıp, yerel turizmi canlandıracağız. 

"TURİZM DEĞERLERİNİ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ"

Turizm konusunda birçok proje ürettik. Kırsal turizmi kalkındırdık. Katırlı Dağı eteklerinde bir turizm rotası oluşturduk. Bu projemizle; Gürsu merkezinde turizmi canlandırmayı hedefliyoruz. Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan ilçemizde Tarihi Taş Köprü Sokağı'nda Gürsu'nun soyut ve somut turizm değerlerini geleceğe taşıyacağız.

"İLÇEMİZİ KALKINDIRACAĞIZ"

Gürsu'nun merkezinde dünyaya nam salan Cağ kebabımız ve et kalitemizle başlayan turizm rotamız üç aks tan oluşuyor. Türkiye'nin en özel ve ödüllü hayvan rehabilitasyon merkezi ve gemi seyir terası, doğa ile iç içe Gürsu Orman Parkı, ve Avrupa'da turizm destinasyonu yarışmasından ödüllü Ericek Adrenalin Parkı ile son buluyor. Turizm rotamız Gürsu'nun ekonomik ve sosyal yaşamına zenginlik katacak. Rotayı koordine edecek bir turizm profesyoneli ve koordinasyon merkezi ile ilçemizi kalkındıracağız.

"VATANDAŞIMIZA EKONOMİK BİR SEÇENEK SUNACAĞIZ"

Dışkaya yolu üzerinde yer alan muhteşem manzaralı bir alanımız var. Yaklaşık 10 dönümlük bu alanda bir kır bahçesi ve etkinlik evi inşa edeceğiz. Düğün, nişan, balo, şirket yemekleri, doğum günleri, yani aklınıza ne gelirse tüm özel etkinliklere ev sahipliği yapacağız. Vatandaşımıza ekonomik bir seçenek sunacağız.

"ÇÖZÜMCÜL BİR YAKLAŞIM SERGİLEYECEĞİZ"

Ulaşımı Rahatlatan Çözümler" başlığı ile ilçemizdeki ulaşım sorunu için çözümcül bir yaklaşım sergileyeceğiz. Ulaşım master planı işte bu noktada büyük anlam taşıyor.

"ALTERNATİF BİSİKLET YOLLARI ÜRETECEĞİZ"

Şehit Cüneyt Yıldız Caddesi, Mehmet Müezzinoğlu Caddesi, İsabey Caddesi bu dönemde Bursa Büyükşehir Belediyemizin de destekleri ile değerlenen vizyon projelerimizdi. Yeni Ulaşım Master Planımızda ise şehir içinde kalan kamyon yolu nu şehir dışına bir hat çekerek rahatlatacağız. Aynı hattı Samanlı'ya ve yakın çevre yoluna bağlayacağız. Yine büyükşehrimizin vizyon projelerinden olan; 11 Eylül Bulvarı Gürsu merkezine geçecek şekilde sanayi bölgesine bağlanacak. Bu sayede Gürsu girişi rahatlamış olacak. Gürsu'dan oluşturacağımız bir otoyol giriş ve çıkışı sayesinde şehir içindeki trafik yoğunluğu azalacak. Ayrıca alternatif bisiklet yolları üreteceğiz.

"ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI KURACAĞIZ"

Nüfusu hızla artan ilçemizde farklı lokasyonlarda kuracağımız kapalı ve açık otopark sistemleri ile şehir içindeki trafiği rahatlatacak, esnafımıza ve vatandaşlarımıza daha konforlu ortamlar sunacağız. Ayrıca çevreye duyarlı elektrikli araç kullanımını teşvik edebilmek için elektrikli araç şarj istasyonları kuracağız.

"EĞİTİM SEFERBERLİĞİ PROJEMİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖZEL"

Eğitim seferberliği projemiz ise bizim için çok özel. İlçemize kazandırdığımız dev eğitim vadisi projesinin ardından yeni eğitim alanları için arazi tahsisi başta olmak üzere belediyemiz, hayırseverlerimiz bakanlığımız işbirliği ile çocuklarımıza modern eğitim yuvaları kazandıracağız.

"GÜVENLİ KÜTÜPHANE ORTAMINI OLUŞTURUYORUZ"

Gürsulu çocuklarımızın, küçük yaşta okuma alışkanlığı kazanmaları için, verimli ve keyifli zaman geçirebilecekleri huzurlu ve güvenli kütüphane ortamını oluşturuyoruz. Çocuklarımıza söz verdik, kütüphanelerini tamamlayacağız. Drama eğitimleri, okuma atölyeleri, oyun kampları, masal anlatımları ile çocuklarımıza hizmet verecek.

"GELECEĞİN YAZILIMCILARINI YETİŞTİRECEĞİZ"

Gürsu dijimer bünyesinde çağa uygun atölye ve eğimlere katılan gençler artık yazılım ve oyun da geliştirebilecek. Bursa'nın en nitelikli bilgisayarları ile, Bursa'nın en nitelikli eğitim merkezinde bugünün ve geleceğin yazılımcılarını yetiştireceğiz.

"TAM DONANIMLI BİR SPOR AKADEMİSİ OLUŞTURACAĞIZ"

Sahip olduğu lisanslı sporcu sayısı ile Türkiye'nin spor kenti unvanını taşıyor olmanın verdiği gururu yeni bir spor akademisi ile taçlandıracağız. Jimnastik, bale, halk oyunu, sportif dans kursları gibi branşlarda tam donanımlı bir spor akademisi oluşturacağız.

"GÜCÜMÜZÜ DOĞADAN ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bizim en çok önemsediğimiz konuların başında gelen çevre ve iklim uyumu konusunda ise iki önemli projemiz var. Biz, kurduğumuz güneş enerji sistemi ile kurulduğu günden bu yana bir milyon 201 bin 420 kWh elektrik ürettik. Tesisi kurduğumuz günden bu yana 6 milyon yedi bin 141 TL gelir sağladık. Sadece 2023 yılında 868 bin 400 kWh elektrik ürettik, yine sadece geçen yıl 4 milyon 342 bin gelir elde ettik. Vaadimiz 3,5 milyon idi, biz fazlasını kazandık. Bu yüzden gücümüzü doğadan almaya devam edeceğiz. Yeni dönemde, yeşil ve yenilenebilir tüm enerji sistemleri ile ilgili çevreci projelerimize devam edeceğiz.

"GÜRSU TARIMI İÇİN BİR AKADEMİ OLACAK"

Yerel ve kırsal kalkınma konusunda ise örnek çalışmalara imza attık. Gürsu tarımını destekleyeceğimiz yeni projemiz Gürsu Tarım Uygulama Merkezi. Tarımda ürün güvenliğinin sağlanması, dijital tarım uygulamaları, yöre tarımının gelişmesi için eğitimler, ihracat, markalaşma gibi konu başlıklarını tek elden yöneteceğimiz merkezimiz Gürsu tarımı için bir akademi olacak.

GÜRSU'YA MAHARETLİ ELLER ÇARSISI KURULACAK

Gürsu Kent Park'ta oluşturduğumuz butik çarşımızda kadınların hem halk eğitim kurslarında hem de evlerinde ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerin satışını gerçekleştirerek aile bütçelerine katkı sunmalarını sağlayacağız.

"BÖLGEMİZE TANINIRLIK SAĞLAYACAK"

Meyve Sebze Soğuk Kurutma ve Paketleme Tesisi, ilçemizdeki özellikle coğrafi işaretli ürünlerimizin şoklama yöntemi ile kurutulduğu modern tesisimiz, çiftçimize katma değer, bölgemize tanınırlık sağlayacak.

MEVSİMLİK İŞÇİ KONAKLAMA TESİSİ BARINMA İHTIYACINI KARŞILAYACAK

Mevsimlik İşçi Konaklama Tesisi, tarım kenti Gürsu'da ekonomi ve tarıma katkı sunan tarım işçilerimizin konaklama ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacağımız tesisimiz, olası afet durumlarında da vatandaşımız kullanımına açılabilecek.

"ÇİFTÇİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Alternatif sulama sistemleriyle tarım ve bahçecilikte ovadaki suyun daha verimli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasını sağlayacağız. Geliştireceğimiz sistemlerle suyun verimli kullanımının yanı sıra enerji tasarrufu ve uygun maliyet gibi faktörleri göz önünde bulundurarak doğamıza ve çiftçimize sahip çıkacağız.

"İHTİYACA YÖNELİK ÖZEL BİR MERKEZ OLUŞTURACAĞIZ"

Kadınlarımız ve çocuklarımız için hobi, spor ve etkinlik, kişisel gelişim ve eğitim atölyelerinin yer alacağı, psikolojik danışmanlık hizmetlerinin verileceği ihtiyaca yönelik, özel bir merkez oluşturacağız.

"HALK EĞİTİM MERKEZİ'Nİ İLÇEMİZE KAZANDIRIYORUZ"

Gürsu'nun nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarımızın en önemli taleplerinden biri olan Halk Eğitim Merkezi'ni, ilçemize kazandırıyoruz. Gürsulu kadınlar, öğrenecek, üretecek ve kazanacak.

"PAYLAŞMANIN BEREKETİ GÜRSU'YU SARACAK"

İhtiyaç Sahibi ve Dezavantajlı Vatandaşlarımıza Hizmet Verecek Olan Gönül Dostu Yaşam Merkezi'nde  Yardım ve Dayanışma  Seferberliğimizi Büyüteceğiz. Paylaşmanın Bereketi Gürsu'yu Saracak. 

"EĞİTİM VE KOORDİNASYON FAALİYETLERİNİ YÜRÜTECEK BİR MERKEZ KURACAĞIZ"

Afet yönetimi ve acil durum, müdahale konularında eğitim ve koordinasyon faaliyetlerini yürütecek bir merkez kuracağız. Merkezimizde olası afet anına hazırlık, süreç konusunda eğitim, planlama ve koordinasyon eğitimleri vereceğiz.  

"YALIN BELEDİYECİLİK YAZILIMI GELİŞTİRDİK"

Biz, Gürsu Sıfır Atık Mobil Uygulaması Gürsulu hemşerilerimizin telefon aracılığıyla temiz şehir parolasına katkı yapabilecekleri ve hediyeler kazanacakları bir yalın belediyecilik yazılımı geliştirdik. E-belediye hızlı ödeme ekranları vatandaşlarımızın online belediyeye gelmeden ödeme yapabilecekleri ekranlarla hizmet veriyoruz. İmar durumlarını vatandaşlarımız online ulaşabilecekleri adres üzerinden takip edebiliyoruz. İstek, şikayet ve önerileri online olarak halkımızın ulaşabilecekleri adreslerden takip ediyoruz.

"TÜRKİYE'DE İLK KEZ GÜRSU BELEDİYESİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLİYOR"

Türkiye Belediyeler Birliği ve Bursa Model Fabrika işbirliği ile hayata geçirilen yeni uygulama süreci, Türkiye'de ilk kez Gürsu Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor. "Sürekli iyileştirme", "müşteri odaklılık" ve "yalın ve dijital belediyecilik uygulamaları ile yalın belediyeciliğe giriş yapmış olduk. Önümüzdeki dönem bu projemize yeni katkılar yaparak geliştirmiş olacağız.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.03.08 20:49 - Son Güncellenme: 2024.03.08 21:39 - MAHMUT VURAL
A