Gastronomi Turizmi bileşenleri Gastro Bursa Dergisi'nin lansmanında buluştu

Gastronomi Turizmi bileşenleri Gastro Bursa Dergisi'nin lansmanında buluştu

Bursa lezzet dünyasının temsilcileri, Gastro Bursa Dergisi'nin lansmanında bir araya gelerek kentin lezzet yolculuğuna ve dünyaya açılımına dair önemli paylaşımlarda bulundu.

2024.05.05 12:45 - Son Güncellenme: 2024.05.05 12:47 - Bursa Bölge - GÜRKAN DURAL
A
Gastronomi Turizmi bileşenleri Gastro Bursa Dergisi'nin lansmanında buluştu
04:26 Gastronomi Turizmi bileşenleri Gastro Bursa Dergisi'nin lansmanında buluştu

İLGİLİ VİDEO

Gastronomi Turizmi bileşenleri Gastro Bursa Dergisi'nin lansmanında buluştu

GÜRKAN DURAL / BURSADA BUGÜN

Bursa Gastronomi Turizmi bileşenleri, Dağyenice'de bir araya geldi. Nefeste gerçekleşen özel lansmana ilgi yoğun oldu. Protokolün yanı sıra Bursa'nın lezzet dünyasının temsilcilerinin yer aldığı etkinlikte kentin yemek dokusuna ilişkin önemli paylaşımlarda bulunuldu. Lansmanın ardından akşam yemeği ile başlayan etkinlikte Gastro Bursa Dergisi'nin sunumu gerçekleştirilirken, dergiye değer katan isimlere de plaket takdim edildi.

Bursa'nın tarihi boyunca önemli bir lezzet merkezi olduğuna işaret eden Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Önder Uçar,  "Gastro Bursa Derneği, bugünkü lansmanımızda Bursalıların hizmetinde. Neden Gastro Bursa Derneği? Biz sadece gastronomi turizmini sadece Bursa'da değil, Bursa dışında da tanıtmayı amaçlıyoruz. Gastronomi Turizm Dergisi ile birlikte gastronomi turizmini bileşenlerinin bir arada hareket etmelerini sağlıyoruz. Aynı zamanda dersimizde şeflerimizin tarifleri var. Bursa mutfağını tanıtıyoruz. Biliyorsunuz Bursa mutfağının mozaiği çok geniş. Biz bunları duyurmak için varız." ifadelerini kullandı.

Lansmanda konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız ise, "Köklü bir tarihe ve geniş bir kültür yelpazesine sahibiz. Ülkemizdeki bu zenginliği en iyi şekilde temsil eden kentlerden biri de güzel Bursamız. Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa, siyasi ve idari anlamda olduğu gibi kültürel zenginlikte de en önemli kentlerden bir tanesi. Kentimizin lezzetli yemekleri tarih boyunca yaşanan kültürel gözlerle etkileşim halinde olmuştur, birleşerek bugüne gelmiştir. Kentimizden açılan lezzetler, dünyaya Bursa'yı tanıtmaktadır. Bursamız ve ülkemiz, dünya mutfağında önemli bir yere sahiptir." açıklamalarında bulundu.

Plaket takdimlerinin ardından etkinlik Bursalı müzisyen Ege Emektar'ın gerçekleştirdiği müzik dinletisi ile devam etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.05 12:45 - Son Güncellenme: 2024.05.05 12:47 - GÜRKAN DURAL
A