Büyükorhan Belediyesi hizmet faaliyetlerini değerlendirdi

Büyükorhan Belediyesi hizmet faaliyetlerini değerlendirdi

Büyükorhan Belediyesi tarafından hizmet dönemi faaliyet raporlarının sunulması amacıyla basın toplantısı gerçekleşti.

2023.12.24 10:38 - Son Güncellenme: 2023.12.25 08:35 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Büyükorhan Belediyesi hizmet faaliyetlerini değerlendirdi

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN 

Büyükorhan Belediyesi tarafından 2019-2024 hizmet dönemi faaliyet raporlarının sunulması amacıyla BURFAŞ (Bursa Park Bahçe Sosyal ve Kültürel Hizmetler, Turizm, Su ve Su Ürünleri, Sağlık, İnşaat, Enerji, Sanayi ve Ticaret AŞ) Dobruca Tesislerinde basın toplantısı düzenlendi.

Yapılan basın toplantısına Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz katıldı.

Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz'ın konuşmasından satır başları şöyle; 

Zor bir dönemde zor bir görevde, zor bir 5 yılı atlattık. 5 yılın sonunda basın mensuplarımızla da ilk defa biraraya geliyoruz. Yine uzun yıllardır tanıdığımız, tanıştığımız abilerimiz, arkadaşlarımız var. Bugün itibariyle tartışacaklarımız var. Biliyorsunuz 2019 yerel seçimlerinden sonra başta pandemi, yangınlar, seller, depremler olmak üzere belki de Türk siyasi tarihinin mahalli idareler döneminin en zor zamanına denk geldik. Allah ülkemizi ve bütün insanlığı tekrarından muhafaza eylesin. 

8 binin üzerinde seçmenimiz bulunuyor. Bugünkü toplantımız belki önümüzdeki seçimlere yönelik algılanabilir, ancak söylediğim gibi beş yılın bir yılları hariç dört yılında her yıl sonunda o yılın faaliyetlerini halkımızla paylaştık. Güzel havalarda bunları açık alanda, hatta serbest mikrofonla ilçemizde gerçekleştirdik.

Belediyecilik sadece şehre dokunmak değil, şehrin ihtiyaçlarını gidermek değil. Cumhurbaşkanımızın 2019 sloganıyla ifade ettiği gibi, belediyecilik gönül işi, gönüllere dokunmak zorundasınız. Yani, altyapı, sokaklar, parklar veya makine teçhizatı yapmak yeterli değil. Belediyecilik, Cumhurbaşkanımızın yerel yönetimlerdeki otoritesiyle bir şehir mimarı olmaktır.

Zorlu bir döneme rağmen 5 yılda ilçemizde birçok şey başarmaya çalıştık. 2018'de devraldığımız 10 milyonluk bütçe ve 45 milyonluk borçla başladık, ancak 2023 itibariyle borcumuz 22 milyona düştü. 2024 tahmini bütçemiz ise 65 milyon. Borç ve bütçe gerçekleştirme oranlarıyla Bursa'da başarıyla yer aldık.

Bu çalışmalarda sağlığımızdan fedakarlık ettik diyen Korkmaz, önümüdeki dönem için yeniden aday olduğunu da ifade etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2023.12.24 10:38 - Son Güncellenme: 2023.12.25 08:35 - MAHMUT VURAL
A