Bursada Bugünden Yıldırım Belediye Başkanı Yılmaz'a ziyaret

Bursada Bugünden Yıldırım Belediye Başkanı Yılmaz'a ziyaret

Bursada Bugün Medya Yönetimi, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'a "Hayırlı olsun" ziyareti gerçekleştirdi. Başkan Yılmaz, yeni dönemde dönüşüm ve imar uygulamalarının ön planda olacağını açıkladı.

2024.05.09 20:31 - Son Güncellenme: 2024.05.09 20:41 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Bursada Bugünden Yıldırım Belediye Başkanı Yılmaz'a ziyaret

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

31 Mart Yerel seçimlerinin ardından mazbatasını alarak mevcut göreve başlayan belediye başkanları ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Yıldırım Belediye Başkanlığına AK Parti'den yeniden adaylığını açıklayan Oktay Yılmaz, seçimlerde oyların yüzde 44,07'sini alarak Yıldırım Belediye Başkanı olarak mevcut görevine devam etti.

Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Zeynep Çelik, köşe yazarları Hasan Boztürk ve Çetin Sabırlı ile Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'a "Hayırlı olsun" ziyareti gerçekleştirildi.

"BİR ARADA YAŞAMA KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMEK LAZIM"

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayı Mustafa Bozbey seçildikten sonra Yıldırım Belediyesi ve büyükşehrin ilişkilerinin nasıl olacağı sorusunu cevaplayan Başkan Yılmaz, ilişkileri sürecin belirleyeceğini söyledi. Yılmaz, "Büyükşehirle nasıl yürüyecek bilmiyoruz. Onlarda daha sistemlerini kuramadılar. Mustafa Bozbey'in de iş tutuş tarzını göreceğiz. Şimdiki yaptığı işler gündeme ilişkin şeyler. Tabii AK Parti adına, merkezdeki büyük belediye olmak adına gözler üzerimizde; sorumluluğumuz arttı. Ama ben Yıldırım Belediye Başkanıyım o kimliğimi koruyarak devam edeceğim. Politik süreçleri seçim öncesi yaptık ve bitirdik. Bir arada yaşama kültürünü geliştirmek lazım" dedi.  

"MÜTEAHHİTLERİ TEŞVİK EDİYORUM"

Başkan Yılmaz, kentsel dönüşüm planlarından bahsederek bu dönem deprem dolayısıyla TOKİ'nin yapılmayacağını açıkladı. "30 bin konut üretmeyi hedeflemiştik, müteahhitleri o konuda teşvik ediyorum. Teşvik edici, zorlayıcı, birebir ilişkiler kuruyorum. Çünkü şehir sağlıklı yapıya böyle ulaşacak. Yoksa sadece bizim yapacağımız girişimle mümkün değil.  30 bin konut üretmeyi öngörüyorum" dedi.

"YILDIRIM'A DEĞER KATACAK BİR PROJE OLACAK"

Bu dönemin popülaritesi yüksek olacak projesinin dönüşüm ve imar uygulamalarının olacağını düşünen Yılmaz, "Yıldırım'da bu dönem alışveriş merkezleri olacak. Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nde bir proje çalıştık yaklaşık 90 dönüm.  Alışveriş merkezleriyle birlikte biz orayı açık kapalı çarşısı olan sosyal yaşam merkezi yapmayı düşünüyoruz bu işi bilen birileriyle beraber. Geçen dönem yatırım yapmaktan imtina ettik biraz, doğru da yaptık depremden dolayı. Şimdi bu projeyi hayata geçireceğiz. O proje Yıldırım'a değer katacak bir proje olacak" diye ifade etti.

"ALEV ALATLI DÜŞÜNCE MERKEZİ KURUYORUZ"

Yılmaz, Tapu ve Kadastronun bulunduğu yere Kültür Merkezi ve iki katlı otopark yapacaklarını açıkladı. Yılmaz, "Kütüphanelerimiz güzel gidiyor. Şimdi ise Alev Alatlı Düşünce Merkezi'ni kuruyoruz. Karaağaç'ta daha önceden çocuk esirgeme olarak kullanılan binanın restorasyonu bitti. Bir iki aya kadar tamamlamış olacağız. Orası hem düşünce merkezi hem de kütüphane işlevi görecek.  Dr. Sadık Ahmet Gençlik ve Spor Merkezi çok özel bir spor merkezi oldu. Kapalı havuz yaptık, kütüphanesi, kafesi, eğitim sınıfları. Çok geniş bir hacmi var ama dışarıdan baktığınızda iki katlı bir bina. Çok özel bir merkez oldu. Orayı da birkaç ay sonra açacağız" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.09 20:31 - Son Güncellenme: 2024.05.09 20:41 - CEREN SÜMBÜL
A