Bursa Yıldırım'da mazbata töreninde olay çıktı! Yaralılar var

Bursa Yıldırım'da mazbata töreninde olay çıktı! Yaralılar var

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın mazbatasını alması için düzenlenen törende, yaşanan anlaşmazlık ve ardından çıkan arbede sebebiyle tören yarıda kesildi. Mazbata töreninde gerçekleşen olay hakkında CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün Bursada Bugün'e açıklamalarda bulundu.

2024.04.05 15:53 - Son Güncellenme: 2024.04.05 19:43 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Yıldırım'da mazbata töreninde olay çıktı! Yaralılar var
05:29 Bursa Yıldırım'da mazbata töreninde olay çıktı! Yaralılar var

İLGİLİ VİDEO

Bursa Yıldırım'da mazbata töreninde olay çıktı! Yaralılar var

Çok sayıda siyasi temsilci ve partilinin katıldığı Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende Yılmaz, mazbatasını Avukat Berna Hakim Uzun'un elinden aldı ve kürsüye çıkarak konuşmasına başladı.

Ancak konuşması sırasında iddiaya göre iki meclis üyesi arasında yaşanan sözlü tartışma, kısa sürede fiziksel kavgaya dönüştü.

Olaylar sırasında salondaki bazı kişiler yaralandı.

İddialara göre bir kişinin burnu kırıldı.

Polis ekipleri, olayların kontrol altına alınması için kültür merkezine yönlendirildi. 

Başkan Yılmaz ve partilerin meclis üyeleri, olayların ardından salondan ayrıldı. 

"HİÇBİR TERBİYE KURALLARI İÇERİSİNE SIĞMAZ"

Mazbata töreninde gerçekleşen olay hakkında CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün Bursada Bugün'e açıklamalarda bulundu. Gün, "76 yaşındaki zavallı adam, 30 yaşındaki iki metre boyundaki adama nasıl kafa atsın? Provokasyonu tezgahlayanlar Cumhuriyet Halk Partisi'nin üzerine mi yıkmaya çalışıyorlar? Kronik kalp rahatsızlığı olan bir insan. Ne vicdana, ne ahlaka sığar. Hiçbir terbiye kuralları içerisine sığmaz. Şu an burnu kırık operasyon geçiriyor"

İhami Gün açıklamasının devamında olayı, "Mazbata almak için sahneye çıkan meclis üyeleri, kendi siyasi işaretlerini yaparak sahneye çıktı. Kimi Rabia yaptı, kimi yumruk yaptı, kimi barış işareti yaptı, kimi bozkurt yaptı, indi. Mazbata dağıtımı bitmişti. Oktay Yılmaz'ın da konuşması bitiyordu, program sonlanacaktı. Bizim meclis üyemiz de fotoğraf ve video işleriyle ilgileniyordu. Saldırgan zanlı, sahnenin başka bir tarafından protokole doğru gelip meclis üyemizin omzuna dokunup kendisine dönmesini sağladı, sonra meclis üyemize kafa attı. Sahnenin önüne doğru düştü, baktığımızda yüzü kanlar içindeydi. Zanlı bağırarak hakaretlerde bulunmaya başladı" şeklinde açıkladı.

CHP'li milletvekillerinden mazbata töreninde yaşanan olayların ardından açıklama 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.05 15:53 - Son Güncellenme: 2024.04.05 19:43 - HABER MERKEZİ
A