Bursa Tabip Odası'nda Genel Kurul

Bursa Tabip Odası'nda Genel Kurul

Bursa Tabip Odası'nın Genel Kurulu gerçekleştirildi. Bursa Tabip Odası Mevcut Başkanı Levent Tufan Kumaş, "Kurumlarla uyum içinde çalıştık" dedi.

2024.04.20 10:45 - Son Güncellenme: 2024.04.20 12:48 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Bursa Tabip Odası'nda Genel Kurul

CEREN SÜMBÜL - MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Bursa Tabip Odası yarın gerçekleştirilecek olan seçim öncesi BAOB'ta Genel Kurulu düzenlendi. 

Mevcut Başkan Levent Tufan Kumaş, Genel Kurul Toplantısı'nın açılışını gerçekleştirdi ve Divan Üyeleri oy birliği ile seçilerek yerlerine oturdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından vefat eden sağlıkçılar videolu gösterimle anıldı. 

BAŞKANLAR VE ODALAR BAŞARILAR DİLEDİ

Vefat eden sağlıkçıları videolu anma sonrası Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına gelen Mehmet Aydın Saldız, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir'in adına Okan Şahin, Diş Hekimleri Odası Bursa Şubesi adına Alper Altay, Veteriner Hekimleri Odası Bursa Şubesi adına Şükriye Çelikkol, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Fevzi Çakmak, DİSK ve Emekli-Sen adına Sacit Çam, KESK adına Okan Durmuş, son olarak SES Bursa Şubesi adına Alican Özden kürsüye çıkarak Genel Kurul ve yarın gerçekleştirilecek seçim için başarılar diledi.


Levent Tufan Kumaş

"ÇALIŞMA KOŞULLARI VE HAKLARINDA YAŞANAN KAYIPLAR HEKİMLERİN SABIR SINIRLARINI AŞTI"

Mevcut Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bu dönemde bayrağı devralan bizler şanslıydık. İyi hekimlik değerleri için mücadele ederken odamızın hekimlik, meslek onurunu ve toplumun sağlık hakkını gözeten kurumsal kültürü bizim için gösterici oldu. Hekimler olarak bizler sağlık hakkına erişimde sorun yaşamayan bir toplumda mesleğinin gereklerini yerine getirebilecek koşullarda çalışıyor olabilmeyi ısrar etmişim. Ancak ne yazık ki içinde bulunduğumuz sağlık ortamı bu beklentimizin çok uzağında ve her geçen gün bizi tüketmeye devam ediyor. Sağlığı temel bir insan hakkı değil meta olarak gören, toplumun sağlığını korumayı değil, sağlık hizmetini, ticaretin bir aracı olarak hedefine koyan sağlık politikaları hekim emeğinin de günden güne, ucuz iş gücü haline getirdi. Sağlık gündeminin bir rutini haline gelen şiddet baskısı, liyakatsiz yöneticiler, mobbing gittikçe ağırlaşan çalışma koşulları ve haklarında yaşanan kayıplar hekimlerin sabır sınırlarını aştı. Sağlıkta dönüşüm olarak adlandırılan sağlık politikalarının iflas noktasına geldiği bu dönemde sağlık çalışanlarının hakları ile toplumun sağlık hakkının aslında ayrılmaz bir bütün olduğunu toplumu anlatma sorumluluğuyla ilk yaptığımız iş yerel basın temsilcileriyle bir tanışma toplantısı oldu. Bu süreçte gerek yerel gerekse ulusal ölçekli sorunlarımızı çözüm önerilerimizi ve taleplerimizi duyurmada bizim sesimiz olan tüm basın emekçilerine sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. 

"KURUMLARLA UYUM İÇİNDE ÇALIŞTIK"

Peki, Tabip Odası bu dönem ne yaptı? Cevabı olarak odamızın web sayfasında çalışma raporumuz yayınlandı. 347 sayfa lütfen inceleyin. Özetle; eylemler yaptık, basın açıklamaları yaptık, yayınlarımız oldu, eğitimlerimiz oldu. Toplantılar, etkinlikler ve paneller düzenledik. Pek çok kurumu ziyaret ettik. Bu kurumlara bir kez daha teşekkür ediyorum bu kurumların temsilcileri de genel kurulumuzda yer aldı ve iyi dileklerini paylaştı. Burada bulunmayan pek çok kurumlarla da aynı zamanda uyum içerisinde çalıştık.

"PROBLEMLER HALA DEVAM EDİYOR"

Bağımsız Hekimler Birliği'nin Adayı Ünal Kurtoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

Çalışan hükümet politikaları 50 yıldır devam ediyor. Her geçen gün de gittikçe zorlanıyor. Hükümet politikaları, hükümet değişince değişeceğini ummuyorum. İnşallah öyle olur ama sanmıyorum. Yani hükümet değişse de  aynı şekilde devam edecekler. Bu  politikalar daha güçlü bir şekilde devam edecek. Bu anlamda bu politikalarla başa çıkmak için hekimlerin üzerine düşen ciddi görevler var. Hekimlerin baş edebilmesi, bunlara karşı çıkabilmesi için daha güçlü birlikler oluşturması gerekiyor. Tabii bu anlamda da Türk Tabipler Birliği bizim çatı örgütümüz bizi temsil etmesi gereken en önemli güçlü örgüt ve daha da güçlendirmek için yola çıktık. Hekimler güç kaybettiklerini bildikleri için, akıllı insanlar problemleri çözmek için çeşitli dernekler kurdular, sendikalar kurdular. Bazı problemlere de çözümler ürettiler. Ancak burada problemler hala devam ediyor. Problemleri çözmek için aslında daha büyük bir birlik gücüne ihtiyacımız var. Şu an hekimliğin ülkemizdeki durumunu ben Birinci Dünya Savaşı sonrasındaki ülkemizin yıkılmış  ve emperyalistler tarafından işgale uğramış haline benzetiyorum. Dolayısıyla hekimlerin de tekrardan bir kurtuluş savaşına ihtiyacı var. Biz yola başlarken Kurtuluş Savaşı'nı başarıyla yürüten ve bizi kurtuluşa erdiren, devletimizi tekrardan ayağa kaldıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yoluna giderek ondan ilham alarak yola çıktık. Yani Kurtuluş Savaşı'nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü kimler görevlendirdiyse, hangi ruh, hangi bilinç görevlendirdiyse bizi de bu yolu ve bilinçle hareket ediyoruz.

"BUNUN İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"

Bursa Çağdaş Hekim Grubu'nun Adayı Kadir Binbaş'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Eğer sağlık politikalarınız sonucu sağlık sisteminizde bir tıkanma yaşanıyorsa. bir memnuniyetsizlik yaşanıyorsa bunu ilk hisseden hekimler oldu. Biz halkımızın eşit, nitelikli, kolay alınması gereken sağlık hizmetini ücretsiz almasını istiyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz. Görünen o ki kamu hastanelerinde tüm doktorlarlar günde 60 hasta bakma zorunluluğu var. 5 dakika da bir hekim muayene süresi verildi ama o hastenelerin karmaşasında biliyorsunuz ki bu 2 dakikaya düşüyor ancak bu sağlıklı bir muayene hizmeti değildir. Sağlın sisteminde ne kadar çok hastane yaparsanız yapın yine bu sıkışıklığı ve sıkıntıyı çekeceğiz çünkü as olan birinci basamaktaki sorunu çözmektir. 2022'de birinci basamayağ 35 milyar para ayrılmış. Eğer biz birinci basamaktaki sorunları çözemezsek bu sorun devam eder. Tabip odaları sadece kendi haklarını korumakla değil, halkın sağlık hakkını da korumakla görevlidir. Biz haktan ve çevreden yana; laik, demokratik, tam bağımsız bir Tabip Odası istiyoruz. Halkımızın ücretsiz, kolay sağlık hizmetinden yararlanmasını istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.


Kadir Binbaş


Ünal Kurtoğlu

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.20 10:45 - Son Güncellenme: 2024.04.20 12:48 - CEREN SÜMBÜL
A