Bursa Harmancık'a doğalgaz müjdesi!

Bursa Harmancık'a doğalgaz müjdesi!

Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, kırsal mahallelerde doğal gaz hizmetinin sağlanması için önemli adımlar attıklarını duyurdu. Ataş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, belediyenin doğalgaz hizmeti için girişimlerde bulunduğunu ve ilgili yasal düzenlemelere uygun olarak hareket ettiklerini belirtti.

2024.02.26 16:03 - Son Güncellenme: 2024.02.26 16:06 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Harmancık'a doğalgaz müjdesi!

Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, kırsal mahallelerde doğalgaz hizmetinin sağlanması için önemli adımlar attıklarını duyurdu. 

Bursa Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Söz verdiğimiz gibi. Biz yalan haber yada yalan vaat verecek işler peşinde koşmadık, koşmayacağız. Söz verdiğimiz gibi kırsal mahallelerimizi de doğal gaza kavuşturacağız. 23.06.2022 tarih ve 11042 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Kararı gereğince; ''.....bulunduğu bölgenin uygulama imar planı olmaması veya uygulama imar planı olmakla birlikte yolların imar mevzuatına uygun olarak açılmamış olması halinde, ilgili belediyesinin meclis kararı alarak bu bölgelerde yapılacak şebekelerin yapım tarihinden itibaren 10 yıl içerisinde deplase edilmesi gerektiğinde yatırımın deplase edilen kısmıyla ilgili tüm maliyetlerinin üstlenileceğini taahhüt etmesi şartıyla, doğalgaz dağıtım şirketleri tarafından bu bölgelere şebeke yatırımı yapılabilir... 4646 sayılı Doğal gaz Piyasası Kanunu'nun 4 üncü maddesinin dördüncü fıkrasının (g) bendinin 8 numaralı alt bendi hükümleri kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve ilgili ilçe belediyelerince yatırım yapılması talep edilen ve halihazırda fiilen kamu yolu olarak kullanılan yollarda Bursagaz Bursa Şehiriçi Doğal Gaz Dağıtım Ticaret ve Taahhüt A.Ş. tarafından doğal gaz şebekesi yatırımı yapılmasına, karar verilmiştir.'' Hükümleri doğrultusunda Belediye olarak Bursagaz' a talep oluşturulmuş olup, yeni seçim döneminde Mahallerimizi de Doğalgaza kavuşturacağız!".

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.02.26 16:03 - Son Güncellenme: 2024.02.26 16:06 - HABER MERKEZİ
A