Bursa, Granfondo Bisiklet Yarışı'na hazırlanıyor!

Bursa, Granfondo Bisiklet Yarışı'na hazırlanıyor!

26 Mayıs 2024 tarihinde Bursa'da gerçekleşecek olan Granfondo Bursa Bisiklet Yarışı'nın basın toplantısı gerçekleştirildi.

2024.05.10 10:13 - Son Güncellenme: 2024.05.10 12:20 - Bursa Bölge - MERVE DENİZ EKİCİ
A
Bursa, Granfondo Bisiklet Yarışı'na hazırlanıyor!
00:52 Bursa, Granfondo Bisiklet Yarışı'na hazırlanıyor!

İLGİLİ VİDEO

Bursa, Granfondo Bisiklet Yarışı'na hazırlanıyor!

İtalya'dan dünyaya yayılan Granfondo Bisiklet Yarışı, 26 Mayıs 2024 tarihinde Bursa'da düzenlenecek. Lisanslı ya da lisanssız, amatör bisikletçilerin buluşacağı bu etkinlik, Hasköy'den başlayarak Bursa OSB yerleşkesinde son bulacak. Granfondo Bursa Bisiklet Yarışı için OSB Hizmet Binası'nda bir basın toplantısı düzenlendi.

"TEMİZ VE YAŞANILABİLİR ÇEVREYE ÖNEM VERİYORUZ"

BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan, "Sanayiciler olarak tükettiğimizin bilincinde olmak zorundayız. OSB'ler bunun için var. Firmalar Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alarak kriterlerini yerine getirmiş oluyor. Türkiye'nin ilk OSB'si olan Bursa OSB kurallara uygun üretim yapıyor. Bursa OSB ve BOSİAD olarak temiz ve yaşanılabilir çevreye çok önem veriyoruz. BOSAİD'ın çevreye duyarlılığı bir marka oldu, farklılık yaratmayı başardı. Basın toplantısını gerçekleştirdiğimiz etkinlik de bize uyan bir etkinlik. Önümüze her çıkan fırsatı değerlendirmek istiyoruz. İnsanlar hava ve suyunun temiz olduğu bir yerde spor yapman istiyor. İnsanların daha fazla sorgulayıp talep etmesini sağlayacağız. Çevreye duyarlı projeler ve sürdürülebilirlik kapsamında dünya çapınsa yapılan Granfondo'nun amacına ulaşmasını umuyoruz" şeklinde konuştu. 

"MUDANYA'DA MİSAFİRLERİMİZİ AĞIRLAYACAĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"

Mudanya Belediye Meclis Üyesi Baran Güneş, "Mudanya'ya Granfondo'nun çok katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Mudanya'da her ülkeden insanı ağırlayacağımız için çok mutluyuz. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğumuzu belediyemiz adına ifade etmek isterim. Mudanya'nın çok eski bir tarihi var. Herkesin buradan memnun bir şekilde ayrılmasını istiyoruz" dedi. 

"BİSİKLET PİSTİNİN YAPILMASI İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ"

Türkiye Bisiklet Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Osman Tatlıcılar, "Bisiklet, çok güzel bir spor. Son Granfondo 2020 yılında yapıldı, kendi yaş grubumda 1. Olmuştum. Bisiklet sporunun gelişmesi için düzenlenen bu etkinliğe katılımları bekliyoruz. Bisiklet pistinin de yapılması için destek istiyoruz" açıklamalarından sonra Granfondo Bisiklet Yarışı'nın parkurunu ve rotasını anlattı.

"SPORCU GÜVENLİĞİ İÇİN TRAFİĞE KAPATMAK ZORUNDAYIZ"

Bursa Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, "Maalesef yapılan organizasyonda her seçiş bir vazgeçiştir diye belirli alanları trafiğe kapatmak zorunda kalıyoruz sporcu sağlığı için bunu yapmalıyız. Bizim burada amacımız hem spor hem tanıtım amaçlı. Halkın spor ve sporcuyu desteklediği bilinmezi lazım. Trafik konusunda halkımız bize yardımcı olsun. Bütün sporculara başarılar diliyorum" dedi. 

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARINA BİSİKLET HEDİYESİ

Salcano tarafından şehit ve gazi çocuklarına bisiklet hediye edildi. 

Etkinliğin ev sahibi olan protokol üyeleri, bisikletle poz verdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.10 10:13 - Son Güncellenme: 2024.05.10 12:20 - MERVE DENİZ EKİCİ
A