Bursa'da Yıldırımdaki mazbata töreninde çıkan olayla ilgili Zülfikar Bal'dan açıklama

Bursa'da Yıldırımdaki mazbata töreninde çıkan olayla ilgili Zülfikar Bal'dan açıklama

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde AK Parti listesinden aday gösterilen Oktay Yılmaz, oyların yaklaşık yüzde 44'ünü alarak seçimi kazandı. Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen mazbata töreni esnasında meydana gelen olayda burnu kırılan CHP Meclis Üyesi Zülfikar Bal açıklamada bulundu.

2024.04.07 20:37 - Son Güncellenme: 2024.04.07 20:37 - Bursa Bölge - SOSYAL MEDYA
A
Bursa'da Yıldırımdaki mazbata töreninde çıkan olayla ilgili Zülfikar Bal'dan açıklama

CHP Meclis Üyesi Zülfikar Bal'ın açıklaması şöyle;

MAZBATA TÖRENİNDE YAŞANAN SALDIRI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

5.4.2024 tarihinde ilçe başkanlığımızdan telefonuma gelen mesaj üzerine, saat 14.00 de Barış Manço Kültür Merkezi salonunda, Sadece CHP yıldırım İlçe belediye meclis üyelerine verileceği düşüncesiyle, düzenlenen mazbata törenine katıldım. Ama daha sonradan Yıldırım Belediye Başkanlığımızın düzenlediğini mazbata töreninde, belediye başkanımız Sayın Oktay Yılmaz dâhil, tüm partilerin belediye meclis üyelerine mazbatalarının verileceğini öğrendim. Yıllarca katıldığım her etkinlikte olduğu gibi resimler çektim. Belediye meclis yedek üyesi olarak adım okununca, değer arkadaşlar gibi anı fotoğrafı çektirip mazbatamı aldım. Benden önce mazbatalarını alan arkadaşlar partileriyle simgeleşen işaret yaptıklarını gördüm. Bende kürsüden inerken barış işareti yaptım. Tüm içtenliğimle ifade ediyorum ki, o işareti asla tahrik etme amacıyla değil o anın heyecanıyla yaptım.

Daha önce hiç görmediğim, tanımadığım benden çok genç biri tam karşıma gelerek çok sert bakışlarla bir şeyler söyledi. Ama kulaklık olduğu için ne dediğini anlayamadım. Bir anda burnuma vurduğu çok sert bir kafa darbesiyle yere düştüm. Burnumun açıldığını ve kanamanın olduğunu gördüm. O anda bir süre yerde kaldım. Neler olduğunu görmedim. Konuşmaları duymadım. Bir polis memurunun kolumdan tutarak beni salondan çıkarırken, kalp hastası olduğumu, kan sulandırıcı kullandığımı, kanın durmayabileceğini polis memuruna söyleyince ambulans gelmesi için telefon edildi. Burnumdaki kanama devam ediyordu. Ambulansı beklerken ilçe başkanımız Sayın İlhami gün olayla ilgili basın açıklaması yaptıktan sonra, ambulansla yüksek ihtisas hastanesine götürüldüm. Yapılan muayene ve çekilen röntgen sonucunda burnumda kırık olduğu anlaşıldı. Gerekli müdahaleler yapıldı. Raporlar tutuldu.

Tedavi bittikten sonra, avukatımızla, belediye meclis üyemiz birlikte saldırganın cezalandırılması için karakola gidip suç duyurusunda bulunduk.

Gerek olay anında gerek, hastanede yardımcı olanlara, doktorlarımıza, sağlık ekibine, olayın başından sonuna kadar beni yalnız bırakmayan, belediye meclis üyemiz Nimet Yıldız, eşine, avukatımız Mert beye, Olayı duyar duyamaz telefon edip ziyaretime gelen CHP Bursa Milletvekilimiz Parti Melis üyemiz Orhan Sarıbal'a, Kayahan Pala Milletvekilimize, Telefonla arayan Yıldırım İlçe belediye başkanımız Sayın Oktay Yılmaz'a, il başkanımız, Sayın Nihat Yeşiltaş'a, Bursa barosu yönetiminden Sayın Av. Kemal Özgür Yetkin'e, Nilüfer ilçe Belediyse Başkanımız Sayın Şadi Özdemir'e, Bursa Milletvekilimiz Nurhayat Altaca Kayışoğlu'na, CHP eski Milletvekilimiz, Sayın Dr. Ceyhun İrgil'e, kalabalık bir gurupla evimde ziyaret eden ilçe başkanımıza, üye arkadaşlarıma iletişim kanallarından, yoğun olarak geçmiş olsun dileklerinden bulunan adlarına yazamayacağım, çok sayıda gönül dostlarıma, yol arkadaşlarıma, doğayı ve doğallığı seven güzel insanlara çok teşekkür ediyor, gönül dolusu sevgilerimi kucak dolusu selamlarımı yoluyorum. Genel dururumum iyi olduğunu bilmenizi isterim.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.07 20:37 - Son Güncellenme: 2024.04.07 20:37 - SOSYAL MEDYA
A