Bursa'da ormana atılan eşyalar yangına davetiye çıkarıyor!

Bursa'da ormana atılan eşyalar yangına davetiye çıkarıyor!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde ormanlık alanlara atılan ev eşyaları çevre kirliliği nedeniyle vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanırken, özellikle yaz günlerinde daha çok görülen orman yangınlarına da adeta davetiye çıkarıyor.

2024.04.23 14:23 - Son Güncellenme: 2024.04.23 14:33 - Bursa Bölge - FATİH MISIR
A
Bursa'da ormana atılan eşyalar yangına davetiye çıkarıyor!

Geçtiğimiz yaz döneminde Türkiye'nin farklı noktalarında meydana gelen orman yangınları sonrası, ormanlarda denetimler sıklaştırılırken, gerek orman işletme yetkilileri gerek ise kolluk kuvvetleri yeni yaz dönemi öncesinde vatandaşlara uyarılarda bulunarak olası yangınlara karşı tedbirli olma çağrısında bulunuyor.

Buna rağmen bazı kendini bilmez kişi yada kişilerce ormanlık alanlara bırakılan eşyalar tepki çekerken, bu tür atıkların çevreyi kirlettiği gibi olası bir orman yangını ihtimalini atılacak bir sigara izmariti ile daha da güçlendiriyor. 

Orhangazi ilçesinde ise yeni TOKİ konutları arkasında ki ormanlık alana atılan çok miktarda ev eşyası bir vatandaş tarafından kayda alınırken, whatsapp ihbar hattımıza fotoğrafları atan vatandaş çöpleri bilinçsizce çevreye atanlara tepki gösterip daha duyarlı olunması konusunda bilinçlenmemiz gerektiğini aksi takdirde yeni Orman yangınlarına davetiye çıkartıldığına dikkat çekiyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.23 14:23 - Son Güncellenme: 2024.04.23 14:33 - FATİH MISIR
A