Bursa'da muhtar şikayetlerinden vazgeçmeleri için 'kan parası' teklif etmiş

Bursa'da muhtar şikayetlerinden vazgeçmeleri için 'kan parası' teklif etmiş

Bursa'da, yeğenin düğün eğlencesinde ateş açan, kızı D,Y. (9) ile yolda yürüyen Zekiye D.'ın (47) ölümüne neden olduğu suçlamasıyla yargılandığı davada 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılan İstanbul Sultançiftliği Mahallesi Muhtarı A. Ö. 'ın (66), şikayetten vazgeçilmesi için aileye 500 bin liralık 'kan parası' teklifleri öne sürüldü. Telefonda konuşan D.'ın büyük kızı Ayşe A. (23), duruşmalarda şeker hastası olduğunu rapor ederek tahliyesini isteyen muhtarın, olayda 8 yaşında olan kardeşi D.Y. için 450 bin TL, kendisinin ise 50 bin TL teklif ettiğini söyledi.

2024.05.10 11:49 - Son Güncellenme: 2024.05.10 12:16 - Bursa Bölge - DHA
A
Bursa'da muhtar şikayetlerinden vazgeçmeleri için 'kan parası' teklif etmiş
02:05 Bursa'da muhtar şikayetlerinden vazgeçmeleri için 'kan parası' teklif etmiş

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da muhtar şikayetlerinden vazgeçmeleri için 'kan parası' teklif etmiş

Olay, 22 Nisan 2023'te Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi Erguvan Sokak'ta meydana geldi. Zekiye D., kızı DY ile yaya olarak bayram ziyaretinden evine dönerken bir anda yere yığılmıştı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan D.'ın omzuna mermi isabet ettiği ve iç organlarında hasar oluştuğu tespit edildi. Yoğun bakım servisinde tedavi edilen Demiralay, olaydan 11 gün sonra, 3 Mayıs'ta yaşam mücadelesini kaybetti.

2 KİLOMETRE İLERİDEN ATEŞLENEN MERMİYLE VURULMUŞ

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, silahı ateşleyen kişinin yakalanması için özel ekip kurdu. Ekipler, olay yerinin 500 güvenlik kamerasını inceledi. Olay sırasında Zekiye D.ın eski eşiyle telefonda konuştuğu ve bu sırada sesin kesildiği belirlenerek de vurulma saati tespit edildi.

Çalışmada, olay yerinden 2 kilometre sonra Dumlupınar Mahallesi Menekşe Sokak'ta gelin alma merasiminde silahla ateşlendiği belirlendi. Silahla ateşin çıktığı şüphelinin, İstanbul'dan yeğeninin çıktığı için Bursa'ya geldiği ve Sultançiftliği Mahallesi muhtarının A. Ö. olduğu öğrenildiği öğrenildi. Ö. gözaltına alındı. Olay yerinde bulunan 14 kovan ile Zekiye D.'ın bölümlerinden çıkan mermiler de kriminal incelemede şüphelinin kullandığı tabanca ile eşleşti. Tutuklanan Ö. hakkında, 'Olası kasıtla öldürüldü' ve 'Korku, kaygı veya panik yaratabilecek hizmet ateş etme' suçlarından müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'KEŞKE BEN ÖLSEYDİM'

Ö., Bursa 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmalarda, yeğeninin geldiği için Bursa'ya geldiğini, düğün günü heyecanla ateş edince, istemeyerek Zekiye D.'ın ölümünün nedeninin bulunduğunu, pişman olduğunu belirtti. Ö., savunmasında, "Keşke Zekiye Hanımın yerine ben ölseydim. O gün sonra vicdanım hiç rahat değil. Ayrıca ben şeker hastasıyım hakim bey. Hapishanede yatmak istemiyorum, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

'500 BİN LİRA TEKLİF ETTİ'

Mahkeme heyetinin, suçunu sabit görerek, 'bilinçli taksirle öldürme' suçundan 7,5 yıl hapis cezası verdiği A. Ö. 'ın, aileye 500 bin liralık 'kan parası' tekliflerinin yapıldığı öğrenildi. D.'ın büyük kızı Ayşe A., duruşmalarda şeker hastası olduğunu gösteren açıklama göstererek tahliyesini isteyen muhtarın, olayda 8 yaşında olan kardeşi D.Y. için 450 bin TL, kendisi içinse 50 bin TL teklif ettiğini söyledi. 'Bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan ceza alan Ö.'ın, 'olası kasıtla ölüme neden olma' suçundan yargılanması belirtilmesi, karara itiraz edildiğini söyleyen Ayşe A., "Benim annemin ölmesinden ne yapayım. Kardeşim annesiz kaldı. Bu adamın bir gün dahi varlığını sürdürmesi insanın içine su serpiyor. Bu ceza yeterli değil. A. Ö. 'ın 'olası kasıtla ölüme neden olması' suçundan cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

İtiraz üzerine Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'nde yeniden görülen davada ise suçun karar veren heyet, muhtar A. Ö. 'ın 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılması onadı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.10 11:49 - Son Güncellenme: 2024.05.10 12:16 - DHA
A