Bursa'da Firuz köylüleri maden ocağı davası sonrası açıklama yaptı

Bursa'da Firuz köylüleri maden ocağı davası sonrası açıklama yaptı

Geçtiğimiz aylarda Bursa'nın Orhaneli ilçesinde su havzasına yapılacak mermer ocağına karşı eylem yapan Firuz köylüleri, maden ocağına açmış oldukları ve yürütmeyi durdurdukları davanın duruşması sonrası basın açıklaması düzenledi.

2024.01.17 11:21 - Son Güncellenme: 2024.01.17 13:53 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Bursa'da Firuz köylüleri maden ocağı davası sonrası açıklama yaptı

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

Geçtiğimiz aylarda Bursa'nın Orhaneli ilçesinde su havzasına yapılacak mermer ocağına karşı eylem yapan Firuz köylüleri, maden ocağına açmış oldukları ve yürütmeyi durdurdukları davanın duruşması sonrası basın açıklamasını Bölge İdare Mahkemesi önünde gerçekleştirildi. 

"Köyümüz bu sıkıntıdan kurtulacak"

Avukat Eralp Atabek mahkeme sonrası yaptığı açıklamada yürütme kararının durdurulması yönünde öngörülerinin olduğunu belirtti. Ayrıca Atabek, "Muhtemelen de dediğim gibi davanın olumlu sonuçlanacağını tahmin ediyorum. İptal kararı alındıktan sonra da zaten ocağın hiç çalışamaz hale gelmiş olması gerekecek. Bununla ilgili takibimizi de yapacağız. Yürütmenin durdurulması kararını daha önce almıştık. Bilirkişi raporu lehimize geldiği için yürütmenin durdurulması kararı da rahatlıkla verildi. Yürütmenin durdurulması kararına karşı çıkan raporlar sunuldu ama bunlar gerçeği yansıtmıyordu. Mahkemedeki duruşma sırasında da bütün açıklamalarımızı tozlanmaya ilişkin, etrafı göreceği zararla ilgili bütün bilgilerimizi sunduk. Bu sebeple sonucun olumlu olacağını tahmin ediyoruz. Bu durum üzerine inşallah köyümüz de bu sıkıntıdan kurtulacak" diye konuştu. 

Mermercilik faaliyetinin devamı halinde Bursa'nın su varlığının tehdit altında olacağını vurgulayan DOĞADER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demir, "Bir davaya geldik. Lakin bizim dileğimiz ve isteğimiz şu; doğaya, köylülere tabiata çevreye zarar veren faaliyetlerin mahkemeleri hiç olmadan bunlara hiç izin verilmeden o coğrafyanın o tabiatın doğallığıyla kalmasıdır. Firuz köyündeki köylülerimiz sadece orada yaşam hakkını değil, aynı zamanda Bursa'nın çok önemli su kaynağı olan ve gelecekte Bursa'nın suyunu sağlayacak olan Çınarcık Barajı'nın havzası olan su beslenmesi olan koca suyun geçtiği yerdir. Burada yapılacak mermercilik faaliyeti o havzayı tehdit etmektedir. Eğer bu faaliyet burada devam ederse sadece Firuz köyünün tarımı ve toprağına değil aynı zamanda Bursamızın su varlığıda tehdit altında olacaktır" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.01.17 11:21 - Son Güncellenme: 2024.01.17 13:53 - MAHMUT VURAL
A