Bursa'da çiftçiye modern sulama sistemi müjdesi

Bursa'da çiftçiye modern sulama sistemi müjdesi

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor

2023.12.01 09:16 - Son Güncellenme: 2023.12.01 09:26 - Bursa Bölge - BÜLTEN
A
Bursa'da çiftçiye modern sulama sistemi müjdesi

Yoğun olarak buğday, fasulye, domates üretiminin yoğun olarak yapıldığı Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde, Gedikler Göleti ve Sulaması'nın tamamlanmasıyla, Bursalı çiftçilerimiz arazilerini modern sulama sistemleri ile sulamaya başlayacak.

 DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, "Büyükorhan'ın bereketli toprakları, çalışkan çiftçilerimizin emeği ve Gedikler Göleti'nden temin ettiğimiz "su" ile bir araya geldi. Gedikler Göleti'nin tamamlanmasının akabinde sulama kısmı da tamamlanarak faydaya dönüşecek. Kurulan modern basınçlı sulama sistemiyle çiftçilerimizin toprağı kıymetlenecek." dedi.

5 Köyde 9 Bin 236 Dekar Arazi Modern Sulamaya Kavuşacak

Projede yapılan çalışmaların ayrıntılarına da değinen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; "Çalışmaların tamamlanmasıyla 5 köyde, 9 Bin 236 Dekar tarımsal arazinin sulama suyu ihtiyacını karşılamaya başlayacak Gedikler Göleti'ndeki çalışmalar kapsamında, sulama sezonu öncesi şebekedeki test ve kontroller tamamlanarak tarımsal araziler sulamaya açılacak." İfadelerini kullandı.

Yaklaşık Yarım Milyon m³ Su Depolayabiliyoruz

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta yapmış olduğu açıklamada; "Projenin ana su kaynağı olan Yoğunağaç deresi üzerindeki "Gedikler Göleti" temelden 31 metre yüksekliğinde olup, yaklaşık 400.364,14 m³ su biriktirme hacmine sahiptir. Gölet'imizde, çağımızın en kıymetlisi olan suyu depoluyor ve tek bir damlasını dahi israf etmeden vatandaşlarımızın hizmetine sunabiliyoruz.

1 Milyon TL Ek Fayda Sağlayacak

Bursa'ya kazandıracağımız bu kıymetli eser sayesinde sosyal faydalarla birlikte 2023 rakamları ile milli ekonomimize yıllık yaklaşık 1 Milyon TL ek fayda sağlanacaktır. Bursalı hemşerilerimiz başta olmak üzere, Ülkemize ve Aziz Milletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2023.12.01 09:16 - Son Güncellenme: 2023.12.01 09:26 - BÜLTEN
A