BTSO hizmet binası sağlam mı?

BTSO hizmet binası sağlam mı?

Bursa'da Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Hizmet Binası'nın bakımsızlığı dikkat çekti. BTSO Hizmet Binası'nın mimarı Nizamettin Kaya durumla ilgili, "Yeni yönetmeliklere bu bina kesinlikle uymuyor. Depremde yıkılmaması için eğer bir güçlendirme yapılması gerekiyorsa yapılmalı" dedi.

2024.05.02 14:03 - Son Güncellenme: 2024.05.02 14:09 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
BTSO hizmet binası sağlam mı?

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

Bursa AFAD Şube Müdürlüğü geçtiğimiz sene Bursa'da tam 14 aktif fay hattı bulunduğunu açıkladı. Başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok ilçe belediyeler olası bir büyük deprem için çalışmalar yürütüyor. Vatandaşlar evlerinin sağlamlığını öğrenmek için ilgili yerlere başvuruda bulunmaya başlamışken hizmet binalarının bakımsızlığı dikkat çekti.

BİNA SAĞLAMLIĞI MERAK KONUSU OLDU

Bursa'da Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Hizmet Binası'nın dış cephesinin dökülen duvarları sebebiyle bina sağlamlığı merak konusu oldu. BTSO Hizmet Binası'nın mimarı, eski dönem Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya, binanın projesinin 1997 yılına ait olduğunu belirterek bina yapımına 1998 yılında başlandığını ve bulunduğumuz yıl itibarıyla bakım yapılması gerektiğini söyledi.  

"MUTLAKA BİR TESTTEN GEÇİRİLMESİ LAZIM"

Kaya, yönetmeliklerin çok değiştiğini belirterek bu konuyla ilgili mutlaka bir değerlendirme yapılması gerektiğinin altını çizdi.  Kaya, "Yeni yönetmeliklere bu bina kesinlikle uymuyor. Depremde yıkılmaması için eğer bir güçlendirme yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Binanın bulunduğu yer eski bataklık zaten. O dönemdeki projelere göre doğru yapıldı, yapılışında bir hata yok. Zemin ne olursa olsun gerekli önlemleri alarak yapıyorsunuz ancak son depremler gösteriyor ki bu yetmiyor. Bu binanın mutlaka bir testten geçirilmesi lazım" dedi.

"BU PRESTİJLİ BİNA BAKIMSIZLIKTAN BU HALE GELMİŞ"

Eski dönem İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, BTSO Hizmet Binası'nın bakımsız görünümünden şikayetçi olduğunu ifade etti. Şahin, "Bu bina prestijli bir bina. Bu prestijli bina bakımsızlıktan bu hale gelmiş. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası şu anda Bursa'nın en prestijli kurumu olması gerekirken şu anda doğuda batıda her tarafta yeni sanayi bölgesi açmaya çalıştığından kendi binalarına bakmaya zamanları yetmiyor sanırım. Uludağ'da Swissotel yapma gücü olan bir kurumun idari binasının bu şekilde olması güzel bir olay değil" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.02 14:03 - Son Güncellenme: 2024.05.02 14:09 - CEREN SÜMBÜL
A