Bakan Güler'den 30 km'lik güvenli hat yorumu!

Bakan Güler'den 30 km'lik güvenli hat yorumu!

Irak'la uzun yıllar sonra ilk defa stratejik bir anlaşma imzalanacağını söyleyen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 30 kilometrelik güvenli hat ile ilgili dikkat çeken yorumunda bulundu.

2024.04.17 12:51 - Son Güncellenme: 2024.04.17 12:51 - Güncel - İHA
A
Bakan Güler'den 30 km'lik güvenli hat yorumu!

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirdiği grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Terörle mücadele konusunda faaliyetlerin devam ettiğini hatırlatan Bakan Güler, "Planlamalarımızı yaptık, onlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Pazartesi günü Irak'la uzun yıllar sonra ilk defa stratejik bir anlaşma imzalayacağız. Iraklı dostlarımız; PKK ile ilgili terör örgütü demese de ona yakın bir ifadeyi ilk defa kabul ettiler. Bu da memnuniyet verici. Faaliyetlerimiz devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti sırasında Erbil'i ziyaret edip etmeyeceği hakkındaki sorusuna, "Cumhurbaşkanımız açıklar herhalde. Biz Irak'ı biliyoruz" cevabını veren Yaşar Güler, terörle mücadele konusuna ilişkin ise, "30 kilometrelik güvenli hat oluşturulmuş durumda ancak orada yapmamız gereken bazı işler var. Onlarla ilgileniyoruz, çalışıyoruz onları da halledeceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Güler ayrıca Gara ve Kandil'i işaret ederek, "Onlarla da uğraşacağız" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2024.04.17 12:51 - Son Güncellenme: 2024.04.17 12:51 - İHA
A