Apple, MicroLED ekran geliştirmeyi durdurdu

Apple, MicroLED ekran geliştirmeyi durdurdu

Apple, MicroLED ekran geliştirmeyi durdurarak ekran hayalini rafa kaldırmak zorunda kaldı.

2024.03.23 13:36 - Son Güncellenme: 2024.03.23 13:36 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Apple, MicroLED ekran geliştirmeyi durdurdu

Mobil13'ün haberine göre; Apple'ın kendi iç geliştirme planlarını neden terk ettiğine dair olarak, rapor şirketin projeyi çok karmaşık ve maliyetli bulduğunu belirtiyor. Bu, analist Ming-Chi Kuo'nun 1 Mart 2024'te "Apple, Micro LED Apple Watch projelerini iptal etti" şeklinde yaptığı açıklamayla örtüşüyor.

Ancak, Kuo'ya göre maliyetli olmasının yanı sıra "Apple, Micro LED'in bu ürüne önemli bir değer katamayacağını düşünüyor."

Yeni bir rapor, Apple'ın kendi bünyesinde MicroLED akıllı saat ekranları geliştirme girişimini sonlandırdığını iddia ediyor.

Apple'ın, ekranların geliştirilmesinin çok karmaşık ve maliyetli olduğunu bulduktan sonra projeyi iptal ettiği bildiriliyor.

Kendi bünyesinde üretilen MicroLED ekranlar, Apple'ın Samsung gibi tedarikçilere olan bağımlılığını azaltmasını sağlayacaktı.

Birbirleriyle karşılaştırıldığında, MicroLED ekranlar genellikle renk ve netlik açısından OLED'i geride bırakır, daha derin kontrast ve her açıdan daha tutarlı görüntüleme sunar. Aynı zamanda, MicroLED'ler parlaklık ve uzun ömür açısından bir avantaja sahiptir.

Eğer Apple, bu hedefini gerçekleştirebilseydi, Samsung ve LG gibi tedarikçilere olan bağımlılığını azaltabilirdi. Şimdi Apple, kendi içinde geliştirme planlarından vazgeçtiğine göre, bu tedarikçilerden henüz kurtulamayacak.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2024.03.23 13:36 - Son Güncellenme: 2024.03.23 13:36 - HABER MERKEZİ
A