UİB'den üyelerine finans eğitimi

UİB'den üyelerine finans eğitimi

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) tarafından düzenlenen "Finansçı Olmayan Yöneticiler İçin Finans" eğitim seminerinde konuşan Faveo Danışmanlık Şirketi Eğitmeni Kutlu Kazancı, işletmelerin temel amacının kâr elde etmek olduğunu ve işletme yönetimlerinin hangi oranda kâr yapıldığı, bu oranın yeterli olup olmadığı gibi hususlara dikkat ettiğini söyledi.

2013.07.11 13:24 - Son Güncellenme: 2013.07.11 13:26 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
UİB'den üyelerine finans eğitimi


Gerçekleştirdiği eğitim seminerleriyle üyelerinin bilgi ağını geliştiren UİB, bu kez de "Finansçı Olmayan Yöneticiler İçin Finans" eğitim semineri düzenledi. Konuşmacı olarak Faveo Danışmanlık Şirketi Eğitmeni Kutlu Kazancı'nın katıldığı eğitim seminerinde katılımcılara finansal matematik, mali tablolar ve finansal oran grupları gibi konularda çeşitli bilgiler aktarıldı.
Katılımcılara finansal oran gruplarıyla ilgili bilgiler aktaran Faveo Danışmanlık Şirketi Eğitmeni Kutlu Kazancı, "Finansal oran grupları; bir firmanın gelir ve kaynakları arasındaki ilişkileri tanımlamamızı sağlayan kalemlerdir" dedi.
Finansal oranı değerlendirirken dikkat edilecek hususları sıralayan Kazancı, "Öncelikle yabancı kaynakların niteliği, iş hacmi ile uyumlu olup, olmadığı, ortaklar tarafından sağlanan fonları ve alınan avansları içerip içermediği değerlendirilmelidir. Ayrıca; öz kaynakların, ödenmemiş sermaye payının bulunup bulunmadığı, nakden artırılıp artırılmayacağı dikkate alınmalıdır" şeklinde konuştu.
İşletmelerin temel amacının kâr elde etmek olduğunu dile getiren Kazancı, "İşletme yönetimleri; hangi oranlarda kâr elde edildiği, bu kârın yeterli olup olmadığını, içinde bulunulan sektöre göre işletmenin kârlılık durumunu analiz etmektedir. Bu şekilde de varlıkların, kaynakların ve satışların kârlılığını belirlemeye çalışmaktadır" diye" konuştu.
"Kâr, en temel ve önemli performans ölçüm aracıdır" diyen Kazancı, "Bu açıdan finansal oranlar aracılığıyla kârlılığı ölçmek, karşılaştırmak ve analizlerde kullanmak en uygun yöntemlerden biridir"  ifadelerini kullandı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.07.11 13:24 - Son Güncellenme: 2013.07.11 13:26 - HABER MERKEZİ
A