Kritik görüşme başladı!

Kritik görüşme başladı!

Washington'a giden Türk heyeti, ABD Dışişleri Bakanlığı'nda görüşmelere başladı

2018.08.08 18:52 - Son Güncellenme: 2018.08.08 18:53 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Kritik görüşme başladı!

ABD ve Türkiye arasındaki temas trafiğinde yeni bir gelişme var. ABD Dışişleri Bakanlığı öğlen saatlerinde, Türk heyetinin bakan yardımcısı John Sullivan ile görüşeceğini duyurmuştu. Türk heyeti ABD Dışişleri Bakanlığı'nda görüşmelere başladı.

Görüşmede ağırlıklı olarak İzmir'de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç  işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla ev hapsinde bulunan ABD'li papaz Andrew Craig Brunson konusu ve ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararının ele alınması  bekleniyor.

HEYET, ABD HAZİNE BAKANLIĞI YETKİLİLERİYLE DE GÖRÜŞECEK

Adalet, Hazine-Maliye ve Dışişleri bakanlıklarından üçer kişinin bulunduğu Türk heyetinde, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal da yer alıyor.  Washington'dan gelen açıklamaya göre, heyet ABD Hazine Bakanlığı'ndan yetkililerle de görüşecek.

Dün Türk heyetinin yola çıktığı saatlerde, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Twitter üzerinden sıcak bir açıklama paylaşmıştı:

"Mevcut gerginliklere rağmen ABD, Türkiye'nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir. Ülkelerimiz, canlı bir ekonomik ilişkiye sahiptir.

Bu nedenle, bir Amerikalı yetkilinin, Amerikan dolarının 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönünde tamamen temelsiz ve sorumsuz haberlerin Türk medyasında yer alması çok talihsiz ve rahatsız edicidir. Bu, uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır."

Ankara'dan dün yapılan açıklamalarda, Türkiye ve ABD arasında ön mutabakatın sağlandığı belirtilmişti.

Önceki gün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı  Mike Pompeo arasında iki ülke arasındaki mevcut sorunların ele alındığı bir  telefon görüşmesi de gerçekleştirilmişti.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu ile Pompeo  arasındaki görüşmenin ardından ABD ile Türkiye arasındaki sorunların çözümü  konusunu ele almak üzere Türkiye'den bir heyetin ABD'ye giderek görüşmelerde  bulunacağı bildirilmişti.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.08.08 18:52 - Son Güncellenme: 2018.08.08 18:53 - HABER MERKEZİ
A