Greenpeace üyelerinden GDO eylemi

Greenpeace üyelerinden GDO eylemi

GREENPEACE üyeleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önünde eylem yaptı.

2013.05.09 16:05 - Son Güncellenme: 2013.05.09 16:05 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Greenpeace üyelerinden GDO eylemi

Pilav tezgahı ile pirinç pilavı dağıtmak isteyen eylemcilere polis ve güvenlik görevlileri müdahale etti. Pilav tezgahını alan güvenlik güçleri bakanlık içerisine götürdü.                                                                                                              

Greenpeace üyeleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önünde 'Geri Dönüşü Olmaz' yazılı tişörtlerle pilav dağıtmak istedi. Pirinç pilavı dağıtmak isteyen eylemcilere polis ve güvenlik görevlileri müdahale etti. Pilav tezgahını alan güvenlik güçleri bakanlık içerisine götürdü.

GDO'lu pirinç iddialarını bakanlığın önleyemediğini ileri süren Greenpeace üyesi "Olayı kapatmaya çalışırken bize şiddet uygulamayı da ihmal etmediler. Pilav araçlarıyla gelmiştik. Bakan Eker'e GDO'lu pilav yiyip yemeyeceğini sormuştuk. Halkımız istemiyor, kendisi istiyor mu diye sorduk. Fakat araçlarımıza el koydular. Öğle vakti yaklaştı, belki açıktılar, pilavı yemek istemişlerdir. Biz kimsenin GDO'lu pilav yemesini istemiyoruz. Bu nedenle şu an yapılan örtbas çabasından bir an önce vazgeçilip, Bakanlığın hazırladığı ve gıdalara GDO sokmayı hedefleyen yasa değişikliğinin geri çekilmesini talep ediyoruz." dedi.
 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.09 16:05 - Son Güncellenme: 2013.05.09 16:05 - HABER MERKEZİ
A