Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den Bursa çağrısı

Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den Bursa çağrısı

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, "Adana'dan ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden çoluğunun çocuğunun rızkını kazanmak için Bursa Karacabey'e gelen yurttaşlarımızın izin problemlerinin çözümü için buradan ilgililere çağrıda bulunuyorum" dedi.

2024.05.01 10:35 - Son Güncellenme: 2024.05.01 15:14 - Bursa Bölge - AA
A
Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den Bursa çağrısı
00:42 Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den Bursa çağrısı

İLGİLİ VİDEO

Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den Bursa çağrısı

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 'Deprem ve diğer doğal afetleri korkulu rüya olmaktan çıkarmak için Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığının mutlaka kurulması lazım' dedi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Gerçekleşen basın toplantısında Sarıgül, 'Geçen hafta can Erzincan Tercan bölgesinde bir deprem oldu. Türkiye'mizin başka bölgelerinde de zaman zaman deprem kendini hatırlatıyor. Deprem ve diğer doğal afetleri korkulu rüya olmaktan çıkarmak için Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığının mutlaka kurulması lazım' dedi. Konuşmasının devamında Milletvekili Sarıgül şunları kaydetti: ' Bursa Karacabey Ovası domates üretimi açısından son derece önemlidir. Karacabey'e Adana'dan ve Güneydoğu'dan domates ekimi için çalışmaya gelen emekçi kardeşlerimizle ilgili izin problemleri yaşandığı bilgisi bana ulaştı.

Bu sorun çözülmez, o izinler verilmezse Karacabey bölgesinde üretim %50 düşer ve domatesten geçimini kazanan Karacabey köyleri son derece mağdur olur.Adana'dan ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden çoluğunun çocuğunun rızkını kazanmak için Bursa Karacabey'e gelen yurttaşlarımızın izin problemlerinin çözümü için buradan ilgililere çağrıda bulunuyorum.

DOĞAL AFETLER VE DEPREM BAKANLIĞI KURULMALI

Geçen hafta can Erzincan Tercan bölgesinde bir deprem oldu. Türkiye'mizin başka bölgelerinde de zaman zaman deprem kendini hatırlatıyor. Deprem ve diğer doğal afetleri korkulu rüya olmaktan çıkarmak için Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığının mutlaka kurulması lazım.

AFFET TÜRKİYE!

9. yargı paketinin geniş kapsamlı olarak düzenlenmesi yönünde bir af beklentisi var. Bu af beklentisine mutlaka cevap vermemiz lazım. Bu beklentiyi görmezden gelemeyiz. Buradan TBMM'ne ve tüm Türkiye'ye sesleniyorum: Affet Türkiye diyorum.

ÇEKTE HAPİS CEZASI KALKSIN

Karşılıksız çekten dolayı hapis yatanlar var. Esnaf dışarıda olursa borcunu ödemek için çare arar. Çekte hapis cezasının kaldırılması lazım.

EHLİYET AFFI

Ehliyetlerine el konulan ve geçim kaynağı şoförlük olan vatandaşlarımıza bir kereye mahsus ehliyet affı getirmemiz lazım' dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.01 10:35 - Son Güncellenme: 2024.05.01 15:14 - AA
A