Bursa'da Mudanya Mütarekesi ve Kültürel Miras Sempozyumu gerçekleştirildi

Bursa Bölge, 2024.10.05 19:22

Mudanya Belediyesi, Mudanya Mütarekesi'nin 102. yıl etkinlikleri kapsamında Uluslararası Mudanya Mütarekesi ve Kültürel Miras Sempozyumu düzenlendi.

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Mudanya Belediyesi, Mudanya Mütarekesi'nin 102. yılını etkinliklerle kutluyor. 102. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında Uluslararası Mudanya Mütarekesi ve Kültürel Miras Sempozyumu düzenledi.

Moderatörlüğünü Gazeteci Yüksel Baysal'ın yaptığı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy ve Mudanya Kent Konseyi Başkanı Ozan Kozan'ın konuşmacı olduğu Uluslararası Mudanya Mütarekesi ve Kültürel Miras Sempozyumu, Mudanya Mütareke Meydanı'nda gerçekleştirildi.

"MUDANYA MÜTAREKESİ'Nİ GELECEK NESİLE ÇOK İYİ BİR ŞEKİLDE AKTARMALIYIZ"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, katılımcılara teşekkür ederek sözüne başladı. Başkan Bozbey, "Mudanya önemli. Mudanya Mütarekesi, Lozan'a giden süreçte Türkiye'nin elindeki en önemli güçtü. İsmet İnönü bunu daha net bir şekilde oraya koyarak büyük bir gurur ve keyifle anacağımız o süreç yaşandı ve Türkiye'nin tapusu elde edildi. Mütareke'yi basite alanlara sesleniyorum, sakın basite indirgemeyin. Mudanya Mütarekesi sürecinde İtalyanlar vardı, İngilizler vardı. Fakat burada esas Mütareke'de İsmet Paşa'nın mücadele ettiği İngilizler'di aslında. Yunan'lar açıkta geminin içerisinde 'acaba sonuç ne olacak?' diye düşünüyorlardı. 9 gün sonucunda kazanan Türkiye Cumhuriyeti olmuştu. Doğu Trakya dediğimiz kesim, silah kılıç kullanılmadan kazanılmıştı. Gelecek kuşaklara Mudanya Mütareke'nin çok iyi anlatılması gerekiyor. İsmet Paşa'nın mücadelesini hatırlamak gerekiyor. Aslında 11'inde Mütareke sona eriyor fakat Kültürel Mirası'da konuşmak zorundayız. 2800 yıllık tarihi ve birikimi olan bir kent. Yanıbaşımızda olan mahalle, Girit Mahallesi. Dikkat edin mimarı açıdan sokakları denize hep diktir. Sonradan yapılan mimarilerde görüyoruz ki maalesef sokakların önünde set oluşmuş ve denizden gelen hava arkaya ulaşmıyor. Kültürel mirasın değerlerini çok iyi anlamamız ve geçmişe giderek 'niçin böyle düşündüler? Niçin böyle yaptılar?' diye düşünmeliyiz" açıklamalarıyla değerlere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi. 

"KÜLTÜREL MİRASIMIZI YOK EDEREK BU GÜNLERE GELDİK"

Başkan Bozbey kültürel mirasın zamanla kaybolduğunu belirterek, "Bir çok kültürel mirasımızı kaybederek bu günlere geldik. Kiliseden bir taş sökersen cennete gidersin dediler, kiliseleri yıktık. O evden bir taş çıkarırsan cennete gidersin dediler, evleri yakıp yıktık. Biz kültürel değerlerimizi yok ede ede bu günlere geldik. Topluma sanki buraları yakın diye adım adım işledi. ÇEKÜL ne zaman bir mücadeleye girişti, o mücadeleyle birlikte durmaya ve kazanılmaya başlandı. Bizler de nasıl ki Mudanya Mütarekesi'ne sahip çıkma değerine sahip isek, kültürel mirasımızı, geçmişten kalan değerlerimizi her ne olursa olsun koruyup kollamak ve yaşatılması konusunda anlayışımızı ortaya koymak zorundayız" şeklinde konuştu. 

"HEP BERABER TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYACAĞIZ"

Başkan Bozbey, "Birlikte, beraberce, katılımcı bir anlayışla, geçmişteki hataları yapmayıp güzellikleri geleceğe en iyi şekilde taşıyarak gençlerimize güzel bir gelecek bırakmalıyız. Anlayışımız bu. Bu kent, yeterince bir kişinin ağzından çıkan ifadelerle nerelere geldi. Artık hep beraber taşın altına elimizi koyup, Mudanya ve Bursa'nın geçmişteki kültürel değer ve mirasını, 102. yılını kutlayacağımız Mudanya Mütarekesi'nin anlamını aktararak yaşatacağız. Yaşatmakla kalmayıp daha derin bir kurguyla gelecek kuşaklara aktaracağız" açıklamalarıyla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'yü minnetle andığını belirtti. 

"DENİZİMİZİN ALTINDA BİLE KÜLTÜREL MİRASIMIZ VAR"

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Mudanya Mütarekesi'nin yeteri kadar anlatılmadığını ve bunu değiştirilmesi gerektiğini söyleyerek söze başladı. Başkan Dalgıç, "Ben çok şanslı bir başkanım. Seçim döneminde Mütareke'nin yeterince anlatılmadığını ve bunu değiştireceğimizi söylemiştim. Mütareke'nin 102. yılını kutlamak adına katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Çocuklarımız okullarından gezilere gidiyorlar. Mudanya Mütarekesi'ni anlayıp öğrenmek için öğrencilerin hepsinin Mudanya'yı ziyaret etmesi gerekiyor. Mudanya Mütarekesi ve Kültürel Miras, çok önemli. Mudanya, kültürel miras olarak çok özel bir yer, potansiyelli bir yer. Bizler de bu potansiyeli ortaya çıkarıp gelecek nesillere taşımak istiyoruz. Korumak diyince olduğu gibi tutmak olarak algılanıyor. Korumak, sizden sonraki nesillere de anlatmak diye açıklıyorum. Mudanya'nın 45 kilometrelik bir denizi var ve bu denizin altında da kültürel mirası var. Denizin altında seneler öncesinden kalma kalıntılar var" açıklamalarında bulundu. 

"MUDANYA MÜTAREKESİ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN TEMELLERİNİN ATILMASININ SEBEBİDİR"

Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy, "Aslında Mudanya Mudanya Mütarekesi'nin önemi Mondros'tan başlar. O dönemin Mütareke'nin maddesi işgalci kuvvetlerin Anadolu topraklarını işgal edebilmesi içindi. Hukuken bitiren Mütareke'de Mudanya Mütarekesi'dir. 9 gün süren mücadeleyle sürdü. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini atan bir olay. Bireyler olarak çağdaş olarak yaşıyorsak, yeni Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Mudanya Mütarekesi sayesindedir. Şu anki yönetim anlayışı ve eğitim sistemiyle unutturulmaya çalışılıyor. Bunu hiçbir gücün söküp atamayacağı bir bilinçle buradayız. Bursa'nın kimlikleri var. Deniz Başkan'ım ilk geldiğinden beri Ziraat Fakültesi'yle görüştü. Mudanya'daki toprak verimliliğinin haritasının çıkarılması için sözleşme imzaladı. Bu da başkanlarımızın tarıma bakışı, mirasa bakışını gösteriyor" şeklinde konuştu. 

"MUDANYA MÜTAREKESİ SAYESİNDE TOPRAK KAYBIMIZ SONA ERDİ"

Mudanya Kent Konseyi Başkanı Ozan Kozan, "Mudanya Mütarekesi'nin aslında neyi ortadan kaldırdığını bilmeliyiz. Avusturya'yla yapılan Zitvatorok Antlaşması'yla Osmanlı Devleti, 300 yıl toprak kaybetti. Mudanya Mütarekesi'yle bu toprak kaybına son verildi. Bu çok önemli. Mudanya sadece zeytiniyle, mütarekesiyle, kilisesiyle değil, önemli şahsiyetleriyle kültürel miras sahibidir. Arkeoloji dışında bu tarihe mâl olmuş insanları Mudanya Kent Konseyi olarak çıkartmaya söz verdik. Başkanımızdan taleplerimiz olacak" açıklamalarıyla Mudanya Mütareke Meydanı'na Mustafa Kemal Atatürk'ün, İsmet İnönü'nün, Şükrü Çavuş'un, Orhan Bey'in ve Halit Paşa'nın bir arada olduğu büst yapılmasını talep ettiğini dile getirdi. 

SEMPOZYUMDA CAN DOSTLAR KONUŞULDU

Moderatör Yüksel Baysal, sokak hayvanları hakkında çıkarılan yasa konusunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy ve Mudanya Kent Konseyi Başkanı Ozan Kozan'a neler yapacaklarını ve düşüncelerinin ne olduğunu sordu. Başkan Bozbey, Başkan Dalgıç, Başkan Aksoy ve Başkan Kozan, sokak hayvanları yasasını kabul etmediklerini ve sokak hayvanlarını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

Bursa Bölge, 2024.10.05 19:22

Bursa'da Kapanca Limanı seyir tepesi çöplüğe döndü

Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığında yeni atamalar

Platonik aşık dehşet saçtı! 1 ölü, 5 yaralı

Bursa'da drift atan sürücüye ceza!

Bursa'da ayrıldığı kadının selasını okutan sanığa 1 yıl...

İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil'in cenazesinde gözyaşlar...

Fatih Altaylı asgari ücrete ne kadar zam geleceğini açı...

Biden'dan bir adım daha! İran'a yeni yaptırımları G7 li...

Şahan Gökbakar'ın 10 yıl hapsi istendi!

Bursa'da iki genç arasında çıkan tartışmada kan aktı: 1...

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına neden olan fotoğ...

Somer Şef'in kombini gündem oldu: Tesettürlü bacılar için

Bursalı TOGG'un Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı oldu

Biden'dan İsrail'e İran tavsiyesi: Farklı alternatifler...

Bursa'da Yeşil Cami'de etekli turistlerin gezisi gündem...

Biden İsrail'in 'felaket' planını ağzından kaçırdı!

CHP Genel Başkanı Özel: Parka havuza yola sigara atılın...

Bursa'da sokak ortasındaki cinayetin zanlısı: Yanlış ki...

İstanbul'dan çaldığı ciple Bursa'da yakalandı

Alina Boz hamile mi? Umut Evirgen'den açıklama

Bursa'da '12. Nilüfer Görükle Balkan Panayırı'na yoğun ...

Galatasaray, Rigas Skola deplasmanında skoru koruyamadı!

Meteoroloji'den sıcaklık ve yağış uyarısı! Bursa'da hav...

Bir Ikea sosislisi kaç para?

Bursa'daki kalp şeklindeki köy görenlerin içini ısıtıyor

ATM'lerde yeni dönem!

TikTok'ta gaz çıkarttığı videolarıyla para kazandı! Par...

Bursa'da 16 yaşındaki çocuğu bıçakla öldüren 15 yaşında...

Bursa'da babası ile kardeşini yaralayıp, komşusunu öldü...

Ekim ayı kira artış oranı belli oldu

Bursa'da çatıdan attığı beton parçasıyla ölüme neden ol...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 'Yuvanız Yuvası Olsun'...

Marmara Bölgesi'ne kayan fay risk oluşturuyor!

Bursa'da otomobil bisikletli çocuğa çarptı: 1 kişi ağır...

Havalar ısınıyor (3 Ekim 2024 Perşembe) Bursa'da bugün,...

Bursa'da husumetlisini vuracağına yanlışlıkla başkasını...

Çanakkale'ye şehit ateşi düştü

Bursa'daki Yaren leylek ile balıkçı Adem'in dostluğu 4 ...

2 Ekim 2024 Çarşamba Bursa'da bugün neler oldu? Bursa h...

Nilüfer Belediye Başkanı Özdemir: Esasında insanların g...

Bariyere saplanan taksinin şoförü hayatını kaybetti

Fenerbahçe Opet ile Beşiktaş Kadın Basketbol Takımları ...

Mudanya'da Mütareke coşkusu başlıyor!

Bursaspor zorlandığı maçta 3 puanı almayı başardı

Otobüsten indirilen yolcuların yakınları yanlış muavin ...

Konya'da korkutan deprem!

Bakan Uraloğlu'ndan Bursa'ya 2 yeni hat müjdesi!

Bursa Mudanya'da 260 litre etil alkol ele geçirildi

Bursa Kapalı Çarşı'da altın fiyatları ne kadar?

Tekirdağ'da fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı

Tofaş evinde kazandı!

Bursa'da otobanda yolun karşısına geçmek isteyen yayaya...

Mide bulandıran olay! Bankta uyuyakalan kadın defalarca...

Hastane çalışanları pompalı tüfekle rehin alındı!

Benfica'dan üzen haber geldi

Bursa'da jandarmadan suç ve suç unsurlarına karşı sıkı ...

Bursa'da kent lokantasına yoğun ilgi

Coca cola ürünlerine zam yolda!

Bursa'da haber alınamayan adam için ekipler seferber ol...

2024'ün ilk dokuz ayında 4'ü Bursa'dan en az 1371 işçi...

Bursa'da eşine kızıp kendisini boşluğa bırakmış

Elon Musk rekor kırdı!

Petrol fiyatlarında sert yükseliş: Akaryakıta zam mı ge...

Nilüfer Belediye Başkanı Özdemir'in ilk durağı Çalı Mah...

Erken seçim mi geliyor? "YSK oy pusulası ve zarf sipari...

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Peygamber Efendimizi örne...

Donald Trump'tan İsrail-İran gerilimine dikkat çeken yo...

Bursa'da metronun imdat frenini çektiler! BURULAŞ: Kayı...

Bursa'da yumruklu 'yol verme' kavgası

Bursa'da köy halkından tarımsal sulama sorununa ortak ç...

İran tekrar saldıracak mı? Pezeşkiyan'dan ABD ve Batı'y...

Bursa'da 12. Nilüfer Görükle Balkan Panayırı'nda Haluk ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama kararları Resmi ...

Kırıkkale'de taşınma kavgası kanlı bitti!

Cinayet zanlısı 11 yıl sonra Bursa'da çalışırken yakala...

Bursa'da sokak hayvanları yuvalarına kavuşuyor!

12. Nilüfer Görükle Balkan Panayırı'nda yiyecek ve ürün...

Bursa'da 'Yuvalandırma Şenliği'nde Başkan Bozbey: Hayva...

Bursa'da Recep Güven son yolculuğuna uğurlanıyor!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Bölgesel savaş çıkabilir

ENAG, eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

Yüzlerce marka ifşa edildi! Bursa'daki bazı firmalar da...

Sinan Ateş davasında karar!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Bursa...

Bursa Büyükşehir personelinden sahil temizliği

IMF'den uyarı: Orta Doğu'daki çatışmaların önemli ekono...

Kasiyer Merve cinayeti davasında tahliye kararı

Düğünde gelinin iç çamaşırını çıkartıp çiçek niyetine e...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sabır acıdır, zordur ama meyvesi...

İstanbul Boğazı'nda iki gemi çarpıştı!

Bir özel banka konut kredisi faiz oranlarını yüzde 3'ün...

Bursa'da kaldırımda yürürken tır ezmişti, sürücü serbes...

Bursa'da çelenk fiyatları ne kadar?

Bursa'da silahlı saldırı şüphelisi yakalandı!

Bursa'daki kan donduran silahlı saldırının detayları or...

Bursa'da dere içinde sır ölüm

Mazhar Alanson'un kızı hayatını kaybetti

Bursa'da mesaj yoluyla 48 bin lirasını çektiler

Bursa'da minibüs ile motosiklet kafa kafaya çarpıştı!

Bursa'da eski nişanlısını 12 yerinden bıçaklayan sanık:...

Hırsızlık için girdiği evde yemek pişirip çamaşırları astı

Bursalı Togg T10F ilk kez görücüye çıktı

Bursa İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nden 'eski sürü...

Bursa'da Mudanya Mütarekesi ve Kültürel Miras Sempozyum...

Aylardır gözlerden uzaktı! Göğüslerini küçük bir yaprak...

Bursa'nın 3 mahallesine içme suyu sağlayan kaynak ve ku...

Sosyal medya çetesinin şantaj oyunu: Sevgili olma bahan...

Bursa'da Orhangazi zabıtasından marketlere denetim!

Bursa'da sokak köpeğini sopayla defalarca vurarak öldür...

Bursa'da esnafa tahliye çağrısı yapıldı! Yeni terminal ...

Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı! Adli Tıp Kurumu'na göt...

Bursa, muhteşem bir konserle senfoni sezonuna merhaba dedi

26 yaşındaki Doktor damatlık kıyafetini giyip 6. kattan...

Eşinden boşanıp Bursa'ya yerleştiği iddia edilen kadın ...

TBMM yapay zekaya karşı harekete geçti

Eylül ayında 34 kadın öldürüldü!

Bursa'da korkunç olay! 6. kattan manav tentesine düşen ...

Bursa merkezli 5 ilde yapılan narkotik operasyonunda 53...

Bursa'da vatandaşları dolandıran şüpheli hapis cezasıyl...

Kaptan pilot hostes sevgilisine şiddet uyguladı!

Bursa'da palet fabrikasında yangın!

Bursa'da yolun ortasında tehlikeli ve tuhaf davranış se...

Kız isteme töreninde damat şoka girdi! Menü hazırlayıp ...

Bursa'da yeni spor salonu Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ...

Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş şehit oldu

Meteoroloji'den sıcaklık ve yağış uyarısı: Bursa'da hav...

İstanbul'da vahşet: Kadının kafasını kesip intihar etti

Kabin ekibine saldıran Dilan Çıtak hakkında soruşturma ...

10 yaşındaki çocuğu annesiz bıraktı! Erkek dehşeti bitm...

Bursa'da kaldırım tamamen kapatıldı! Vatandaş kaza risk...

Bursa'da fabrikada korkutan yangın!

Tünelde ters yönde yarış, felaketle bitti: 1 can kaybı

19 ilde çocuk müstehcenliği operasyonu: 115 şüpheli yak...

Cezaevindeki hükümlü hastanede hayatını kaybetti

Beşiktaş, Frankfurt'a 3-1 kaybetti!

Bursa'da Değirmenönü-Karapınar mahallelerini birbirine ...

RTÜK'ten Kızıl Goncalar ve Kızılcık Şerbeti'ne inceleme...

Serenay Sarıkaya'nın Boğaz kıyısındaki lüks evi paylaşı...

YouTuber Ruhi Çenet, Nepal'in 'Deli bal' hasadına katıl...

Bursa'da İnegöl 4. Küçükbaş Hayvancılık Festivali başladı!

Bursa'da Görükle Balkan Panayırı'nda silahlar konuştu!

Bursa Yüzüncüyıl Mahallesi'nde neler oluyor?

Yıldırım Belediyesi Çınarönü Mahallesi'nde anahtar tesl...

Bursa'da fabrikaların atık suyu tekstil boyahanelerinde...

Meteoroloji'den sıcaklık ve yağış uyarısı! Bursa'da hav...

Yağhaneler üretime başladı!  Yağlık zeytinde ...

Liste paylaşıldı: Sahte gıda ürünü satan markalar halka...

Bursa'da branda kurarken kafa üstü beton zemine düştü

Durmadan hapşıran Benazir Aydın ile ilgili kötü haber g...

İstanbul'da sokak ortasında taciz: Duvara sıkıştırıp ye...

Devlet Bahçeli'den Sinan Ateş açıklaması

Ortak Wi-Fi ağı ile dolandırmaya başladılar!

Fenerbahçe, Hollanda'dan beraberlikle dönüyor!

Takımlardan 'kadına ve çocuğa dokunma' paylaşımı

Bursa'da tek katlı ev alevlere teslim oldu

Osmangazi Belediyesi'nden 'Ekmekler neden bozuldu?' bul...

Bilecik'te çamaşır asmak için balkona çıktığında komşus...

Türkiye'de çok sevilen dünyaca ünlü hamburger zincirind...

Almanya'daki bazı tren yolları kapatıldı!

Sinan Ateş'in ailesine saldırı!

İslam Memiş: Paran varsa hemen al, rahat et

Bursa'da kilosu 200 liradan satılıyor! Sezon başladı

Sinan Ateş davasında Serdar Öktem'in tahliyesine itiraz...

Başkan Bozbey Bursa Büyükşehir'in borç kesintisi hakkın...

Bursaspor- Anadolu Üniversitesi maçının canlı yayını ha...

Saadet Partisi Bursa'dan Filistin'e destek mitingi

Bursa'da iPhone sevdası 6 milyon liraya mal oldu

Bursa'da birçok ilçe ve mahallede elektrik kesintisi ol...

Bursa'da kaçak villa yıkıldı

Bursa'da hırsızlar, polisten kaçamadılar

Bursa'da kaçak '63 tiny house'a kepçe vuruldu

Bursa'da yolun ortasında tuhaf davranışlar sergileyen k...

Bir adet elmanın fiyatı göreni hayrete düşürdü!

Niğde'de film sahnesi gerçek oldu!

Bursa'da psikolojisi bozulan otobüs şoförü yolcuları in...

Cem Garipoğlu'nun ölümüyle ilgili tartışmalar son buluy...

Baklava artık tek dilim halinde satılıyor!

Ocak ayında emekli maaşına gelecek zamla birlikte emek...

Bursa BB Başkanı Bozbey, Hayvanları Koruma Günü'nde ked...

Bursa'da 'Ekmekler Neden Bozuldu?' adlı medya buluşması

Karşı şeride geçen tır otomobili biçti: 1 ölü

Küçük kız tek tek ifşa etti: Bu korkuyla yaşamaya çalış...

Bursa'da deprem!

Bursa'da polise yakalanan şahıs: Az önce kaza yaptım o ...

Bursa'da fabrika servis durakları bu kış öncesi yapılır...

İstanbul'daki caninin fotoğrafı ortaya çıktı!

Bursaspor taraftarına, Anadolu Üniversitesi maçı için y...

Gazeteci Güneri Cıvaoğlu'na acı veda

Bursa dahil 57 ilde uyuşturucu operasyonu! 644 gözaltı

Sinan Ateş'in ailesine saldıran kişi tutuklandı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü filosuna 235 yeni araç

Bursa'da Türk Dünyası Bilim Ödülleri sahiplerini buldu

Marlboro tütüne zam!

Bursa'da trafik düzenlemesi

Donald Trump sosyal medyada Türk'ü etiketledi: Lan ne o...

Osmangazi'ye ANASİAD'dan 3 akıllı otopark

Yol ortasında kadına taciz olayında sapığın ifadesi ort...

Bebeği dudağından öpüp kaydetti, tepkiler çığ gibi

Bursa'da gündüz vakti silahlı saldırı! 1 ölü

19 ilde uyuşturucu operasyonu: 22 tutuklama

Bursa'da aynı ağaçtan düşen amca ve yeğen yaralandı

Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı!

Bursa'da denetimli serbestlik hükümlüleri Muradiye Cami...

Şeyma Subaşı'nın yeni aşkı olay!

9 ayda 9 zam! Mutfak tüpü değil fiyatı patladı

Cem Garipoğlu'nun mezarı bugün açılıyor!

Özel Bursa Kültür Okulları'ndan momtalks etkinliği 

Ebru Şahin eskort olacak!

Bursa'da dakikalarca drift attı: Polis ekibine denk geldi

Bandırma'nın asırlık çınarı Bereketler Ticaret faaliyet...

Bursa'da Pazar günü o yollar trafiğe kapalı!

Bilin bakalım bu ünlü kim? 13 yaşında evlendirilmiş

Bursa'da peş peşe yangın: Müdahale sürüyor

TFF'de skandal! İlişkiye girdiler lisansları iptal edildi